CRIMSON NEWS

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Όλα στο μηδέν!

Όλα στο μηδέν! Απόλλωνας και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, σε ένα ματς με ελάχιστες συγκινήσεις, με τους «πράσινους» να δείχνουν πιο μαχητικοί από ποτέ, αλλά να αδυνατούν για το κάτι... παραπάνω. Παναθηναϊκός των πιτσιρικάδων και των αλλεπάλληλων… περικοπών δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης ούτε στη Ριζούπολη μένοντας στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ένα κάκιστο ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα ειδικά από το τριφύλλι που έχει μείνει δίχως στόχους και μετράει... ματς για να βγει αλώβητος στο φινάλε της σεζόν.


Αμφότερες οι ομάδες έδωσαν έμφαση στην ανασταλτική τους λειτουργία, με συνέπεια οι φάσεις να δημιουργούνται με το σταγονόμετρο και τη λευκή ισοπαλία να χαρακτηρίζεται ως δίκαιη.
Οι «πράσινοι», που κράτησαν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν απαραβίαστη την εστία τους σε εκτός έδρας ματς, ήταν ελαφρώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι «κυανόλευκοι» απείλησαν περισσότερο στα τελευταία λεπτά του ματς, έχοντας στο μυαλό τους και την τεράστια ανάγκη που είχαν για τους βαθμούς μετά τη νίκη της Κέρκυρας επί του Πλατανιά.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά το ματς αλλά ο Απόλλων ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά με αξιώσεις την εστία του Παναθηναϊκού μέσω στατικής φάσης (9’). Ο Κούρος εκτέλεσε με ανάποδο πόδι φάουλ από δεξιά στην καρδιά της πράσινης άμυνας, ο Ελμπάζ έπιασε ωραία γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε σωτήρια και η μπάλα αφού βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι πέρασε κόρνερ.

Η απάντηση του τριφυλλιού ήταν άμεση καθώς στο 11’ ο Οικονόμου σημάδεψε με βαθιά μπαλιά τον Δώνη, ο οποίος με έξοχη κεφαλιά-πάσα έβγαλε τον Αλτμαν τετ α τετ με τον Τσόβιτς. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός, όμως, έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μια και πλάσαρε πάνω στα πόδια του Τσόβιτς υπό την πίεση του Μπαρτολίνι.

Οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά στο 13’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουντ και κεφαλιά του Δώνη που πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Απόλλωνα, ενώ στο 21’ ισοφάρισαν το δοκάρι των γηπεδούχων σε σέντρα-σουτ του Γιόχανσον από δεξιά, με τη μπάλα να παίρνει ύψος και να προσγειώνεται στη οριζόντια δοκό του Τσόβιτς.

Στο 32’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουντ από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια και στο 33’ ο Αλτμαν έκλεψε τη μπάλα από τον Μπαρτολίνι, μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά και γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς την εστία όπου καιροφυλακτούσε ο Δώνης, αλλά ο Στάθης απομάκρυνε τον κίνδυνο για τους γηπεδούχους με σωτήριο τάκλιν.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τον Παναθηναϊκό να έχει οριακά υπέρ του την κατοχή (53-47%) και τις τελικές προσπάθειες (5 έναντι 3), έχοντας σαφώς περισσότερες υποσχόμενες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τσόβιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά και μέχρι το 66’ δεν είχε δημιουργηθεί ούτε καν υποψία φάσης. Στο συγκεκριμένη χρονικό σημείο ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά, όμως το σουτ του Κουρμπέλη από το ύψος του πέναλτι κόντραρε πάνω στον Αλμπάνη και η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή.
Στο 73’ ο Λουντ ξέφυγε ωραία από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα προς τον Αλτμαν που όμως δεν είχε σε σωστά το σώμα του και η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 74’ ο Οικονόμου έκανε λάθος πάσα προς τον Ελμπάζ που πέρασε τον Κολοβέτσιο όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια του Βλαχοδήμου.
Στο 81’ ο Κουντουριώτης βγήκε επικίνδυνα στην αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό και προσπάθησε να δώσει στον Στάικο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κονέ με σωτήριο τάκλιν έκοψε τη μπάλα.

Στο 89’ ο Κονέ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι και μετά στο χέρι του Ινσούα, με τον διαιτητή να το θεωρεί σωστά ακούσιο και να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί, αλλά στο 92’ απέβαλε αναίτια με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Στάικο, που στο 89’ είχε δει επίσης λανθασμένα την πρώτη κάρτα αντί του Ινσούα που είχε κάνει την παράβαση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κούρος (39’ λ.τ. Χουάρες), Παπάζογλου, Κονέ, Τσουκαλάς (62’ Μενδρινός), Αλμπάνης, Ντεβέσα (75’ Ανιέτε), Ελμπάζ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης (81’ Κουντουριώτης), Τζανδάρης (90’ Πίσπας), Κουρμπέλης Λουντ, Αλτμαν (75’ Στάικος), Δώνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου