CRIMSON NEWS

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Iσοβαθμία στην 2η θέση της Football League

Την δυνατότητα να πάρουν την νίκη και να περάσουν μόνοι δεύτερη στην βαθμολογία απώλεσαν Απόλλων Πόντου και Παναχαϊκή, οι οποίοι ισοβαθμούν πλέον με τον Απόλλωνα Λάρισας. Η ομάδα του Χρήστου Καραπίτσου ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και στο 5΄ κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Αμαρανατίδη του Κυνηγόπουλου μέσα στην περιοχή της ομάδας του.

Ο Ελευθεριάδης ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ο Πολίτης όμως τον νίκησε και κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Από το σημείο εκείνο και μετά ο Απόλλων Πόντου προσπάθησε να γίνει απειλητικός για την εστία του Σούλη, χωρίς όμως να τα καταφέρει, σ΄ενα παιχνίδι ισορροπημένο και μέτριο, με συνέπεια το στείρο 0-0 να δια τηρηθεί ως έχει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.


Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 60΄ ο Απόλλων Πόντου κέρδισε όταν ο Τσελεπίδης μέσα στην περιοχή της ομάδας του τράβηξε τον Κυβερλίδη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Πουρτουλίδης, αντί για τα δίχτυα όμως του Σούλη έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 65΄ η Παναχαϊκή ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Θεολόγου, ο διαιτητής όμως θεώρησε ακούσιο και έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 72΄ οι Αχαιοί είχαν διπλή ευκαιρία προκειμένου να ανοίξουν το σκορ, τα σουτ όμως τόσο του Ελευθεριάδη, όσο και του Κυνηγόπουλου αποκρούστηκαν δις από τον Πολίτη, με συνέπεια το 0-0 να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας συνεχίζει να βρίσκεται η Δόξα Δράμας, η οποία πέτυχε την έκτη της νίκη μέσα στην έδρα της. Το συγκρότημα του Δημήτρη Σπανού ήταν αυτό που μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς, καθώς μόλις στο 1΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε τέρμα του Κρητικού.Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η ομάδα του Άριαν Μπελά ανέβασε την απόδοση της προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στην φάση του 16΄ με το σουτ του Τασιούλη να αποκρούεται από τον Μένκα. Η απάντηση από την Δόξα ήρθε στο 28΄ με το σουτ του Κρητικού να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μαντζάρη, ενώ στο 32΄ η εκτέλεση φάουλ του Μπραμπίγια αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Μένκα...

Στο β΄ ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 49΄ η Δόξα έχασε σημαντική ευκαιρία προκειμένου να κάνει το 2-0, ο Πέρεθ όμως παρότι βρέθηκε τετ α τετ με τον Μαντζάρη δεν κατάφερε να τον νικήσει. Η απάντηση από πλευράς Θεσσαλών ήρθε στο 63΄ με το σουτ του Λουκάο να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μένκα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Μπραμπίγια στο 72΄. Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν οι παίκτες του Άριαν Μπελά σε εκείνο το χρονικό σημείο, το πέτυχαν οι Δραμινοί στο 79΄ με τον Κρουθ, να βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων τον οποίο και νίκησε για να κάνει το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Επόμενη Αγωνιστική (27-28/3)

Τετάρτη (27/3)

Αήττητος Σπάτων – Καραϊσκάκης 0-3 α.α.

Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Πόντου

Βόλος – Ηρόδοτος

Εργοτέλης – Αιγινιακός

Παναχαϊκή – ΑΟΧ Κισσαμικός

Πλατανιάς – Σπάρτη

Τρίκαλα – Κέρκυρα

Πέμπτη (28/3)

Ηρακλής – Δόξα Δράμας


Σε «μπελάδες» μπαίνει ο Ηρακλής, καθώς μετά την εκτός έδρας ήττα από την ΑΕ Καραϊσκάκης βρίσκεται κάτω από την δέκατη θέση της Football League, με την ομάδα της Άρτας να τον ξεπερνά.


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Ηρακλής που γνώρισε την ήττα από τον ΑΕ Καραϊσκάκης με 1-0. Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται πλήρως και να παίρνουν το προβάδισμα στο 26ο λεπτό.




Πλέον σε συνδυασμό με την επικράτηση της Δόξας Δράμας επί του Απόλλωνα Λάρισας ο Ηρακλής, βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, πράγμα που τον βάζει ακόμα και σε «περιπέτειες» για την παραμονή του.

Από την αρχή του παιχνιδιού η ΑΕ Καραϊσκάκης «πάτησε» καλύτερα από τον Ηρακλή στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τον έλεγχο της μπάλας.

Οι ποδοσφαιριστές του Απόστολου Χαραλαμπίδη, έφταναν με μεγαλύτερη ευχέρεια στα καρέ των «κυανόλευκων».Ο Ηρακλής, έχοντας αρκετές απουσίες ανακάτεψε την «τράπουλα», με τον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα να προχωράει σε μαζικές αλλαγές, χωρίς όμως το σύνολο του να καταφέρνει να επιτεθεί οργανωμένα.

Η γηπεδούχος ομάδας κατάφερε να έχει την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου απειλώντας κατά κύριο λόγω από στημένες φάσεις.

Από μια στημένη φάση μάλιστα ήρθε και το τέρμα της ΑΕ Καραϊσκάκης. Ο Παπανίκου με ένα φάουλ εκτός περιοχής τροφοδότησε τον Καπία οποίος με την σειρά του, βρήκε τον Τζιώρα, με τον τελευταίο να κάνει με γυριστό σουτ το 1-0 για την ομάδα του.

Ο Ηρακλής «άγγιξε» την ισοφάριση στο 40ο λεπτό όταν ο Ζιαμπάρης επιχείρησε να νικήσει από κοντά τον Μέλκα, αλλά ο πορτιέρε τον γηπεδούχων διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρόκα επέλεξε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του κυνηγώντας πλέον το σκορ. Ο Ισπανός τεχνικός των «κυανόλευκων» πέρασε στο παιχνίδι τον Χρήστο Ρόβα στη θέση του Γκι Νιαμπούγιου, αλλάζοντας ταυτόχρονα τον σχηματισμό της ομάδας του.

Στο 50ο λεπτό ο Ηρακλής έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Ορφανίδης, με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μέλκα, με το σκορ να παραμένει στο 1-0. Η ΑΕ Καραϊσκάκης είχε επίσης μια σπουδαία ευκαιρία στο 57ο λεπτό με το σουτ του Παναγιώτου να σταματάει στο δοκάρι του Γιαγκιόζη.

Στο παιχνίδι για τον Ηρακλή πέρασε και ο Γιώργος Παυλίδης, με τον Ρόκα να επιλέγει να αγωνιστεί με δύο κλασσικούς επιθετικούς για την συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση οι «κυανόλευκοι» πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις για την ισοφάριση χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Οι «κυανόλευκοι» δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, σημειώνοντας ακόμα μια ήττα στην φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα της Football League.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Χαραλαμπίδης): Μέλκας, Παπανίκου, Καπίας, Παντίδος, Παναγιώτου, Κρούσιελ, Ροντρίγκεζ, Ψιάνος, Χούσος (84΄ Καραγιαννίδης), Βουκμίροβιτς (68΄ Κάκκο), Τζιώρας (78΄ Μπαλντέ).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ρόκα): Γιαγκιόζης, Καζναφέρης, Ζιαμπάρης, Μουνιόθ, Βιτλής, Ντούνης, Παναγιωτούδης, Κλέιτον, Κωστούλας (55΄ Παυλίδης), Ορφανίδης (80΄ Γ. Παπαδόπουλος), Νιάμπουγιου (46΄ Ρόβας).


sdna.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου