CRIMSON NEWS

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Πήρε το πρώτο του τρίποντο ο Λεβαδειακός

Με στόχο να συνεχίσει το αήττητο σερί του στο ξεκίνημα της σεζόν 2017-18, αλλά και να πάρει μπροστά στους φιλάθλους του την πρώτη του νίκη μετά από τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμες αγωνιστικές, παρατάχθηκε ο Λεβαδειακός στην σημερινή αναμέτρηση. Η Ξάνθη, επίσης αήττητη και με πέντε βαθμούς ήδη στο «σακούλι» της, προερχόμενη από καλή εμφάνιση και εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό, έψαχνε το δεύτερο εκτός έδρας τρίποντο που θα της επέτρεπε να ανέβει προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Βοιωτοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν η σέντρα του Γιάννη Ζαραδούκα σταμάτησε στο χέρι του Δήμου Μπαξεβανίδη μέσα στην περιοχή και ο Μπραντάο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του μετά τις 30 Ιανουαρίου του 2016. Τρία λεπτά αργότερα, οι Θρακιώτες επιχείρησαν να «απαντήσουν», ωστόσο η κεφαλιά του Πάμπλο Ντε Λούκας πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με τον «δαιμόνιο» Μοχάμεντ Γιουσούφ σε μεγάλα κέφια, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο 2-0 στο 13', όταν ο τερματοφύλακας Ζίβκο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε το σουτ του διεθνούς με τις Κομόρες μεσοεπιθετικού, και θα έπρεπε να το είχε πετύχει στο 28', όταν ο Γιουσούφ σκόραρε, εκκινώντας από κανονική θέση και καλυπτόμενος από τους αντίπαλους αμυντικούς, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο 22ο λεπτό, ο Κώστας Φλίσκας θα προλάβει τον Μπραντάο, πριν ο τελευταίος διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα.

Ο πολύπειρος Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης ευκαιρίας της... Ξάνθης στο πρώτο ημίχρονο, όταν από μια «στραβοκλωτσιά» του μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντεβί Επασί, ο οποίος στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα μετά την αδύναμη κεφαλιά του Έρικ Γέντρισεκ. Στην εκπνοή του 45λεπτου, ο Ζίβκοβιτς κατάφερε να σταματήσει και πάλι προσπάθεια του Γιουσούφ, ο οποίος για μια ακόμη φορά πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέλαση αλλά μάλλον «άψυχο» πλασέ.


Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό οργανώθηκε αμυντικά στην επανάληψη, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, με τον Γιουσούφ (51', 62'), Μπραντάο (90+1') και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάββα Τσαμπούρη στο 75ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να επαναλάβουν το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο που έκαναν κόντρα στον Ολυμπιακό το προηγούμενο Σάββατο, δεν απείλησαν ιδιαίτερα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0, μια δίκαιη νίκη για τον ανώτερο Λεβαδειακό, ο οποίος έφτασε τους έξι βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές και προσπέρασε κατά έναν την Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου