CRIMSON NEWS

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Γκαζωμένη Ατλέτικο, απίστευτη Σίτι!

Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο πρωτάθλημα παραπατάει και δεν πείθει, αλλά η Ατλέτικο στο Champions League νιώθει σαν στο σπίτι της.
 Απόδειξη η αποψινή της εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερ στο Λεβερκούζεν, που παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, αποτέλεσαν... παιχνιδάκι στα πόδια των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι «ροχιμπλάνκος» ήταν αγριεμένοι, κάτι που φαινόταν σε κάθε της επίθεση και η γκολάρα του Σαούλ απλά άνοιξε το δρόμο για την εμφατική επικράτηση. Μέχρι το τέλος του α' μέρους, η Ατλέτικο είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ στο β' όποτε οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν οι Μαδριλένοι είχαν τις απαντήσεις.


Το τελικό 4-2 δεν αφήνει περιθώριο για οποιαδήποτε αμφισβήτηση αναφορικά με την πρόκριση της Ατλέτικο στα προημιτελικά της διοργάνωσης και για ακόμα μία χρονιά το όνειρο της κατάκτησης της κούπας θα παραμείνει ζωντανό.


Μ.Σίτι-Μονακό

Ένα All-star game που δεν ήθελες να τελειώσει. Μία ωδή στο αληθινό ποδόσφαιρο. Μία εποποιία που την υπέγραψαν με την προπονητική τους σφραγίδα δύο τεράστιοι προπονητές, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Αυτοί αποφάσισαν να βγάλουν τα χαλινάρια από τους παίκτες των ομάδων τους και να τους αφήσουν να ξεδιπλώσουν στο χορτάρι όλο το ταλέντο τους. Στο Etihad γράφτηκε ιστορία. Στο χορτάρι του παίχτηκε ένα ματς, το οποίο θα μνημονεύεται για χρόνια.

Στο τέλος της ημέρας η Μάντσεστερ Σίτι που βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (1-2, και 2-3) και είδε τον αντίπαλο της να αστοχεί σε πέναλτι, έκανε μία ανατροπή που την ψηλώνει δέκα πήχες στην Ευρώπη.

Αυτό το 2-3 που έγινε 5-3 πιθανώς και να αποτελεί το σημείο αναφοράς που μπορεί να την κάνει να γυρίζει ευρωπαϊκή σελίδα και να αλλάζει επίπεδο. Για την Μονακό ήταν το βράδυ που γυάλισε την πραμάτεια της σε όλη την υψηλή κοινωνία του ποδοσφαίρου και το βράδυ που κέρδισε το αυθόρμητο χειροκρότημα από τους αληθινούς εραστές του σπορ.

Η Μονακό απέδειξε ότι τα δύο συνεχόμενα διπλά στην Αγγλία (με Άρσεναλ και Τότεναμ) δεν ήταν θέμα συγκυρίας, αλλά ποιότητας. Απέδειξε ότι δεν διαθέτει τυχαία την πιο παραγωγική επίθεση όλης της Ευρώπης με 111 γκολ! Αυτό που έχει χτίσει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι κάτι πολύ σπουδαίο κι αν είναι κάτι που του χάλασε ένα ιστορικό βράδυ ήταν τα μικρά ατομικά λάθη σε φάσεις που δεν μύριζαν γκολ.

Αν κάποιος πήρε την σκακιστική μάχη των δύο πάγκων αυτός είναι ο Πορτογάλος, που χτύπησε όλες τις αδυναμίες των «πολιτών» στο αμυντικό τρανζίσιον. Μπορεί οι Άγγλοι αν είπαν την πρώτη κουβέντα με κοντινό πλασέ του Στέρλινγκ έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Σανέ (26’), όμως η Μονακό είχε ήδη τις πενταπλάσιες τελικές. Και πριν βγει το ημίχρονο αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Μία καρφωτή κεφαλιά του Φαλκάο (32’) μετά από απίθανη σέντρα του Φαμπίνιο και μία γκολάρα του 18χρονου πυραυλοκίνητου Μπαπέ (40’) έστειλαν τις δύο ομάδες με το 1-2 στο ημίχρονο.

Ο Ραφαμέλ Φαλκάο αστόχησε από τα 11 βήματα (49’) για να τελειώσει πιθανώς την πρόκριση με το 1-3 (απέκρουσε ο Καμπαγέρο) και τα γαλλικά εγκλήματα συνεχίστηκαν όταν ο Σούμπασιτς «έπνιξε» το 2-2 σε εύκολο σουτ του Αγκουέρο (58’).

Ωστόσο, ο Κολομβιανός διόρθωσε μερικώς το λάθος του. Στα «καπάκια» χόρεψε τον Στόουνς και με ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ έβαλε γκολ για τηλεοπτικό σήμα εκπομπής (61’, 2-3).

Οι Άγγλοι έμοιαζαν να θέλουν ένα… φύσημα για να πέσουν κάτω και ήταν ευάλωτοι σε κάθε κόντρα, όμως οι Γάλλοι έχασαν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους. Σε δύο στημένες φάσεις που προήλθαν από κόρνερ Αγκουέρο (71’) και Στόουνς (77’) γύρισαν το ματς σε 4-3 και οι Γάλλοι διαλύθηκαν ψυχολογικά.

Ο Σανέ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 5-3 (82’), με την Σίτι να έχει 5 γκολ σε 6 τελικές προσπάθειες σε ένα απόλυτα αυτοκτονικό βράδυ για τους Μονεγάσκους.



πηγή:sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου