CRIMSON NEWS

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κέρδισε η ΑΕΛ και "ανάσανε"!

Έκανε… σεφτέ η ΑΕΛ.

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Super League πανηγυρίζει η ομάδα της Λάρισας, η οποία επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στα Χανιά στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, χάρη σε τέρμα του Κριζμάν στο 21ο λεπτό.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου είχαν τις ευκαιρίες, αλλά αυτοί του Ηλία Φυντάνη τις ευκαιρίες και κατάφεραν να βάλουν το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν στο σακούλι. Έτσι, έφθασαν τους έξι βαθμούς. Όσους έχει ο σημερινός τους αντίπαλος, αλλά και ο Απόλλων Σμύρνης που νίκησε με 2-0 την Ξάνθη.

Πρόκειται για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ στην πρώτη κατηγορία μετά τον Απρίλιο του 2010, όταν και είχε περάσει με 3-0 από την έδρα του Πανιώνιου.

Το ματς


Καλός ήταν σε γενικές γραμμές ο ρυθμός στο πρώτο μέρος από το ξεκίνημα, με την ΑΕΛ να επιδιώκει να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, έχοντας καλή στιγμή μόλις στο 4’. Το τελείωμα του έμπειρου επιθετικού, ωστόσο, δεν ήταν καλό. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον έλεγχο της αναμέτρησης και τις καλές φάσεις, αλλά αφενός ήταν επιπόλαιοι οι παίκτες του και αφετέρου σε ετοιμότητα ο Μπόζοβιτς, κρατώντας το «μηδέν». Όπως στην πολύ καλή φάση που έφτιαξε η ομάδα των Χανίων, με τον Γκρζέλτσακ (10’), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ενσικουλού δεν ολοκλήρωσε καλά την προσπάθειά του σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο.

Και πάνω που φαινόταν ότι δεν αργεί το 1-0 για τον Πλατανιά, που είχε πιάσει καλό ρυθμό και είχε και τις ευκαιρίες, ήρθε το τέρμα του Κριζμάν κόντρα στη ροή του αγώνα για να «παγώσει» τους γηπεδούχους. Ο Γουάλας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στόιτσεφ που έδιωξε προς τα πίσω με το κεφάλι και με γύρισμα από τα αριστερό τροφοδότησε τον Κριζμάν που «τρύπησε» τον Κοκκαλά. Ο Πλατανιάς βγήκε από τις… ράγες με αυτό το τέρμα, η ΑΕΛ πήρε τα πάνω της και έγινε πιο δραστήρια επιθετικά, προσπαθώντας να «πιαστεί» από το κακό διάστημα του Πλατανιά στα μέσα του πρώτου μέρους.

Μετά το μισάωρο, η ομάδα του Παράσχου κατάφερε να ξεπεράσει το μίνι-σοκ και έπιασε πάλι ρυθμό, φθάνοντας με καλές αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Όπως στο 31’, όπου ο Ντεβέσα έπεσε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του πορτιέρε των «βυσσινί» και από το ριπλέι φάνηκε ότι δεν υπάρχει παράβαση. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία και πήγαν στα αποδυτήρια δίχως να αλλάξει κάτι.


Με αρκετές ομοιότητες κύλησε και το δεύτερο μέρος. Ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας, πλέον να αντιμετωπίσει μια ομάδα που κύριο μέλημά της ήταν να αμυνθεί και αυτό της βγήκε και λόγω του αποτελέσματος, αλλά και επειδή ανάγκασε τους παίκτες των Χανίων να προφυλάξουν τα "μετόπισθεν"!
 Καλύτεροι από την ΑΕΛ οι Ντέλετιτς , Μπόζοβιτς και Κρίζμαν. Πολλά συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν σε όλους τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια τους και την τεχνική ηγεσία γιατί από τότε που ανέλαβε άλλαξαν άρδην η αγωνιστική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου