CRIMSON NEWS

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Νικητές Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ

Στο κατάμεστο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε της Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε και χάρη στα γκολ των Σωτηρίου και Γιαννιώτα νίκησε 2-0 και πέρασε στους «16» του Europa League, ανατρέποντας το εις βάρος του 3-2 του πρώτου αγώνα.Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και από το 6ο κιόλας λεπτό απείλησε την Μπιλμπάο, με το σουτ του Εφραίμ. Στο 8' ο ΑΠΟΕΛ ζητάει πέναλτι στο μαρκάρισμα στον Βινίσιους, φάση που φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 16', με το σουτ του Ινιάκι να στέλνει σε κόρνερ ο Βάτερμαν. Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν χωρίς φάσεις, με τους Βάσκους να διαχειρίζονται το ματς έχοντας επιβάλει τον δικό τους ρυθμό στον αγώνα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος οι Κύπριοι ξεκίνησαν ονειρεμένα, καθώς στο 46' ο Πιέρος έγινε... Ζλάταν! Ο Εφραίμ σέντραρε από τα αριστερά και με απίστευτο τελείωμα του Σωτηρίου το ΓΣΠ πήρε φωτιά και ο ΑΠΟΕΛ το προβάδισμα πρόκρισης (1-0). Στο 54ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ από τα έντεκα βήματα. Ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε την εκτέλεσή του. Ο διεθνής φορ ευστόχησε και έβαλε τους πρωταθλητές Κύπρου μπροστά στο σκορ με 2-0.

Εκεί που πήγαιναν όλα ιδανικά, ήρθε στο 65' η αποβολή του Πιέρου με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον χώρο του κέντρου. Ο ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το αριθμητικό μειονέκτημα και όχι μόνο δεν κινδύνευσε αλλά στο 80' έχασε και πολύ καλή ευκαιρία, με τον Εμπεσίλιο από καλή θέση να σουτάρει άουτ. Η Μπιλμπάο δεν μπόρεσε να βρει το τέρμα που θα την βάλει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης και έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Μερκής, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους (76' Εμπεσίλιο), Γιαννιώτας, Εφραίμ (71' Βάντερ), Μπαράλ (60' Ντε Καμάργκο), Σωτηρίου
 Αθλέτικ: Ιραΐθόθ, Ντε Μάρκος (79' Μερίνο), Μπαλενσιάγα, Ετσέιτα (70' Ιτουράσπε), Γεράι, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γκαρσία, Μουνιαΐν, Γουίλιαμς, Σουσαέτα (57' Βιγιαλίμπρε)

Στην πρώτη του βασική συμμετοχή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Ανσαριφάρντ σκόραρε δις και έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League και την Οσμανλίσπορ σπίτι της (0-3). Αποκάλυψη ο Ανδρούτσος που… γονάτισε με τρομερή προσποίηση τον Προχάτσκα και στη συνέχεια σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ελιουνούσι, εξαιρετικός ο Λεάλι που κράτησε το μηδέν όποτε χρειάστηκε!
Με σαφή σκοπό να «ακουμπήσει» τη μπάλα στον Ανσαριφάρντ μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με την Οσμανλί να παίζει από τα άκρα και κυρίως από την πλευρά του Ρεγκατέν. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα. Ήταν το τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Φορτούνη να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, να κάνει το γύρισμα στον αφύλαχτο Ντα Κόστα, αλλά το σουτ του Μαροκινού στόπερ στην κίνηση -που είχε προωθηθεί- πέρασε ψηλά άουτ. Εννιά λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους, με τον Μπιφουμά να κάνει την παράλληλη σέντρα αλλά τον Γουεμπό να μην μπορεί να βρει στόχο. Όσο περνούσε η ώρα, η Οσμανλί έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ολυμπιακό να κλείνεται στο δικό του μισό, να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να βρίσκεται σε διαρκή θέση άμυνας. Οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο, προσπαθούσαν να «τρυπήσουν» την άμυνα των φιλοξενουμένων που δεν έδειχνε να… πατάει καλά αλλά κατάφερναν να φτιάξουν μόλις μία φάση μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Συγκεκριμένα, στο 40’ ο Ρεγκατέν έκανε το γύρισμα, ο Εντιεγέ σούταρε αλλά ο Μποτία έβαλε την προβολή και έκοψε, με τη μπάλα να φτάνει στον Γουεμπό αλλά να μην κάνει καλό τελείωμα. Δύο λεπτά μετά δε, οι Πειραιώτες είχαν και αυτοί τη δικιά τους ευκαιρία αλλά ο Τσουρούκσου έδιωξε πάνω στη γραμμή το γύρισμα του Φιγκέιρας. Ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα γκολ που θα του έδινε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης και το πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του διαιτητή, ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στον Τσουρούκσου και να περνάει κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης! Ο Σεμπά το εκτέλεσε από τα αριστερά, ο Μποτία έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Ανσαριφάρντ να πετάγεται και να… εκτελεί τον Καρτσεμάρσκας, για το παρθενικό του τέρμα στην Ευρώπη (0-1). Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και συνάμα πολύ επικίνδυνος και στο 70ο λεπτό «κλείδωσε» την υπόθεση πρόκριση. Ο Φορτούνης έβγαλε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Ανδρούτσο μέσα στην περιοχή, αυτός με εκπληκτική ντρίμπλα… έσπασε τη μέση του Προχάτσκα που έπεσε στο έδαφος και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ελιουνούσι που δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να γράψει το 2-0.
 Ο Ανσαριφάρντ έχασε μια απίθανη ευκαιρία στο 79’ και θεωρητικά εύκολη για την κλάση του, όταν… πέτυχε τον Καρτσεμάρσκας από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στο 87’ δεν συγχώρησε ξανά! Ο Σεμπά έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ, ο πορτιέρε των Τούρκων έδιωξε αλλά ο Καρίμ ήταν εκεί που έπρεπε και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τον Ολυμπιακό, που προκρίθηκε θριαμβευτικά στους «16» του Europa League.
Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Τσουρούκσου, Προχάτσκα, Πίντο (67’ Μπαγίρ), Εντιαγέ, Τσαγκιράν (76’ Γκιουβέν), Μπιφουμά, Μάιερ, Ρεγκατέν (76’ Ντελάρζ), Γουεμπό.
 Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (66’ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81’ Μανθάτης), Φορτούνης (85’ Ρομαό), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου