CRIMSON NEWS

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ο Παναιτωλικός τις ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός την νίκη!

Ο Παναιτωλικός είχε δυο δοκάρια και άλλες δυο ντουζίνες ευκαιρίες, όμως η μία του Λεβαδειακού έκανε τη διαφορά! Οι Βοιωτοί έφυγαν με τη νίκη 1-0 από το Αγρίνιο, πήραν την 3η φετινή τους στη Super League, παρέμειναν αήττητοι και πλέον κάνουν... πρωταθλητισμό με 13 βαθμούς!

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να παίρνει από νωρίς τα ηνία και να κρατά τη μπάλα με άνεση, κυκλοφορώντας τη στη μεσαία γραμμή. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου προσπάθησαν να πιέσουν δίνοντας υψηλό τέμπο στο παιχνίδι και ψάχνοντας με κάθετες μπαλιές τους τρεις της επίθεσης, ενώ την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός του Ανιγκό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρη διάθεση να περιμένει στο 1/3 του γηπέδου, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις -ένα παιχνίδι που μπορεί να το παίξει καλά άλλωστε.


Παρ' όλα αυτά, με δεδομένο ότι η κατοχή μπάλας μετά από 45 λεπτά έφτασε στο 73% για τον Παναιτωλικό, δεν κατάφερε να διασπάσει όσες φορές θα ήθελε την ουσιαστικά τριπλή ζώνη άμυνας των Βοιωτών, οι οποίοι διατηρούσαν την οργάνωση και την αυτοκυριαρχία τους μέσα και γύρω από την περιοχή του Επασί.

Η πρώτη από τις συνολικά 7 τελικές της ομάδας του Αγρινίου στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 8', όταν μετά από σέντρα-σουτ του Ντίας, ο Μάζουρεκ έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, στο 12', ο κορυφαίος του Λεβαδειακού σε αυτό το πρώτο μέρος, Επασί, έδιωξε σε κόρνερ το εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Μάρκος Πάουλο. Για αρκετά λεπτά στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι παρέμεναν σε θέσει επίθεσης και... γυρόφερναν την αντίπαλη περιοχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάπως έτσι, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν παραχωρούσαν το παραμικρό... εκατοστό στο γήπεδο, οι παίκτες του Χάβου άρχισαν να δοκιμάζουν την τύχη τους από μακριά.

Στο 16' ο Μάζουρεκ σούταρε δυνατά αλλά ο Επασί μπλόκαρε σταθερά, ενώ άστοχα ήταν και τα δύο επόμενα σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού των Αγρινιωτών, στο 28' και το 36'. Ενδιάμεσα σε αυτές τις φάσεις όμως, ο Παναιτωλικός είχε και τις δύο σημαντικότερες φάσεις του στο πρώτο μέρος. Η πρώτη στο 25' όταν μετά από κόρνερ του Λεβαδειακού ο Μάζουρεκ έφτασε κοντά στο τετ-α-τετ στην αντεπίθεση με μόλις δύο μπαλιές, όμως ο Επασί και πάλι πρόλαβε, βγήκε από την εστία του και απομάκρυνε. Η δεύτερη ήταν η φάση του 31', όταν ο Μαρινάκης υποδέχθηκε τη μπάλα σε καλή θέση μετά τις κόντρες και σούταρε, αλλά ο Γάλλος γκολκίπερ του Λεβαδειακού δήλωσε και πάλι «παρών».

Κάπως έτσι, με τις τελικές 7-0 και την κατοχή 73% υπέρ του, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και είναι από τις περιπτώσεις που η στατιστική περιγράφει ακριβώς ό,τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη κι έτσι όμως, η ομάδα του Ανιγκό παρέμενε σε... τροχιά για να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα μετά από 7 αγωνιστικές.

Ό,τι ακριβώς συνέβη στο πρώτο 45λεπτο, επαναλήφθηκε και... με το παραπάνω στο δεύτερο. Ο Παναιτωλικός είχε συνολικά πάνω από δέκα φάσεις για γκολ στην περιοχή του Επασί, ωστόσο αυτός που το βρήκε ήταν ο Λεβαδειακός και μάλιστα στην πρώτη φάση της επανάληψης. Ήταν το 47ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Τσαμπούρη, ο Νιάσε βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και με μια κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Κυριακίδη. Σημειωτέον, αυτή ήταν η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο ματς!


Από κει και έπειτα... κατηφόρα! Ο Παναιτωλικός έβαλε τη μπάλα κάτω, γέμισε την αντίπαλη περιοχή με παίκτες και άρχισε να δημιουργεί φάσεις για γκολ, με το ματς να έχει αυτή την εικόνα μέχρι και το φινάλε. Βεβαίως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι παίκτες του Χάβου... κατάφεραν να τις σπαταλήσουν όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου