CRIMSON NEWS

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Δεν της άξιζε η ήττα!

Η ΑΕΛ μπορεί να γνώρισε την ήττα στα Πηγάδια με 1-0 όμως η εμφάνιση της ήταν αρκετά καλή. Της στοίχισε η αδικαιολόγητη αποβολή του Γκόλια που θα έπρεπε να συγκρατηθεί αλλά και οι χαμένες ευκαιρίες με τον Κρίζμαν κατά κύριο λόγο. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Γιοβάνοβιτς, Γκοίκοβιτς, Μλαντένοβιτς, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς ενώ δεν φάνηκε καθόλου στην αντίπερα όχθη ο Λεοζίνιο. Επίσης καλή προσπάθεια από τους Μπάλλα και Καρατάσιο.
Η Ξάνθη μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και στο 8’ ο Μεχία εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο, δεν μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έδιναν έμφαση στην άμυνα και προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς όμως, να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Γι’ αυτό και μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, δεν υπήρχε τίποτε άλλο αξιοσημείωτο στην αναμέτρηση. Στο 39’ η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κρίζμαν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, αλλά νικήθηκε από τον Σέρβο τερματοφύλακα. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι «βυσσινί» είχαν σουτ με τον Ντέλετιτς, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, ενώ στην επόμενη φάση, οι «ακρίτες» προσπάθησαν να απειλήσουν, αλλά ο Κάστρο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από κοντινή απόσταση. Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν εκ νέου κοντά στο γκολ, αλλά μετά από γύρισμα του Κρίζμαν και κόντρα αμυντικού, ο Ζίβκοβιτς κράτησε το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σέρβος νίκησε για άλλη μια φορά τον Κροάτη επιθετικό και στο 62’ η ΑΕΛ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκόλια. Αρχικά δέχθηκε κίτρινη κάρτα, αλλά διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο διαιτητής του έδειξε και δεύτερη, στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια.

Αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω, η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεζε, προκειμένου να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Η προσπάθειά της καρποφόρησε στο 80’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Θεοδωρόπουλος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Κασάδο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτε και οι «ακρίτες» πανηγύρισαν τη νίκη, με την οποία διατήρησαν τις ελπίδες τους για έξοδο στο Europa League.

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (69′ Φασίδης), Σιλά, Φλίσκας (42′ λ.τ. Κασάδο), Σβάρνας, Μεχία, Ντε Λούκας, Τζουρίτσκοβιτς, Τριάδης (46′ Κάστρο), Μπρίτο, Γέντρισεκ.
ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς, Γκόϊκοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μπάλλας, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο (65′ Καρατάσιος), Ναζλίδης.

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά). Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Σάββας (Σέρρες).
Τέταρτος: Φωτιάδης (Σερρών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου