CRIMSON NEWS

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Θρυλική Μάντσεστερ, στην παράταση η Πόρτο

Πραγματοποιώντας επική ανατροπή η θρυλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να ...κλέψει από την Παρί Σεν Ζερμέν

το εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά του Champions League.


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουκάκου, ο οποίος σκόραρε δις οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν νικηφόρα με 3-1 σκορ από την έδρα των πρωταθλητών Γαλλίας κι έτσι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρους 2-0 του πρώτου ματς, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους «8» της διοργανωσης.


Oνειρικό ξεκίνημα έκανε στο παιχνίδι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό το σκορ με τον Λουκάκου, ωστόσο η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 12ο λεπτό ο Μπερνάτ ισοφάρισε σε 1-1 για τους Παριζιάνους.


Πάντως ο Λουκάκου ξαναχτύπησε στο 30' και, εκμεταλλευόμενος ασθενή απόκρουση του Μπουφόν, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο συγκρότημα του Σόλσκιερ.


Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η αγγλική ομάδα σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράσφορντ και πλέον με το 3-1 προκρίνεται αυτή στα προημιτελικά.

Το πέναλτι δόθηκε καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κιμπεπέ, την ώρα που γύριζε το σώμα του, με τον ρέφερινα τσεκάρει το VAR, δίνοντας την παράβαση.
Η Πόρτο θα δηλώσει παρούσα για ακόμη μια φορά σε προημιτελική φάση Champions League

καθώς νίκησε τη Ρόμα στο «Ντραγκάο» με 3-1 στην παράταση, με το γκολ της πρόκρισης να έρχεται από τα 11 μέτρα και αφού προηγουμένως έγινε χρήση του VAR, ακριβώς όπως και στον άλλο αποψινό αγώνα, στο «Παρκ ντε Πρενς».


Οι «Δράκοι», οι οποίοι προκρίνονται για τρίτη φορά εις βάρος των Ιταλών, προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό, όταν ο Μαρεγκά έκλεψε την μπάλα από τον Μανωλά, την άλλαξε με τον Κορόνα και γύρισε στον Τικίνιο, ο οποίος άνοιξε το σκορ.


Πάντως οι «τζαλορόσι» έφτασαν στην ισοφάριση στο 37΄ με πέναλτι του Ντε Ρόσι, που είχε καταλογιστεί σε μαρκάρισμα του Μιλιτάο στον Περότι.


Οι γηπεδούχοι, όμως, ανέκτησαν το προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53΄, από σέντρα του Κορόνα ο Μαρεγκά έγραψε το 2-1, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε στον εναπομείναντα χρόνο. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς οι Πορτογάλοι είχαν ισοφαρίσει το σκορ της συνάντησης στο «Ολίμπικο».


Στο έξτρα ημίωρο ο Τζέκο είχε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 112΄ αλλά την έχασε και η Ρόμα το πλήρωσε με την πρόκριση.


Κι αυτό γιατί στο 116΄ ο Τσακίρ καταλόγισε πέναλτι, μετά τη χρήση του βίντεο, σε τράβηγμα του Φλορέντσι στον Φερνάντο Σάντος, με τον Άλεξ Τέλες να νικά τον Όλσεν γράφοντας το τελικό 3-1, που έστειλε στον έβδομο ουρανό τους γηπεδούχους και την ομάδα της Αιώνιας πόλης στο... σπίτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου