CRIMSON NEWS

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Πήρε το "Χ" ο Απόλλων

Σπουδαία ισοπαλία (2-2) που ίσως αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη της σωτηρίας πανηγύρισε ο Απόλλων Λάρισας στη Δράμα απέναντι στην Δόξα για την 12η αγωνιστική της Football League παίρνοντας το πρώτου του «Χ» στη σεζόν. Ο Καρακατσάνης (4′) άνοιξε το σκορ για τους «κυανόλευκους», ο Κάσες ισοφάρισε άμεσα (7′) για τους «Μαυραετούς» με τον Κουσκουνά (61′) να κάνει την ανατροπή για τους γηπεδούχους όμως επίσης άμεση ήταν η απάντηση για την ομάδα της Λάρισας χάρη στο γκολ του Ιβανίδη (63′).

Αυτός ο βαθμός είναι μόλις ο 4 (είχε προηγηθεί η νίκη στην Καλλιθέα) πόντος εκτός έδρας από τους συνολικά 13 του Απόλλωνα Λάρισας στην τρέχουσα σεζόν με την ομάδα του Θεοδοσιάδη να παίρνει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η Δόξα Δράμας από την άλλη, παραμένει χωρίς νίκη για 6ο σερί ματς και απομακρύνεται κι άλλο από την κορυφή.



Η πρώτη στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους ήρθε στο 2′ όταν ο Ριζογιάννης με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Γκότοβο που με κεφαλιά δεν κατάφερε να βρει εστία.

Ο Απόλλωνας στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να προηγηθεί με αρκετή βοήθεια από την τύχη. Στο 4′ ο Μαυριάς σέντραρε από δεξιά, ο Σιώπης προσπάθησε να διώξει όμως η μπάλα κόντραρε στον Πλάτωνα Καρακατσάνη και κατέληξε στα δίχτυα με τον μεσοεπιθετικό της ομάδας της Λάρισας να πανηγυρίζει για το 0-1.

Παρόλα αυτά η απάντηση για την ομάδα της Δράμας ήταν άμεση. Στο 7′ Ο Μπαϊκαρά συνδυάστηκε με τον Κάσες και ο Ισπανός με σουτ νίκησε τον Παϊτέρη για το 1-1.

Μετά την γρήγορη ισοφάριση η Δόξα προσπάθησε να πιέσει για να πετύχει το γκολ το οποίο θα τους έδινε το προβάδισμα στον αγώνα.  Στο 13′ ο Κουσκουνάς με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ δοκίμασε την ετοιμότητα του Παϊτέρη που εξουδετέρωσε τον κίνδυνο με όμορφο τρόπο.

Από τέταρτο κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Δόξα Δράμας να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Απόλλωνα να προσπαθεί να αποκρούσει τις προσπάθειες για επίθεση και να διαχειριστεί το σκορ.

Στο 27′ ο κινητικός Μαυριάς σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 33′ σε μία όμορφη αντεπίθεση ο Τσιλούλης σούταρε απέναντι στον Μένκα με τον τερματοφύλακα των «Μαυραετών» να μπλοκάρει τη μπάλα.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και ο Ματσούκας στο 34′ σε μία άμεση επίθεση για την Δόξα βρήκε ελεύθερο χώρο και σούταρε όμως ο Παϊτέρης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 35′ και πάλι ο Γκότοβος προσπάθησε να απειλήσει το κεφάλι όμως η προσπάθεια του έφυγε άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με υποψία ευκαιρία στο 43′ με την Δόξα να διαμαρτύρεται καθώς ο Κουσκουνάς σε εκείνο το σημείο του αγώνα σκόραρε όμως ο ρέφερι της συνάντησης υπέδειξε στην αρχή της φάσης τον Ματσούκα σε αντικανονική θέση και ακύρωσε το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Δόξα Δράμας μπήκε δυνατά και κατάφερε να δημιουργήσει φάση με εκφραστή τον Κουσκουνά στο 48′ όμως ο Παϊτέρης ήταν εκεί για να σταματήσει τον επιθετικό της ομάδας των «Μαυραετών».

Στο 52′ μία όμορφη σέντρα του Κάσες από δεξιά, οι Ματσούκας και Κουσκουνάς δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της φάσης με αποτέλεσμα οι «κυανόλευκοι» να μην κινδυνέψουν.

Στο 56′ ο Απόλλωνας πήρε μέτρα και ο Ιβανίδης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μένκα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουρτεσιώτης, ο Ανδρέου πήρε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 61′ η Δόξα Δράμας ολοκλήρωσε την ανατροπή! Ο Γουνδουλάκης «σέρβιρε» ο Κουσκουνάς μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Παϊτέρη για το 2-1.

Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας δεν παράτησε το ματς. Στην επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 63′ ο Ιβανίδης βρήκε χώρο και σούταρε από μακριά, η μπάλα αναπήδησε στο χόρτο και ξεγέλασε τον Μένκα με αποτέλεσμα να έρθει το 2-2 για την ομάδα της Λάρισας.

Στη συνέχεια η Δόξα Δράμας είχε δύο φάσεις για να επανακτήσει τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 77′ το απευθείας φάουλ του Ριζογιάννη το έδιωξε σε κόρνερ ο Παϊτέρης. Και στο 82′ ο Τσούτσης είχε την ευκαιρία από πλεονεκτική θέση όμως ήταν άστοχος απέναντι στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Λάρισας.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για τη νίκη, ο Απόλλων Λάρισας άντεξε και πήρε τον βαθμό από μία δύσκολη έδρα.

Τα στοιχεία του ματς:

Δόξα Δράμας – Απόλλων Λάρισας 2-2
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Δράμας
Σκόρερς: 7′ Κάσες, 61′ Κουσκουνάς / 4′ Καρακατσάνης, 63′ Ιβανίδης
Κίτρινες κάρτες: 88′ Μπαϊκαρά / 23′ Χατζής, 69′ Καρακατσάνης, 78′ Αγρόδημος, 85′ Τσιλούλης

Δόξα Δράμας (Νίκος Ιωσηφίδης): Μένκα, Σιώπης (87′ Μαρκόπουλος), Πεταυράκης, Όστοϊτς, Γκότοβος, Ριζογιάννης, Γουνδουλάκης (79′ Λίτσκας), Κάσες (58′ Τσούτσης), Μπαϊκαρά, Ματσούκας, Κουσκουνάς.
Στον πάγκο έμειναν: Βούρας, Ντιμιτρόφσκι, Βιτλής, Νταντίδης.

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Β. Ανδρέου, Αγρόδημος, Χατζής, Μαυριάς (64′ Κάνουλας), Τσιλούλης, Καρακατσάνης (70′ Συράκος), Ιβανίδης (83′ Γ. Ανδρέου).
Στον πάγκο έμειναν: Φιρινίδης, Χαραλαμπόπουλος, Καμπέρης, Κωτσιαρίδης.

Διαιτητής: Δραγούσης (Κιλκίς) Βοηθοί: Γούτας, Μαλανδρής (Χαλκιδικής)


sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου