CRIMSON NEWS

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Νικήτρια η ΑΕΛ στο ντέρμπι της Α2!

Η ΑΕΛ πήρε το ντέρμπι της πόλης και επικράτησε με 89-80 του Γυμναστικού για την 19η αγωνιστική της Α2′ μπάσκετ Ανδρών σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι το οποίο οι «βυσσινί» το πήραν όταν έγιναν πιο εύστοχοι στο τρίτο δεκάλεπτο και πήραν την διαφορά στο ματς.

Για τους ηττημένους που έπαιξαν με τον υπηρεσιακό τεχνικό τους Αριστοτέλη Παπαναστασίου ξεχώρισε ο Γκιουλέκας με 26 πόντους σήμερα, ενώ για την ΑΕΛ οι Τσιλούλης και Πολίτης πήγαν αρκετά καλά στο σκοράρισμα.

Το αρνητικό στοιχείο της σημερινής ημέρας ίσως ήταν ο κόσμος που δεν στήριξε την προσπάθεια των παικτών στο κλειστό της Νεάπολης.

Η ΑΕΛ με αυτή τη νίκη βάση τελεία σε ένα αρνητικό σερί 4 ηττών και επικεντρώνεται στα επόμενα παιχνίδια για να προλάβει την κούρσα για τα πλέι-οφ ενώ ο Γυμναστικός θα έχει στο νου του την επικράτηση στα εναπομείναντα 10 παιχνίδια για να σώσει την χρονιά και να παραμείνει στην κατηγορία.

Το ματς:

Το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε στο πρώτο δεκάλεπτο για τον Γυμναστικό που μπήκε αποφασιστικά για να πάρει τη νίκη σήμερα έχοντας ένα υπέρ του προβάδισμα με 8 πόντους στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Η ΑΕΛ ανέβασε απόδοση στη συνέχεια μετά το εσπευσμένο τάιμ άουτ από τον Παπαδόπουλο κάτι που στη συνέχεια λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΛ που ξύπνησε και από το 12-18 στο 19-18. Το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να μειωθεί στους δύο όμως ο Γυμναστικός με ένα τρίποντο του Γκιουλεκα τελείωσε με προβάδισμα κερδίζοντας με 21-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι με τα «βυσσινί» ανέβασαν κι άλλο την απόδοση της και με τον Πολίτη να δίνει το σύνθημα έτρεξαν ένα σερί 12-0 (31-23) και πήραν σημαντικό προβάδισμα στο ματς. Ο Γυμναστικός όμως δεν τα παράτησε και με τους Μπέμπη, Γκιουλέκα και Σπυρόπουλο συνέχισαν να είναι βρίσκονται κοντά στο σκορ, ενώ στο 18′ το ματς ήρθε στα ίσα (39-39). Από εκεί και έπειτα ο Γυμναστικός πήρε διαφορά τριών πόντων (41-44), ενώ η ΑΕΛ με τον Τσιλούλη να πετυχαίνει συνολικά 8 πόντους στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο γύρισε τη διαφορά με την ομάδα του να πηγαίνει με ένα πόντο υπέρ της στα αποδυτήρια.

Αλλαγή δεδομένων στο τρίτο δεκάλεπτο με την ΑΕΛ να πατά το γκάζι και να παίρνει διαφορά στο ματς. Μπορεί ο Γκιουλέκας με ένα τρίποντο να έδωσε προβάδισμα στους τυπικά φιλοξενούμενους όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ένα σερί 10-0 έφερε το ματς στο 69-55 με τους «βυσσινί» να διατηρούν μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Αυτό που κατάφερε ο ΓΣΛ ήταν να ρίξει την διαφορά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου στο 73-62 για να παλέψει για τα τελευταία δέκα λεπτά.

Παρόλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξαν και πολλά με την ΑΕΛ να διατηρεί την διαφορά στο σκορ σε διψήφιο αριθμό με τους Θορστέινσον, Τσιλούλη και Πολίτη να οδηγούν την ομάδα στο σκοράρισμα και τον Γυμναστικό με τον Γκιουλέκα στα τελευταία δευτερόλεπτα να τελειώνουν το ματς με ήττα με 9 πόντους.

Δεκάλεπτα: 19-21, 45-44, 73-62, 89-80.
Διαιτητές: Θεονάς-Κάρδαρης-Στρέμπας (Βαρνάς)

ΑΕΛ (Αβραάμ Παπαδόπουλος): Σαριμπαλίδης 15(3), Πολίτης 21 (2), Σταμπουλής 10 (2), Παπαχρήστος, Δεληγεώργης 2, Τσιλούλης 20 (2), 14 Τσούτσος 2, Θορστέινσον 18.


ΓΣΛ(Αριστοτέλης Παπαναστασίου): Τόζιος 2, Συνετός, Νίκολιτς 5(1), Κούτρας 12 (2), Μπέμπης 8(2), Γκιουλέκας 26 (5), Τσουράκης 11 (1), Σπυρόπουλος 16 (1).
πηγή:sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου