CRIMSON NEWS

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ισοπαλία στη Λεωφόρο

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά ένα κινηματογραφικό γκολ του Λουντ στο 87’ έφερε τον Παναθηναϊκό στα ίσα (1-1) απέναντι στον εξαιρετικό Αστέρα και τον κράτησε ζωντανό στη μάχη της 5άδας. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, φοβερή ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο.


Έσπασαν καρδιές απόψε στη Λεωφόρο στο χορταστικό 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης, που διατήρησε αμφότερες τις ομάδες σε ευρωπαϊκή τροχιά αλλά λογίζεται σαφώς ως θετικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους που για μία ακόμη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχασαν από έναν «μεγάλο» σύλλογο του ελληνικού πρωταθλήματος.
Οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, καθώς ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο και ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο, ενώ εκτός από το βαθμό μοιράστηκαν και τα δοκάρια με το σουτ του Τόνσο (36’) και το γυριστό του Μουνιέ (77’).
Το εντυπωσιακό (ένα ακόμα στο ενεργητικό του) γκολ του Ρόμπιν Λουντ ήταν αυτό που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και κράτησε τον Παναθηναϊκό ζωντανό για την πεντάδα του πρωταθλήματος, σε ένα ματς με άγρια ομορφιά στο δεύτερο ημίχρονο και αρκετές φάσεις μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία στο ματς, με τον Τσιλιανίδη να βγάζει ωραία σέντρα από δεξιά (3’) προς τον Μανιά, ο οποίος δεν βρήκε γεμάτη τη μπάλα στο βηματισμό του και αυτή πέρασε παράλληλα.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 12’ μετά από κλέψιμο του Λουντ από τον Ιγκλέσιας μέσα στην περιοχή και πάσα στον Μουνιέ που τσίμπισε τη μπάλα αλλά αυτή σταμάτησε στο χέρι του Μουνάφο. Ο διαιτητής Σκουλάς άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί θεωρώντας ότι ήταν ακούσιο. Στο 20’ ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε κόρνερ αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Αυλωνίτη πέρασε άουτ και στο 23’ ο Λουντ έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά προς τον Δώνη που με έξυπνη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα απ΄ το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 26’ ο Αστέρας έχασε  μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Τσιλιανίδη να εκτελεί φάουλ, τον Διούδη να πραγματοποιεί άστοχη έξοδο, αλλά ο αμαρκάριστος Πασαλίδης έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα άουτ.
Στο 34’ το τριφύλλι φάνηκε απειλητικό όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι ωστόσο η κεφαλιά του Ινσούα πέρασε άουτ, ενώ στο 36’ ο Αστέρας Τρίπολης απώλεσε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου μετά από γύρισμα του Κότσιρα προς τον αμαρκάριστο Τόνσο ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, βρίσκοντας στη ρίζα της δεξιάς δοκού και περνώντας στη συνέχεια άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ με το θέαμα να είναι μετριότατο και τον Αστέρα να έχει τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή αλλά και τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει στο συγκεκριμένο διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου αλλά ο Χατζηγιοβάνης δεν έκανε σωστή τελική επιλογή τόσο στο 48’ που δεν βγήκε γεμάτη μπάλα όσο και στο 53’ όταν έκανε κεφαλιά αντί για κοντρόλ ενώ ήταν φάτσα με την εστία μετά από βαθιά μπαλιά του Γιόχανσον. Ο Σουηδός δεξιός μπακ, μάλιστα, έκανε σωτήρια προβολή στο σουτ του Τόνσο από το σημείο του πέναλτι!

Οι «πράσινοι» στο 64’ απώλεσαν την καλύτερή τους ευκαιρία όταν ο Κουρμπέλης τροφοδότησε τον Λουντ που «έκοψε» έξοχα τη μπάλα προς τον Δώνη, το σουτ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Αθανασιάδης.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 69’ καθώς ο Γιαννούλης πρόλαβε τον Κουλιμπαλί και αφού συνδυάστηκε με τον Μουνάφο, έβγαλε τη σέντρα προς τον Μανιά που εκμεταλλεύτηκε την κακή τοποθέτηση του Αυλωνίτη και με εύκολη κεφαλιά έκανε το 0-1.

Το «τριφύλλι» στο 77’ έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Δώνη να κάνει πολύ ωραία ενέργεια περνώντας τον Γιαννούλη και να γυρίζει τη μπάλα προς τον Λουντ, αλλά ο Αθανασιάδης παρενέβη με το χέρι, διώχνοντας σωτήρια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μουνιέ έπιασε εντυπωσιακό γυριστό όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!
Στο 87’ ωστόσο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 με τρομερό βολέ του Λουντ στον ουρανό των διχτύων μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Μουνιέ.
Στο 90΄ο Τόνσο σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ, στην τελευταία φάση ενός συναρπαστικού δεύτερου ημιχρόνου, με πολλές φάσεις για αμφότερες τις ομάδες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Ινσούα, Κουλιμπαλί (71’ Μολίνς), Τζανδάρης (81’ Μπουζούκης), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (62’ Κολοβέτσιος), Μουνιέ, Δώνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (56’ Καλτσάς), Τόνσο, Κυριακόπουλος (67’ Ντούντου), Μανιάς (85’ Δουβίκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου