CRIMSON NEWS

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Νίκη για την ομάδα Νέων της ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ Κ20 επικράτησε με 2-1 επί της Ξάνθης Κ20 στο Αθλητικό Κέντρο των Δέντρων στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ Κ20 καταφέρνοντας σε 3 λεπτά να πετύχει δύο όμορφα τέρματα των Βασίλη Καραλούλη (63′) και Ηλία Καλφούντζο (66′) ενώ το μόνο που κατάφεραν οι «Ακρίτες» ήταν να μειώσουν στο 85′ με ένα σουτ από δύσκολη γωνία του Σαμπανίδη.

Η ΑΕΛ του Μίλτου Ζιάκα πέτυχε την δεύτερη νίκη της στον δεύτερο γύρο κόντρα στην Ξάνθη φτάνοντας τους 27 βαθμούς στην βαθμολογία και με τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Πλατανιά, Βέροια εκτός έδρας να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ενώ μένει και ένα παιχνίδι στην Λάρισα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Νέοι πάντως έδειξαν τον δρόμο της νίκης στους… μεγάλους που δίνουν αγώνα επιβίωσης σε λίγες ώρες κόντρα στην Ξάνθη.



Παιχνίδι με αρκετές σκληρές μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ξάνθη με πολλά φάουλ αλλά και παράπονα για την διαιτησία του κ. Νικόπουλου και από τις δύο πλευρές. Η ΑΕΛ απειλούσε κυρίως με στημένες φάσεις όπως στις περιπτώσεις του Καλούση (28′ και 30′) από τα κόρνερ του Κουσιά όμως και αμφότερες οι προσπάθειες με κεφαλιά δεν βρήκαν εστία.

Ο Καραλούλης είχε μία καλή στιγμή για την ΑΕΛ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 38′ από τον άξονα 10 μέτρα εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ η Ξάνθη είχε την καλύτερη στιγμή της στο ματς στο 45′ με εκφραστή της προσπάθειας των Πεταλωτή που έξω από την περιοχή με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.



Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο 53′ καταγράφηκε και μία καλή στιγμή όταν ο Κουσιάς σύγκλινε προς τον άξονα εκτός περιοχής και με σουτ δεν κατάφερε να βρει εστία.

Η Ξάνθη απάντησε στο 55′ με μία πολύ μεγάλη στιγμή όταν ο Μελισσόπουλος βρήκε κάθετα τον Τσέλα, αυτός εκτέλεσε απέναντι στον Παϊτέρη όμως τον πρόλαβε σωτήρια ο Καρατάσιος που έδιωξε σε κόρνερ.



Η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει γκολ στο 63′. Μετά από επίθεση διαρκείας η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον αρχηγό Βασίλη Καραλούλη που σούταρε συρτά στην δεξιά γωνία και έγραψε το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 66′ ο Καλφούντζος με ένα φάουλ στο ενδιάμεσο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και αριστερά, αιφνιδίασε τον Σαββίδη και με την βοήθεια του αέρα σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα για το 2-0.



Η Ξάνθη έφτασε κοντά στο γκολ στο 68′ με τον Κώστα που νικήθηκε από τον Παϊτέρη σε τετ-α-τετ ενώ και στο 81′ ο Ψεμματάς από καλή θέση αστόχησε.

Τελικά η μείωση του σκορ έγινε στο 85′ όταν πήρε την μπάλα από δεξιά ο Σαμπανίδης, σύγκλινε προς τον άξονα και με το αριστερό σημάδεψε το απέναντι «παράθυρο» της εστίας του Παϊτέρη για το 2-1.



Η ΑΕΛ πάντως θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ακόμα τέρμα πριν το φινάλε, όταν στο 88′ ο Μακροβασίλης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σαββίδη, έγινε κάτοχος της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή, επιχείρησε το ψιλοκρεμαστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.



ΑΕΛ Κ20 (Μίλτος Ζιάκας): Παϊτέρης, Κυρίτσης Γ.(46′ Καλφούντζος), Καλούσης, Καρατάσιος, Αναγνώστης, Γεωργακόπουλος, Κυρίτσης Θ., Καραλούλης (75′ Μακροβασίλης), Κουσιάς(81′ Δερμιτζάκης), Μακρής, Νούσιος

Ξάνθη Κ20 (Νίκος Κεχαγιάς): Σαββίδης, Χασάνογλου (81′ Παπάζογλου), Ψεμματάς, Σβάρνας, Πεταλωτής, Τσέλα(75′ Τζιβανόπουλος), Τσαπαρής, Κώστας, Μελισσόπουλος, Σαμπανίδης, Καλογιάννης (63′ Δουλγέρης)


Διαιτητής: Νικόπουλος (Θεσσαλίας). Βοηθοί: Σφυρής, Μπαρτζιάλης (Θεσσαλίας).
Sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου