CRIMSON NEWS

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ατρόμητος ο ΠΑΟ, εύκολα η Ξάνθη!

Με δέκα στο φινάλε, απλήρωτοι, χωρίς ψυχολογία, αλλά η αύρα του συλλόγου γιγαντώνει τους πάντες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε και τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο (1-0) και μένει σε τροχιά πεντάδας!


Κόντρα στην κοινή λογική με των κυκεώνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και τον έχουν αναγκάσει να χαροπαλεύει εξωαγωνιστικά με τον υποβιβασμό, με τους παίκτες να απέχουν από τις προπονήσεις για δύο ημέρες, με αφαίρεση τριών βαθμών λόγω Βέμερ και όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν εν γένει , οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού καταφέρνουν και αντιστέκονται.


Και διατηρούν όσο αξιοπρεπώς είναι δυνατόν το πρεστίζ του συλλόγου.


Το «τριφύλλι» επικράτησε σήμερα το απόγευμα στη Λεωφόρου του πολύ καλού Ατρόμητου με 1-0 χάρη στο γκολ του Μουνιέ στο 58’ από την άσπρη βούλα, σε ένα ακόμη φετινό ματς που το ολοκλήρωσαν με αριθμητικό μειονέκτημα. Με κορυφαίους τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, τον Λουτσιάνο αλλά και τον Βλαχοδήμο που κατέβασε τα ρολά, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις νίκες απέναντι στον φανταστικό Ουάρντα που ήταν για ένα ακόμη ματς μία μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. 

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς και στο 10λεπτο κατάφερε να φανεί δύο φορές απειλητικός στα καρέ του Βλαχοδήμου, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Τόσο στο τετ α τετ με τον Μπρούνο που είχε περάσει εύκολα τον Κολοβέτσιο και είχε μπει στην περιοχή από πλάγια αριστερά (5’), όσο και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντικινί (9’) που απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.


Μετά το πρώτο τέταρτο του ματς ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στο 20’ δημιούργησε την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία στην περιοχή του Ατρόμητου μετά από έξοχο συνδυασμό των Μουνιέ, Λουτσιάνο και Λουντ που ολοκληρώθηκε με σουτ του Βραζιλιάνου το οποίο απέκρουσε ο Γιαννιώτης ενστικτωδώς.
Στο 32’ ο Μουνιέ έδωσε στον Δώνη που αντί να στρώσει στον αμαρκάριστο Λουτσιάνο σούταρε άουτ, ενώ στο 36’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε γρήγορο τρανζίσιον με τον Ουάρντα να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι προς τον Μπρούνο που πλάσαρε άουτ.

Στο 38’ ο Παναθηναϊκός απώλεσε σπουδαία ευκαιρία μετά από ωραία ντρίμπλα και σέντρα του Κάτσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας εκεί όπου ο αμαρκάριστος Δώνης δεν βρήκε γεμάτη μπάλα και αυτή πέρασε εκτός εστίας.

Η τελευταία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ανήκε επίσης στο «τριφύλλι» στο 45’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε προς τον αφύλαχτο Μουνιέ που αιφνιδιάστηκε, βρήκε τη μπάλα με το μπούτι και έτσι αστόχησε εξ επαφής.
Το πρώτο μισό του ματς ολοκληρώθηκε δίχως σκορ παρά τις ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Παναθηναϊκό να έχει έξι τελικές έναντι πέντε του Ατρόμητου και υπέρ του την κατοχή της μπάλας (61-39%).


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος μπήκε το ίδιο δυνατά με το πρώτο ημίχρονο και στο 49’ ο Γιαννούλης γύρισε τη μπάλα προς τον αμαρκάριστο Μπρούνο στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν τη βρήκε στο βηματισμό του. Στο 52’ ο Ουάρντα με έξοχη ενέργεια σούταρε στη κλειστή γωνία του Βλαχοδήμου που έδιωξε σε κόρνερ.


Ο Λουντ απείλησε με σέντρα σουτ που πέρασε άουτ στο 53, αλλά στο 57’ ο Κάτσε είδε τον Λουντ στην περιοχή αυτός προσπάθησε να γυρίσει με πλάτη προς την εστία. Ο Κουρμπέλης μπήκε έξυπνα στη φάση, τσίμπησε τη μπάλα και ο Μάντσον του πήρε τα πόδια. Ο διαιτητής Κατσικογιάννης υπέδειξε σωστά το πέναλτι και ο Μουνιέ το εκτέλεσε εύστοχα στο 58’, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Στο 73’ ο Λουντ βρήκε τον Μυστακίδη που μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και σούταρε δυνατά, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 76’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του σε αντεπίθεση του Μουνιέ με τον Δώνη, με τον τελευταίο να χάνει το βηματισμό του λίγο πριν σουτάρει, ενώ στο 77’ ο Βλαχοδήμος με εντυπωσιακή εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ντάουντα.


Τέσσερα λεπτά αργότερα (81’) ο Μυστακίδης μπήκε στην περιοχή αλλά εκβίασε το πέναλτι απέναντι στον Καρασαλίδη, με τον διαιτητή να του δίνει δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και την άγουσα για τα αποδυτήρια εν μέσω αποδοκιμασιών.


Οι «πράσινοι» συνέχισαν με αριθμητικό μειονέκτημα στο υπόλοιπο του ματς και στο 91’ ο Ουάρντα με εντυπωσιακή σέντρα-σουτ ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να αποκρούσει ενστικτωδώς όσο και σωτήρια για την εστία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Λουντ, Τζανδάρης, Κάτσε (75’ Μολίνς), Μουνιέ (83’ Στάικος), Λουτσιάνο (64’ Μυστακίδης), Δώνης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Χατζηισαϊας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς (78’ Κωτσόπουλος), Μάντσον, Ντικινί, Βασιλακάκης (62’ Ούμπιδες), Ουάρντα, Μπρούνο (61’ Ντάουντα).

ο πρώτο ημίχρονο στα Πηγάδια της Ξάνθης μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα αφού βρήκε τις δυο ομάδες στο 0-0 παρά τις αξιοσημείωτες ευκαιρίες και κυρίως την... όρεξη του ΠΑΣ Γιάννινα.


Στο δεύτερο ωστόσο η Ξάνθη έδειξε αποφασισμένη για πεντάδα και περισσότερο αποτελεσματική από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μέσα σε 22΄λεπτά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με πρωταγωνιστή τον Έρικ Γέντρισεκ που σημείωσε δυο γκολ, με το πρώτο προσωπικό να ανήκει στα ομορφότερα της σεζόν! Και δοκάρι για τους Ακρίτες.

Το φιλμ του αγώνα

Το ημίχρονο του παιχνιδιού στα Πηγάδια βρήκε Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννενα στο 0-0. Σκορ που θα έλεγε κανείς πως ίσως και να... αδικεί βάσει εικόνας και ευκαιριών τους φιλοξενούμενους.

Μπορεί η Ξάνθη να μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, πολύ γρήγορα οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα, με τους γηπεδούχους να "χτυπούν" περισσότερο μέσω αντεπιθέσεων. Μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ενεργοποίησαν τον Ζίφκοβιτς, όταν ο Πέδρο Κόντε πλάσαρε με το δεξί, ο πορτιέρε της Ξάνθης βρήκε τη μπάλα αλλά ο Σβάρνας την απομάκρυνε προτού περάσει τη γραμμή.

Ζητείται γκολ...

Στο 15΄ ο ΠΑΣ "πέταξε" στα σκουπίδια μια ακόμη ευκαιρία, όταν η μπάλα έφτασε στον Καρανίκα μετά το "κλέψιμο" του Μανθάτη αλλά ο πρώτος πλάσαρε άουτ με το αριστερό.

Η Ξάνθη έδωσε απαντήσεις στο 24΄και στο 30' χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρχικά, με εκφραστή τον Γέντρισεκ, η προσπάθεια του οποίου δεν ανησύχησε τον Βελλίδη και στην συνέχεια με τον Τριάδη, ο οποίος μετά την εξαιρετική συνεργασία των συμπαικτών του, δεν "τελείωσε" καλά τη φάση, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στα αξιοσημείωτα για την Ξάνθη, η αναγκαστική αλλαγή του Λισγάρα στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης λόγω τραυματισμού, με τον Φασίδη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του ΠΑΣ κατέγραψε μια ακόμη ευκαιρία στο μπλοκάκι της, και συγκεκριμένα στο 32΄, όταν ο Λίλα από πλεονεκτική θέση, έστειλε τη μπάλα άουτ. Το 0-0 συνόδεψε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αποφασισμένη για Ευρώπη

Το β' ημίχρονο ανήκε σε μια μόνο ομάδα ή μάλλον ανήκε στην πιο αποτελεσματική ομάδα, στην Ξάνθη. Στο 50' ο Ντουρίτσκοβιτς έθεσε τους Ακρίτες σε θέση οδηγού, όταν με όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Βελλίδη να μην μπορεί να αντιδράσει. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Σέρβου με τη φανέλα της Ξάνθης.

Αδιανόητη γκολάρα και 2-0!

Όπως ήταν φυσικό, το γκολ της Ξάνθης "μούδιασε" τους φιλοξενούμενους ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα μετά την απίστευτη έμπνευση του Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος από τα 35 μέτρα επιχείρησε ένα τρομερό ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη και μπήκε αυτόματα στα πιο εντυπωσιακά τέρματα της φετινής σεζόν.

Ο Σλοβάκος ήταν... on fire

Φαίνεται πως το γκολ, έδωσε άλλον αέρα στον Σλοβάκο άσο της Ξάνθης, ο οποίος δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Στο 72΄ ο Τριάδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Βελλίδης έδιωξε ασταθώς, με τον Γέντρισεκ να παίρνει το ριμπάουντ και να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 3-0. Ο ΠΑΣ έδειξε να παραδίδεται, με την Ξάνθη να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Δοκάρια για τους Ακρίτες από τον Λουσέρο στο 81΄, με το 3-0 ωστόσο να παραμένει μέχρι τέλους, δίνοντας ένα σημαντικό "τρίποντο" στην ομάδα της Ξάνθης που σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Συνθέσεις:

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Σβαρνάς, Ντε Λούκας, Τριάδης (Λουσέρο 73' ), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας (Φασίδης 21'), Μπρίτο (Κάστρο 46΄)

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Κόντε, Τσικάρσκι, Καρανίκας (Νικολιάς 53΄), Μανθάτης, Σκόνδρας (Χαλκιαδάκης 57΄)

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου