CRIMSON NEWS

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Νίκη μετά από καιρό για την Λαμία!

Με «χρυσή» αλλαγή και σκόρερ τον Αλέξανδρο Καραγιάννη η Λαμία έσπασε το αρνητικό σερί και κέρδισε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με φωνές για χέρι στο μοναδικό γκολ του αγώνα.


Την χαρά της νίκης για πρώτη φορά από τις 29 Οκτωβρίου (!) γεύτηκε και πάλι η Λαμία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, βάζοντας τέλος στο σερί των τριών ηττών και συνολικά των οκτώ αγώνων χωρίς τρίποντο. Στους 19 οι «νεοφώτιστοι» κάνουν άλμα παραμονής, παραμένει στους 26 ο Αστέρας που έχασε έδαφος στην μάχη της πεντάδας.

Εικοσάλεπτο... υπνηλίας, έδωσε πνοή ο Κυριακόπουλος

Στο βροχερό «ΔΑΚ Λαμίας» το πρώτο ήταν 25λεπτο «άνοστο», δίχως να υπάρξει κάποια απειλητική φάση μπροστά από τα «καρέ» των δύο ομάδων. Πέρα από ένα σουτ του Ισνάλντο στο 5' που κόντραρε πάνω στον Παντελιάδη και ένα ψηλοκρεμαστό βολέ του Πίτι στο 17ο λεπτό που κατέληξε άουτ, το εξοπλισμένο με ομπρέλες κοινό που παρακολουθούσε τον αγώνα δεν είχε κάποιο λόγο να σηκωθεί από τη θέση του.

Βαίνοντας προς το μισάωρο, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν περισσότερο στο επιθετικό τους μισό και απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ. Αρχικά, στο 27ο λεπτό, φωτοβολίδα του Κυριακόπουλου τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου, με τον Έλληνα άσο να προσπαθεί να... μιμηθεί τον ευατό του και το τρομερό γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΛ την περασμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος παίκτης στο 32' κέρδισε κόρνερ από την εκτέλεση του οποίου πήρε κεφαλιά ο Πασαλίδης, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους, μία ατομική προσπάθεια του Τόνσο στο 38', με το σουτ του πάντως να είναι πολύ άστοχο.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό με τους Αρκάδες να έχουν τον πλήρη έλεγχο αλλά να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες, ενώ με την είσοδο του Κώτσιρα έγιναν δραστήριοι και από τα δεξιά.

Παρόλα αυτά, η σπουδαία ευκαιρία έγινε από την πλευρά της Λαμίας και συγκεκριμένα στο 62ο λεπτό με τον νεοαποκτηθέντα Μπούντνιν. Ο Ουκρανός με κεφαλιά «ψαράκι» έπειτα από σέντρα του Βάντερσον έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη, κάνοντας αισθητή την παρουσία των γηπεδούχων.

Η απάντηση του Αστέρα, αν και όχι ανάλογου κινδύνου, ήρθε στο 68' όταν σε σουτ των Τόνσο και Κώτσιρα ο Παπαδόπουλος είχε απάντηση.

Έβαλε «φωτιά» ο Καραγιάννης για την Λαμία, φωνές ο Αστέρας Τρίπολης
Μετά το δοκάρι που είχε, η Λαμία ανέβασε την απόδοση της και στο 72ο λεπτό δικαιώθηκε για τιην διάθεσή της να επιτεθεί ακόμα περισσότερο. Μετά από βολέ του Παπαδόπουλου και κακή αντίδραση της άμυνας του Αστέρα, ο Καραγιάννης πήρε τις κόντρες από τον Αθανασιάδης χρησιμοποιώντας το χέρι του και προ κενής εστίας σημείωσε το 1-0.

Ένα γκολ που προκάλεσε διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αστέρα για παράβαση που δεν καταλογίστηκε. Στα τελευταία λεπτά, οι Αρκάδες έπαιξαν φουλ επίθεση, είχαν ένα πολύ καλό σουτ του Γκοντό (76') αλλά εντέλει δεν κατόρθωσαν κάτι και η Λαμία πήρε σπουδαία νίκη με 1-0.

Οι ενδεκάδες:
Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Όμο, Ορτέγκα (68' Καραγιάννης), Μπλάζιτς, Πίτι (58' Ακόστα), Βάντερσον (80' Κουτρομάνος), Μπούντνικ

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (76' Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Τόνσο, Ντουντού Λίμα (81' Μαντίντα), Ισνάλντο (46' Κώτσιρας), Μανιάς


sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου