CRIMSON NEWS

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

"Θα έρθουν τα αποτελέσματα και οι καλύτερες εμφανίσεις"

Στο ΑΕΛ Radio και την εκπομπή του Θάνου Αναστασίου «φιλοξενήθηκε» ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης.

Ο έμπειρος τεχνικός των «βυσσινί» αναφέρθηκε στο χθεσινό (16/10) παιχνίδι της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και στα διαιτητικά λάθη που έγιναν, ανέφερε φυσικά τις αγωνιστικές ευθύνες για το ότι η ΑΕΛ δεν πήρε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ δήλωσε ότι πλέον η ομάδα έχει αγωνιστική ταυτότητα.

Ο κ. Φυντάνης τόνισε επίσης για ποιον λόγο προτιμάται ο Ναζλίδης αντί του Περόνε, ενώ σχετικά με το ότι η ΑΕΛ σε κάθε παιχνίδι δέχεται τέρμα δήλωσε ότι φυσικά τον προβληματίζει, αλλά το αμυντικό κομμάτι δουλεύεται πάρα πολύ στην προπόνηση. Τέλος έκλεισε τα λεγόμενα του εκφράζοντας παράπονο για ορισμένους που λένε ότι δεν πάει καλά η ομάδα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του προπονητή της ΑΕΛ:

«Είμαστε στεναχωρημένοι από την κλοπή της νίκης, αλλά η εμφάνιση της ομάδας μας δίνει κουράγια για τα επόμενα παιχνίδια όπου θα έρθουν τα αποτελέσματα και ακόμα καλύτερες εμφανίσεις».

Σε ερώτηση για το τι πήγε στραβά στο παιχνίδι της Λεωφόρου ανέφερε:

«Καταρχήν δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας ότι ο Παναθηναϊκός έκλεψε τη νίκη με τον τρόπο που όλοι είδατε. Για μένα δεν υπάρχει πέναλτι γιατί πολύ απλά αν ο Φατιόν σε αυτή τη φάση πέσει κάτω ο διαιτητής θα πει "παίζετε". Τέτοιες φάσεις γίνονται πολλές σε έναν αγώνα δεν υπάρχει πέναλτι εκεί και το έχουν δει όλοι. Πάμε στη φάση του 90' αν εκεί γίνει το 1-2 τότε ουσιαστικά το παιχνίδι τελειώνει δεν θα είχε τα κουράγια μετά ο Παναθηναϊκός. Δικαιούμασταν τουλάχιστον την ισοπαλία, όμως θα πρέπει να κοιτάμε και την δική μας ευθύνη. Το ματς όταν πήγαινε εκεί, η ατμόσφαιρα ήταν όπως ήταν καθώς οι φωνές δεν ακούγονταν εκεί θα έπρεπε, στο 1-1 δηλαδή, εμείς δεν γυρίσαμε επ ουδενί πίσω, αλλά γίναμε ακόμα πιο σφιχτοί.

Το ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε με εννιά παίκτες πήγαμε να βάλουμε και δεύτερο τέρμα όμως θα έπρεπε εφόσον δεν το κάναμε, μάλλον το κάναμε αλλά μας έκλεψαν, να τελειώσουμε το παιχνίδι δεν έπρεπε καν να γίνει η σέντρα από τα πλάγια ήταν μια κακή εκτίμηση της άμυνας και ήρθε το 2-1. Ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν άλλαξε τακτική παίζει από τα άκρα για αυτό ρισκάρισε με Χουλτ και Χίλιεμαρκ και έδωσα εντολή στο Ρέντζα να ελέγχει τον Χουλτ, έκανε όμως ο παίκτης του ΠΑΟ το οβερλαμπ, ο Γιαννιτσάνης άργησε να πάει στον Χίλιεμαρκ και έτσι έγινε το γκολ. Έπρεπε να γίνει φάουλ εκεί, να μην γίνει καν η σέντρα, όμως και πάλι ήταν μια εύκολη φάση για την άμυνα και έπρεπε να αποτραπεί.

Θα σας πω όμως και το άλλο, στη φάση αυτή ο Μολέδο σπρώχνει τον Φάρκας και τον βγάζει εκτός πορείας γιατί τα βλέπουμε όλα. Δεν έπρεπε να δεχτούμε το τέρμα, έπρεπε να κάνουμε καθυστερήσεις, να μπούμε και εμείς σε αυτή τη διαδικασία γιατί όταν ο Παναθηναϊκός, που είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία, φτάνει λοιπόν στο σημείο στην έδρα του να κάνει καθυστέρηση ο Βλαχοδήμος, ο Μολέδο, ο Λουντ γιατί να μην κάνουμε και εμείς καθυστέρηση. Δηλαδή όταν το κάνει κοτζάμ Παναθηναϊκός γιατί να μην το κάνει και η ΑΕΛ. Έπρεπε να παίρναμε τουλάχιστον τον έναν βαθμό».

Σε ερώτηση γιατί δεν ξεκινάει ο Περόνε και ξεκινάει ο Ναζλίδης δήλωσε:

«Όπως είναι η ομάδα από φυσική κατάσταση και από τον τρόπο που παίζουμε για να μαζέψουμε βαθμούς δηλαδή πρεσάροντας στα τρία τέταρτα του γηπέδου, να δημιουργούμε τελικές θα πρέπει να είναι και οι κατάλληλοι παίκτες. Ο Περόνε είναι παίκτης ο οποίος πρέπει να πρεσάρει από τη σέντρα, ο Ναζλίδης είναι λάθος αυτό που λένε, παίζει και ως φορ, αλλά και πίσω από τον φορ, παίκτης που έχει πολύ καλή κατοχή μπάλας, βγάζει κάθετες ασίστ και διαγώνιες μεταβιβάσεις, μπορεί να πρεσάρει με τον τρόπο που παίζουμε, να αμυνθεί. Ο Περόνε θα εξουθενωθεί από το πρώτο μισάωρο αν γίνει αυτό, είναι ένας παίκτης πολύ χρήσιμος για να παίζει, αλλά όχι για τέτοιους ρυθμούς, βέβαια η φυσική κατάσταση του έχει ανέβει από το 15-16 στο 18, όμως δεν έχει την ταχύτητα και μπαίνει την κατάλληλη στιγμή όπως παίζουμε.

Να πω και το άλλο η ομάδα δεχόταν τέσσερα γκολ σε κάθε παιχνίδι, παίξαμε απέναντι στον ΠΑΟΚ που είχε παθητικό μόλις δυο τερμάτων, πρώτη άμυνα στην Ελλάδα και από τις καλύτερες στην Ευρώπη, βάλαμε γκολ. Χτες παίξαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό που είχε την δεύτερη καλύτερη άμυνα και με μηδέν παθητικό στη Λεωφόρο, σκοράραμε δυο φορές το ένα γκολ μας το έκλεψαν. Αμυντικά δεχτήκαμε ένα γκολ με πέναλτι και ένα όπως ήρθε στις καθυστερήσεις. Η ομάδα έχει πάψει να δέχεται τέσσερα γκολ και πλέον έχει αγωνιστική ταυτότητα και ξέρει τι ζητάει. Το κλίμα είναι πολύ καλό όλοι μαζί πανηγύρισαν στα γκολ και να πω ότι η ομάδα δίνει ευκαιρίες σε όλους όπως και στο Μασούρα. Ο Μασούρας από 15.5 ετών που τον είχα στη Παναχαϊκή έπαιξε επιθετικός, μπορεί να παίξει και άμυνα λόγω ταχύτητας και φυσικής κατάστασης τον βάλαμε από εκεί γιατί ο Κουλιμπαλί είναι από τα καλύτερα μπακ και ο Μασούρας που τον αντιμετώπισε τον εξουδετέρωσε».

Σε ερώτηση για το αν τον προβληματίζει το ότι η ομάδα δέχεται συνεχώς γκολ στα παιχνίδια της είπε:

«Σίγουρα με προβληματίζει, αλλά θα πάρω τα δυο τελευταία παιχνίδια. Έχουμε δουλέψει πολύ στην άμυνα, περισσότερο δουλέψαμε στο αμυντικό κομμάτι παρά στο επιθετικό όταν ρισκάρεις για να πετύχεις θα γίνουν και λάθη ατομικά, όμως η εικόνα μας είναι βελτιωμένη. Όλα τα ματς είναι δύσκολα η ομάδα μπήκε στα βαθιά παίζουμε τώρα ένα σίγουρα δύσκολο παιχνίδι στα Χανιά, αλλά ο Πλατανιάς επ ουδενί δεν είναι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, έχουμε βατό πρόγραμμα στη συνέχεια και θα πρέπει να μαζέψουμε αρκετούς βαθμούς».

Τέλος σε ερώτηση αναφορικά με τα προβλήματα στο χθεσινό παιχνίδι τόνισε:

«Ο Αγκάνοβιτς έπαιζε με 39 πυρετό, στο ημίχρονο ζήτησε αλλαγή, έκανε εμετό και έγινε αλλαγή. Ο Ναβάρο έπρεπε να ήταν η τρίτη αλλαγή όμως είχε πρόβλημα στον προσαγωγό. Τον πήραμε μαζί μας μήπως μπορέσει και αγωνιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό ούτε για πέντε λεπτά, για μένα στη μπάλα δεν υπάρχει ναι μεν αλλά, εφόσον δεν είναι σε θέση ο παίκτης να αγωνιστεί τελειώνει εκεί το κομμάτι».

Κλείνοντας ο τεχνικός της ΑΕΛ εξέφρασε και ένα παράπονο προς τον κόσμο λέγοντας:

«Είμαστε αισιόδοξοι έπρεπε να έχουμε τέσσερις βαθμούς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά έχω ένα παράπονο. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα ότι δεν πάει καλά η ομάδα. Μετά την φυγή μου η ΑΕΛ έπαιξε κακό ποδόσφαιρο με βαριές ήττες από Ολυμπιακό, Πανιώνιο, ΑΕΚ και κυρίως με κακές εμφανίσεις και χωρίς τελικές. Τώρα που η ομάδα πάει καλά τι τους πειράζει; Εγώ βλέπω ότι υπάρχει βελτίωση κάποιοι εξακολουθούν να βγαίνουν και να λένε όσα λένε και το έχω σαν παράπονο».


ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου