CRIMSON NEWS

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκες για ΑΕΚ,ΠΑΟΚ και ΠΑΣ!

Μια εκπληκτική παράσταση προσέφερε στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος επικράτησε με 4-0 του Πανιωνίου, έκανε το 3x3 και πλέον το μυαλό όλων στις τάξεις της έχει «πετάξει» για Άμστερνταμ και  στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Άγιαξ.

Με διάθεση και επιθυμία να παράξει φάσεις μπήκε η ομάδα του Ουζουνίδη στο παιχνίδι. Βέβαια, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων που απέκτησε με την κατοχή της μπάλας, οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωναν να βρεθούν στην καρδιά της περιοχής των «κυανέρυθρων». Ο Ζοσέ Ανιγκό είχε στήσει αρκετά αποτελεσματικά τους ποδοσφαιριστές του, με αποτέλεσμα να κλείνουν τους όποιους διαδρόμους.

Από την άλλη, η «Ενωση», έχοντας τον Μάνταλο σε κέφια, επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών από τα αριστερά. Ωστόσο, όλες οι ενέργειες που δημιουργήθηκαν από εκείνον ή από τον Λιβάια, είτε απομακρύνονταν από τους σέντερ μπακ των φιλοξενούμενων, είτε κατέληγαν άουτ, είτε σταματούσαν πάνω στον θετικό Μανοΐλοβιτς. Ειδικά στο διαγώνιο σουτ του Λόπες, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έδειξε τα αντανακλαστικά του. Εκεί όμως που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, ήταν στη φάση που εκτυλίχθηκε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Η «Ενωση» είχε εντείνει την πίεση και ύστερα από ένα κόρνερ, ο Μάνταλος σέντραρε γλυκά στη μικρή περιοχή και εκεί βρέθηκε ο  «Εσε» Πόνσε. Ο Αργεντίνος ξεχάστηκε από τους κεντρικούς αμυντικούς και με προβολή σκόραρε ανενόχλητος προλαβαίνοντας τον… Τσιγκρίνσκι. Το 1-0 έγινε σε ένα απόλυτα καίριο σημείο  και έβγαλε το άγχος από τα πόδια των «κιτρινόμαυρων».

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα των γηπεδούχων ήταν καλύτερα συγκριτικά με του πρώτου. Πέρα από την κατοχή, η ΑΕΚ έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή των «κυανέρυθρων». Στο 58΄ μάλιστα, διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Μάνταλος έδωσε στον Μπακασέτα, εκείνος την υποδέχτηκε και με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-0.  Η ταχύτητα δεν κατέβηκε και η «Ενωση» επιχείρησε να σκοράρει κι άλλα τέρματα.

Ο Γιαννιώτας έκανε το επίσημο ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα αντικαθιστώντας τον Πόνσε, με τον Μάνταλο να φεύγει καταχειροκροτούμενος από το χορτάρι δίνοντας τη θέση του στον Κλωναρίδη. Ο 26χρονος χρειάστηκε τρία μόλις λεπτά από την είσοδό του για να «ζωγραφίσει» και να υπογράψει την εύκολη όπως εξελίχθηκε επικράτηση της «Ενωσης» επί του  συνόλου του Ανιγκό. Μάλιστα, πρόλαβε να χρηστεί σκόρερ και δεύτερη φορά πριν το τλεικό σφύριγμα, ενώ είχε κι ένα δοκάρι.

Ο Πανιώνιος είδε… αστεράκια και η ΑΕΚ, αφού τον έβγαλε νοκ-άουτ, έβαλε πλώρη για τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άλωσε τη Ριζούπολη και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 2-1 επί του βελτιωμένου Απόλλωνα Σμύρνης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζαν Μπαπτίστ Λεό που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και έδωσε μία εξαιρετική ασίστ στον Νικολιά για το 0-2, σε ένα ονειρικό ντεμπούτο στη Super League. Μείωσε ο Ελ Χέλβε, αποβλήθηκε ο Κάστρο, αλλά η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν κατάφερε να πάρει έστω και τον ένα βαθμό στο ντεμπούτο του Ισπανού Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στον πάγκο.

Με 4-4-2 παρέταξε ο Γιάννης Πετράκης την ομάδα του, με τους Λεό και Μυστακίδη να κάνουν ντεμπούτο, όπως και ο Αθανασιάδης που πέρασε ως αλλαγή. Με 4-2-3-1 ο Απόλλωνας που έδειξε καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά και αμυντικά κενά.


Σε ένα καταμέστο «Γεντί Κουλέ» στην επανεμφάνιση του ΟΦΗ στην Super League ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που «έστησε πάρτι» και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε τελικά 1-3 χάρη και σε μία «μαεστρική» εμφάνιση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 3΄ο Λέο Ζαμπά πρόλαβε τον Στρέζο που ανέτρεψε τον Βραζιλιάνο αλλά ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος αρνήθηκε να δώσει την εσχάτη των ποινών.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισαν να έχουν την κατοχή αλλά έκαναν αρκετά λάθη οι μέσοι του και ένα απο αυτά τα πλήρωσε ακριβά.


Στο 21΄ λοιπόν ο Κάνιας έκανε τραγικό λάθος, έχασε το κοντρόλ, ο Παπαστεριανός έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με συρτό σουτ σημείωσε το 1-0 για τους Κρητικούς. Παρά το γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν την ισοφάριση.

Έτσι στο 37′ μετά από μία εκπληκτική ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 1-1. Η απόλυτη ανατροπή για την ομάδα του Λουτσέσκου ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στου πρώτου ημιχρόνου με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να εκτελεί κόρνερ και τον Μάτος με κεφαλιά να πετυχαίνει το 1-2.

Τελικά πιο νωρίς απ’ ότι αναμενόταν ο Δικέφαλος «καθάρισε» το παιχνίδι αφού οχτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ελ Καντουρί έβγαλε από τα αριστερά, ο Μπίσεσβαρ συνεργάστηκε με τον Ζαμπά, ο τελευταίος με σουτ από αρκετά διαγώνια θέση, πέτυχε με πανέμορφο τρόπο το 1-3.

Ετσι κάπου εκεί το ματς τελείωσε και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν περισσότερο μία τυπική διαδικασία που ολοκληρώθηκε με νικητή τον ΠΑΟΚ που μετράει το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

SPORTIME.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου