CRIMSON NEWS

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Άνετα κέρδισε η Ξάνθη!

Η παράδοση που θέλει την Ξάνθη να μη χάνει από τον ΟΦΗ, συνεχίστηκε. Βέβαια οι Κρητικοί έλειπαν από την μεγάλη κατηγορία τα τελευταία χρόνια, αλλά η ουσία είναι πως το 3-0 της ομάδας της Θράκης, επέκτεινε το αήττητο σερί της στα 15 χρόνια.

Από το 2003 έχει να κερδίσει ο ΟΦΗ μέσα στην έδρα της Ξάνθης και σήμερα (23/9) υπαίτιος γι’ αυτό ήταν ο Έρικ Γέντρισεκ.

Ο Σλοβάκος με δύο τέρματα κόντρα στη ροή του ματς, έδωσε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του, με τον ΟΦΗ και τον Νίκο Παπαδόπουλο, να βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση…

Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού άνηκε στον ΟΦΗ. Από αριστερά με τον Βουό και από τα δεξιά με τον Αραβίδη δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ξάνθης. Είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασαν μερικές ευκαιρίες, όπως την κεφαλιά του Βουό (20’) και του σου του Αραβίδη (25’) που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο για την Ξάνθη, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0! Στο 27’ ο Σάρπονγκ πήρε τη μπάλα από λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Σωτηρίου. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεσή του και ο Γέντρισεκ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι πιάνοντας την κεφαλιά για να κάνει το 1-0 για τους Θρακιώτες!

Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν έκαναν την μεγάλη ευκαιρία. Η Ξάνθη άρχισε να ισορροπεί το ματς και στο 40’ έκανε το 2-0 και πάλι με τον Γέντρισεκ! Ο Καμαρά έβαλε την μπαλιά και ο επιθετικός της Ξάνθης έφυγε από κανονική θέση, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Σωτηρίου. Με μια προσποίηση πέρασε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και πλάσαρε σε κενή εστία κάνοντας το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η Ξάνθη τον έλεγχο στο β’ μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ αποπροσανατολίστηκε τελείως. Έχασε τη μάχη του κέντρου, με την Ξάνθη να ελέγχει το παιχνίδι και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως με τον Γέντρισεκ, χωρίς όμως να βγάλει την μεγάλη ευκαιρία.

Αυτή, την έχασε στο 70’ ο Πλατέλλας που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ, στερώντας από την ομάδα του την ευκαιρία να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

Το 3-0 έγινε τελικά στο 87’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς, που έστειλε με φάλτσο την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σωτηρίου.

Η Ξάνθη στο τέλος πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με τον ΟΦΗ να είναι σε δύσκολη θέση, έχοντας μείνει με έναν βαθμό, από την πρεμιέρα με τον Πανιώνιο.

sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου