CRIMSON NEWS

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Iσοπαλία στην Λαμία,νίκη για Ξάνθη

Να δει μισοάδειο ή μισογέματο το ποτήρι η Λαμία;

Η ομάδα του Τεννέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Λεβαδειακό, αλλά δεν έχασε κιόλας (1-1), παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν

Λαμία: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (58’ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (80’ Άστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Μπούντνικ, Τσούκαλος (69’ Καραγιάννης), Βάντερσον

Στον πάγκο της Λαμίας: Πίτκας, Κουκόλης, Μπουλούλης-Τσαπρούνης, Φράγκος

Λεβαδειακός: Σωτηρίου, Αντιλέχου, Σουμπίνιο (63’ Σαβαντογκό), Φαβάρο (75’ Ζαραδούκας), Μαρκόφσκι, Νιάσε, Γιουσούφ (83’ Νίκας), Γιακουμάκης, Μητρόπουλος, Τσιποτσέρης, Τσαμπούρης

Στον πάγκο του Λεβαδειακού: Επασί, Μπελγκαζουανί, Καθάριος, Καραχάλιος

Διαιτητής: Τζήλος
Βοηθοί: Κουρομπύλια, Γρεβένης
Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας


Συνεχίζει να ονειρεύεται Ευρώπη η Ξάνθη! Οι Ακρίτες επικράτησαν εύκολα (1-0) του παθητικού Παναιτωλικού, σκαρφάλωσαν μόνοι στην 5η θέση και ταυτόχρονα έβγαλαν… off από τη διεκδίκηση τους Αγρινιώτες. α αποτελέσματα του Σαββάτου (Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2 & Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-1) άνοιξαν... αεροδιάδρομο για την 5η θέση στην Ξάνθη, η οποία είχε ως στόχο να βελτιώσει το ήδη αρκετά καλό εντός έδρας ρεκόρ της (4-6-2) και να πάρει μια νίκη που θα της επέτρεπε να ανέβει στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο -ανεβασμένος έπειτα από την αντικατάσταση του Μάκη Χάβου με τον Τραϊανό Δέλλα- Παναιτωλικός θα επιχειρούσε να «ρεφάρει» την ήττα της Δευτέρας από τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-1) με ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από το Αγρίνιο.

Μόνο μια ομάδα εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο της σημερινής αναμέτρησης, αυτή του Μίλαν Ράσταβατς, η οποία κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με πολλά ανεβάσματα από τους ακραίους μπακ Μπαξεβανίδη - Σιλά και την τριάδα Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο, Τριάδης κινητική και δημιουργική πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κάστρο. Ο φορμαρισμένος Αργεντινός επιθετικός ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το σκορ, με ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Τριάδη στο 23', ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κυριακίδης είχε σταματήσει ένα πλασέ του.

Ο πολύπειρος διεθνής τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έσωσε την εστία του σε νέα κεφαλιά του Κάστρο (από θέση οφσάιντ) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην ανάπαυλα ο «Κολοσσός» αντικατέστησε τον αρνητικό Ιταμπέλ με τον Κλέσιο, προκειμένου να τονώσει την ομάδα του, ωστόσο παρά την οπισθοχώρηση της Ξάνθης και τα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς παρέμεινε σε γενικές γραμμές... θεατής του αγώνα, με εξαίρεση την πολύ δύσκολη επέμβασή στη γωνία του σε εκτέλεση φάουλ του Βλαντ Μοράρ στο 68'.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ στο τελευταίο εικοσάλεπτο και δυστυχώς το πιο σημαντικό συμβάν σε αυτό το διάστημα ήταν κάτι δυσάρεστο, ο τραυματισμός του Άργκους Σοάρες στη μέση έπειτα από άσχημη πτώση του στο χορτάρι στο 82ο λεπτό και η άμεση αποχώρησή του για το νοσοκομείο της πόλης, με τον έμπειρο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να κλαίει από τον πόνο και τους φιλάθλους των γηπεδούχων να τον χειροκροτούν.

Ο Κυριακίδης σταμάτησε ένα ωραίο σουτ του Τριάδη με το αριστερό έξω από την μεγάλη περιοχή στις καθυστερήσεις και η Ξάνθη πήρε την πολύτιμη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 35 πόντους, δύο περισσότερους από Πανιώνιο - Αστέρα Τρίπολης και τρεις σε σχέση με τον 8ο πλέον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου