CRIMSON NEWS

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

"H Λάρισα φαίνεται εξαιρετική πόλη"

Ο πατέρας του,  ο Στηβ Μπάρτ , είχε κάνει το κορυφαίο παιχνίδι της (σύντομης) καριέρας του στην Ελλάδα στο Ιβανώφειο κόντρα στον Αρη, με 43 πόντους, φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή, ο οποίος είχε ηττηθεί τελικά στη δεύτερη παράταση (!)

Ο γιος του,  παίζοντας σε μια άλλη ομάδα, τον ΓΛ Φάρο, στο ντεμπούτο του χθες, με 28 πόντους οδήγησε την ομάδα του σε μεγάλη νίκη επί των “κιτρίνων” και μιλώντας στο Basketa.gr εξηγεί πως αυτός τα κατάφερε σε αντίθεση με τον πατέρα του.

“Είναι απλά τα πράγματα. Εγώ είμαι πολύ τυχερός διότι πλέον ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν παίζει μπάσκετ !   Είχα ακούσει από τον πατέρα μου για την ηγετική του φυσιογνωμία αλλά και για το πόσο καλός αμυντικός ήταν, αλλά πλέον είναι προπονητής οπότε το έργο μας μέσα στο παρκέ ήταν πολύ πιο εύκολο” λέει 0 34χρονος γκάρντ και έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο καθώς εκείνο το παιχνίδι όπου έπαιζε ο πατέρας του, ήταν την περίοδο 1992-93 που μόλις είχε φύγει από τον Αρη ο Νίκος Γκάλης και είχε αναλάβει ακόμα πιο καθαρά τον ηγετικό ρόλο ο “Δράκος” που μάλιστα στο συγκεκριμένο ματς για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στο να διεκδικήσει η ομάδα τη νίκη στα έξτρα πεντάλεπτα. Από δική του ασίστ ο Βουρτζούμης είχε στείλει τον αγώνα στην πρώτη παράταση, ενώ στη δεύτερη το οδήγησε ο ίδιος ο Γιαννάκης ευστοχώντας σε κρίσιμες βολές. Είναι η σεζόν που ο Αρης κατέκτησε το κύπελλο Κυπελλούχων

Ο Μπάρτ πάντως χαμογελάει όταν σκέφτεται τα αθλητικά παιχνίδια που παίζει πολλές φορές η μοίρα.

“Τρελαίνεσαι αν το σκεφτείς. Πριν από 26 χρόνια ο πατέρας μου ήταν αντίπαλος του Γιαννάκη και του Τάρπλεϊ στο παρκέ και τώρα είμαι εγώ αντίπαλος του κόουτς Γιαννάκη. Απίστευτο” επισημαίνει και παράλληλα συγκρίνει Πάτρα με Λάρισα, καθώς πλέον είναι η τρίτη του θητεία στη χώρα μας, μετά το πέρασμά του από την Πάτρα για την Ολυμπιάδα (2006-07) και πέρυσι για τον Απόλλωνα.

“Φοβερή η Πάτρα, για βόλτα με θέα τη θάλασσα, ωραία μέρη και έντονη δραστηριότητα. Ομως και η Λάρισα φαίνεται εξαιρετική πόλη όπου ο κόσμος είναι φιλικός, ενώ έχει ιδανικά μέρη  για να κάτσεις να πιεις τον καφέ σου και να κόψεις και λίγο κίνηση. Ομως ας μη γελιόμαστε και θα ήθελα να μου πείτε:  Που αλλού βρίσκεις τέτοιο καιρό εκτός από την Ελλάδα (γέλια).

Πριν από λίγες μέρες ήμουν στη Νέα Υόρκη και το κρύο ήταν απίστευτο φίλε. Με χιόνι, πάγο, καταχνιά και εδώ τώρα φουλ λιακάδα και κυκλοφορείς με το κοντομάνικο. Ευλογημένος τόπος και πιστέψτε με το κλίμα σου φτιάχνει τη διάθεση και δεν σε πιάνει…κατάθλιψη όπως στην κεντρική Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Δεν είναι και το πιο εύκολο να ρίχνεις μια ματιά από το παράθυρο και να βλέπεις τις περισσότερες φορές μια μουντή  ατμόσφαιρα και μάλιστα πολύ παγωμένη.  Εδώ στη χώρα σας, αυτό δεν υπάρχει !” λέει ο άσος του Φάρου, που έχει άλλωστε τρομερή εμπειρία έχοντας παίξει μπάσκετ μεταξύ άλλων σε Ισραήλ, Ισπανία, Κύπρο, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Λίβανο και Κίνα.  Πάντως δεν μπήκε στα…τυφλά στη Λάρισα.

“Με τον κόουτς,  το Θανάση Σκουρτόπουλο είχαμε συνεργαστεί πέρυσι στην Πάτρα με τον Απόλλωνα και πραγματικά το απόλαυσα. Χαίρομαι που τον ξαναβρήκα, αλλά και όλα τα παιδιά που είδα στο γήπεδο. Εχουν τρομερό κλίμα και μάλιστα εάν μείνω λίγο παραπάνω με τον Μάνο (Παπαμακάριος) ή το Νώντα (Παπαντωνίου) άντε να κάνεις προπόνηση από τα γέλια…”

Ο κόσμος του λέει συγχαρητήρια για τους πόντους του αλλά αυτός απτόητος: “Εντάξει είναι ωραία να σκοράρεις, αλλά εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να βοηθάω την ομάδα και ας σκοράρω 10 πόντους ή ακόμα και να μείνω χωρίς πόντο. Μετράει το αποτέλεσμα και σαφώς πήραμε μια μεγάλη νίκη ενός ιστορικού αντιπάλου. Και πλέον νομίζω ότι δεν υπάρχει το άγχος του υποβιβασμού αλλά η ομάδα είναι ικανή να πετύχει και άλλες νίκες και να την πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Γιατί όχι”

Οταν τον ρωτάς ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στην οικογένεια, αυτός ή ο πατέρας του , χαμογελάει και σου απαντάει αφοπλιστικά: ¨Η πιο εύκολη ερώτηση, μα ο πατέρας μου φυσικά. Και πίστεψέ το, ακόμα και αν σου πει ο ίδιος ότι εγώ παίζω πιο καλά θα είναι ψέμα. Προσωπικά είναι το ίνδαλμα μου με βοήθησε και πολύ ως άνθρωπο η γενικότερη συμπεριφορά και η φιλοσοφία που είχε”.

Η καριέρα του πατέρα του στην Ελλάδα σταμάτησε πριν καν αρχίσει εξ’ αιτίας 13 γραμμαρίων σε ουσίες (2 κοκαϊνη και 11 χασίς) αλλά ο Στήν Μπάρτ Τζούνιορ θέλει – έστω στα 34 πλέον – να αρπάξει τη νέα ευκαιρία και αυτός να μείνει πολύ περισσότερο.

Οσο για το τι του είπε ο πατέρας του: “Σκότωσέ τους όλους” ήταν η πρώτη του κουβέντα, θέλοντας από μένα να πετυχαίνω πολλά καλάθια. Φυσικά έλαμψε το πρόσωπό του όταν άκουσε ότι πάω πάλι Ελλάδα και γενικά με στηρίζει σε κάθε μου απόφαση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου