CRIMSON NEWS

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Έχασε το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός!

Τα λάθη κοστίζουν… Ο Ολυμπιακός κοντραρίστηκε μ’ έναν μάλλον ανέλπιστα βελτιωμένο αντίπαλο και υπέκυψε. Αναμφίβολα, η Εφές εμφανίστηκε πιο διαβασμένη στο δεύτερο ματς της σειράς των playoffs που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (21/04) για την Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν έλλειμμα ενέργειας στο φινάλε και οι Τούρκοι έχουν πια το πλεονέκτημα. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να επιστρέψουν με πρόκριση για το FinalFour.
Αρχηγού παρόντος…
Η Εφές απέφυγε τις βιαστικές επιθέσεις που απέφεραν λάθη στο πρώτο ματς. Αντιθέτως, επέλεξε εκτελέσεις μέσα από τη ρακέτα που απέφεραν εύκολους πόντους που επιτεύχθηκαν κατά κύριο λόγο από layupστην πρώτη περίοδο. Οι Τούρκοι προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση σε πρώτη φάση. Κατόπιν, ανέλαβε δράση ο Γκριν πετυχαίνοντας πέντε διαδοχικούς πόντους για το «ερυθρόλευκο» προσπέρασμα (30-27). Ο Πολ απάντησε με τρίποντο ισοφαρίζοντας εκ νέου. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν να ανεβάζουν στροφές βγάζοντας περισσότερη ενέργεια και στιβαρότητα στην άμυνα.
Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο ν’ αποκομίζουν ισχνά προβαδίσματα. Όσον αφορά τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσιάζονταν κάπως νευρικοί στην εκτέλεση των επιθέσεων. Δύο σερί μακρινά pull up τρίποντα του Σπανούλη έκαναν τη διαφορά (36-33). Στο μεταξύ, οι δύο προπονητές άνοιξαν τα ροτέισον χρησιμοποιώντας όλο το βάθος που διέθεταν στα ρόστερ τους. Αγραβάνης και Γιάνγκ πήραν χρόνο συμμετοχής, ενώ για την Εφές πέρασε στο παρκέ ο Τόμας έχοντας τον Ντάνστον να αγωνίζεται σε θέση «4».
Ο Ολυμπιακός εκτελούσε με συνέπεια από τα 6.75 μ. έχοντας 9/18 σουτ. Παράλληλα, η άμυνα απέκτησε την τυπική της σκληρότητα από ελληνικής πλευράς και η μπάλα έφτανε με σαφώς μεγαλύτερη δυσκολία στα χέρια του Ντάνστον. Ο Αμερικανός έδειξε πως έχει προσθέσει ακόμη μία πτυχή στο προσωπικό του παιχνίδι δημιουργώντας με τρεις ασίστ! Στο μεταξύ, οι Πειραιώτες αποκόμισαν τη μέγιστη διαφορά τους χάρη στο πέμπτο τρίποντο του Σπανούλη δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή στο πρώτο ημίχρονο (44-37).
Επιπρόσθετα, ήλεγξαν τα ριμπάουντ και κατά συνέπεια τον ρυθμό με τον μεγάλο αρχηγό τους ν’ αγωνίζεται για 14 λεπτά αντιμετωπίζοντας πέντε διαφορετικούς αντιπάλους! Ο Γκριν «χτυπούσε» στο ανοιχτό γήπεδο προσδίδοντας ακόμη ένα σημείο αναφοράς στον «ερυθρόλευκο» επιθετικό πλουραλισμό.
Ματσάρα και τουρκικά χαμόγελα
Η Εφές προσπαθούσε ν’ ανανεώνει τις δικές της επιθέσεις παίρνοντας επιθετικά ριμπάουντ στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου. Αναμφίβολα, δεν υπήρξε η καλύτερη δυνατή εκκίνηση από ελληνικής πλευράς. Το ματς παρέπεμπε σ’ ένα πραγματικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, όπου η παραγωγικότητα έδειχνε να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και οι άμυνες θα συντελούσαν στον δικό τους καταλυτικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να δυσκολεύεται στο επιθετικό σκέλος. Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως βρήκε ρυθμό και ώθηση μέσα από την καλή του περιφερειακή άμυνα. Ένα φόλοου καλάθι του Γιάνγκ έδωσε προβάδισμα +6 (49-43) στο 26ο λεπτό.
Δύο σερί τρίποντα του Χάνεικατ κρατούσαν… όρθια την Εφές φέρνοντας την απόσταση στο σουτ (51-48) αμέσως μετά. Οι Πειραιώτες άντεξαν στην πίεση, ενώ ορισμένες βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση κόστισαν στην Εφές που βρισκόταν διαρκώς πίσω στο σκορ με ισχνές διαφορές. Για τους Τούρκους αποτέλεσε σημείο αναφοράς ο Χάνεικατ πετυχαίνοντας πέντε σερί πόντους δίνοντας προβάδισμα στην εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς που βελτιώθηκε στην κυκλοφορία της μπάλας.
Το τάιμ άουτ που πήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μάλλον λειτούργησε αφυπνιστικά για τον Ολυμπιακό. Ένα ελεύθερο τρίποντο του Γκριν έδωσε ξανά προβάδισμα ελληνικής… απόχρωσης για ν’ ακολουθήσουν δύο βολές του Μπιρτς (60-56). Ο Χάνεικατ έδειχνε να παλεύει μόνος καθώς οι Τούρκοι εκτελούσαν στο… σίδερο κατά συρροή και εξακολούθηση.
Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι διάθεταν περισσότερες επιλογές στην επίθεση και ο Σπανούλης «πυροβόλησε» με τρίποντο για το 65-58 στο 35ο λεπτό. Κατόπιν, ακολούθησαν δύο σερί τρίποντα από τους Ερτέλ – Χάνεικατ κι ένα απίθανο κάρφωμα του Μπράουν για ν’ ακολουθήσει τάιμ άουτ από τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός ανέλαβε ρόλο δημιουργό κόντρα στους «ερυθρόλευκους» που παρουσιάζονταν μονοδιάστατοι επιθετικά.
Για τις δύο ομάδες υπήρξε εναλλαγή στο προβάδισμα με τον Πρίντεζη να διορθώνει ένα δικό του λάθος για το 69-68, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Βέβαια, οι Πρωταθλητές Ελλάδας συμπλήρωσαν νωρίτερα τα πέντε φάουλ και ο Χάνεικατ ισοφάρισε εκτελώντας 1/2 βολές (69-69). Ο Πρίντεζης ήταν εκεί δίνοντας εκ νέου την πρωτοπορία στον Ολυμπιακό (71-69).
Στην αντίπερα όχθη, αντιπαρατάχθηκε η σωστή κυκλοφορία της μπάλας με τον Ντάνστον να ισοφαρίζει ξανά (71-71). Δύο άστοχες βολές κι ένα χαμένο φόλοου καλάθι του Γιάνγκ δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να βρει στόχο. Αντιθέτως, ένα τυχερό καλάθι με διπλή αναπήδηση της μπάλας από τον Κιρκ έδωσαν τη νίκη στην Εφές. Μία κακή επίθεση αρκούσε στους φιλοξενούμενους προκειμένου ν’ αποδράσουν από το ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73.
πηγή:a-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου