CRIMSON NEWS

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Σπουδαία ανατροπή από την Κ-17 της ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ Κ17 νίκησε με 3-2, ανατρέποντας το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου, στο Αθλητικό Κέντρο των Δέντρων ενάντια στην Κέρκυρα Κ17 για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League Κ17. Οι φιλοξενούμενοι στο 21′ με αυτογκόλ του Σουλούκου άνοιξαν το σκορ και στο 30′ με τον Στεργίου διπλασίασαν τα τέρματα τους, ενώ οι Έφηβοι των «βυσσινί» με γκολ των Γκαλγκανόπουλου (48′), Καλαπανίδα (72′) και Βάνη (88′) πέτυχαν μία σπουδαία ανατροπή και πανηγύρισαν τη νίκη που τους έφερε στους 37 βαθμούς στην βαθμολογία και την 4η θέση του Β’ Ομίλου.

 Η ΑΕΛ πάντως θα μπορούσε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, να είχε πετύχει περισσότερα τέρμα σπαταλώντας σπουδαίες ευκαιρίες και αντ’ αυτού δέχτηκε δύο τέρματα από δύο αδράνειες. Όταν η ομάδα του Ζήση Ζιάγκα έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα κέρδισε την αναμέτρηση και οι ποδοσφαιριστές σήμερα ίσως πήραν ένα σημαντικό μάθημα για τον τρόπο και την συμπεριφορά που πρέπει να δείχνουν στο χορτάρι ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5′ ο Πινακάς έπαιξε το 1-2 με τον Μορφάκη, ο Καρδιτσιώτης νεαρός επιθετικός έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ.


Οι «βυσσινί» συνέχισαν να έχουν τα ηνία του παιχνιδιού επιθετικά, με την Κέρκυρα να αρκείται σε αντεπιθέσεις. Στο 7′ ένα μακρινό Στεργίου σουτ πέρασε άουτ από πλευράς φιλοξενούμενων χωρίς να απειληθεί ο Σουλούκος.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 19′ όταν με κάθετη πάσα Πινακάς, βρήκε πλάγια τον Μορφάκης, αυτός μπήκε από δεξιά με τον Γκαλγκανόπουλο να μπαίνει στην περιοχή και με σκαστή κεφαλιά να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει.

 Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Κέρκυρα πέτυχε τέρμα στο 21′. Σέντραρε από τα δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Σουλούκο στην προσπάθεια του να μπλοκάρει τη μπάλα να την στέλνει μόνος του προς τα δίχτυα για το 0-1.

Η ΑΕΛ βγήκε μπροστά στη συνέχεια και έχασε πάλι μία τεράστια ευκαιρία στο 23′ όταν ο Καλύβας κινήθηκε ωραία στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ όμως ο τερματοφύλακας Παγκράτης εξουδετέρωσε την φάση.


 Οι γηπεδούχοι στο 25′ έχασαν και τρίτη στιγμή για να σκοράρουν όταν σέντραρε από αριστερά ο Μορφάκης και μετά την απομάκρυνση των αμυντικών, ο  Καλύβας ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από δεξιά.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου με τις χαμένες ευκαιρίες επιβεβαιώθηκε μία ακόμη φορά στο 30′. Η ΑΕΛ τα… έχανε, η Κέρκυρα όμως σκόραρε. Ο Μπάρδος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά ο Στεργίου έκανε το 0-2 όντας μόνος του.


 Οι «βυσσινί» βγήκαν και πάλι μπροστά στο 37′ όταν Κυρμιτσής έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Πινακάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης, ο Δημήτρης Πινακάς, με ωραία προσπάθεια έξω από την μεγάλη περιοχή και συρτό σουτ ήταν και πάλι άτυχος με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Παγκράτη.

Το ημίχρονο έκλεισε με ευκαιρία και πάλι για την ΑΕΛ όταν ο Φουρκιώτης από το ύψος της μεγάλης περιοχής κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε σε δεύτερο χρόνο χωρίς αντίπαλο δίπλα του, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ΑΕΛ μπήκε ξεκίνησε με γκολ το δεύτερο ημίχρονο. Στο 48′ με ατομική ενέργεια του Μπαμπατσιά και σουτ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Γκαλγκανόπουλο που με συρτό σουτ έκανε το 1-2.


 Οι γηπεδούχοι στο 52′ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Πινακάς με παράλληλη σέντρα τον Καλαπανίδα, αυτός έκανε το τακουνάκι και απέκρουσε ο ενστικτωδώς ο Παγκράτης σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μετά από ένα νεκρό διάστημα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που και πάλι αναζήτησαν το γκολ. Στο 69′ ο Μορφάκης νικήθηκε και πάλι από τον Παγκράτη που εξουδετέρωσε το διαγώνιο σουτ του επιθετικού της ΑΕΛ.

Το γκολ της ισοφάρισης όμως σημειώθηκε στο 72′. Εκτέλεσε κόρνερ ο Γκαλγκανόπουλος, πήρε την κεφαλιά ο Καλαπανίδα που πήδηξε ψηλότερα από όλους και έκανε το 2-2.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης δημιουργήθηκε και μία σύρραξη μεταξύ των δύο παικτών όμως οι ψυχραιμότεροι έδωσαν τέλος σε αυτή τη μίνι διαμάχη με τον προπονητή της ΑΕΛ, Ζήση Ζιάγκα, να βγάζει αλλαγή τον πρωταγωνιστή της λεκτικής κόντρας Δημήτρη Μπαμπατσιά και να του εξηγεί τους λόγους που τον κάλεσε εσπευσμένα στον πάγκο.

Το γκολ της νίκης ήρθε στο 88′  όταν από αριστερά ο Κακαράντζας έβγαλε την συρτή σέντρα για τον Βάνη, με τις δύο αλλαγές των «βυσσινί» να συνεργάζονται άψογα, και τον τελευταίο με διπλή προσπάθεια να γράφει το 3-2!

ΑΕΛ (Ζήσης Ζιάγκας): Σουλούκος,Κυρμιτσής (67′ Μαλούσι), Βόγλης (46′ Τόπης), Καλαπανίδας, Φουρκιώτης, Μπαμπατσιάς (74′ Χριστιανός), Καλύβας (85′ Βάνης), Καμπέρης (46′ Κακαράντζας), Πινακάς, Γκαλγκανόπουλος, Μορφάκης


ΑΟΚ Κέρκυρα (Γιώργος Λούβρος): Παγκράτης, Βλάχος, Γουλιαρμής, Ζώχιος, Κουλούρης, Στεργίου, Μπάρδος, Γκασίδης, Μποντίμι (90′ Νικογιάννης), Γκόγκος (77′ Κωσταντής), Τριανταφυλλόπουλος (85′ Γιώτας)
ΠΗΓΗ:Sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου