CRIMSON NEWS

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν με 2-0 το βράδυ της Τετάρτης (24/1) στην Τούμπα και πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης έχοντας ανοίξει το σκορ με ξεκάθαρο γκολ-οφσάιντ, τη στιγμή που είχαν απέναντί τους μία ομάδα που είχε σταθεί καλύτερα από εκείνους παρά τις πολλές απουσίες της.

Με αυτό το αποτέλεσμα το έργο του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι γίνεται αυτομάτως πιο εύκολο, αν και ο Ατρόμητος δείχνει συνεχώς πόσο καλή ομάδα είναι. Έπαιξε χωρίς Ουάρντα, Χατζησαΐα, Γιαννούλη, Γιαννιώτη και Μανούσο, αλλά ήταν καλύτερος και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες. Να σημειωθεί πως εκτός έδρας έχουν μόνο άλλη μία ήττα οι «κυανόλευκοι» φέτος. Και αυτή είχε έρθει στην Τούμπα με διαιτητικό σπρώξιμο για τους γηπεδούχους.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικός ήταν ο Μάτος για τον ΠΑΟΚ και αρκετά ανεβασμένος στο δεύτερο μέρος ο Λημνιός, ενώ βοήθησε στο μικρό διάστημα που έπαιξε ο Κάμπος. Πολύ κακός αμυντικά ο Βιεϊρίνια, ενώ πρόβλημα αποτελεί ο τραυματισμός του Πέλκα. Ντιγκινί και Βασιλακάκης ξεχώρισαν από τους φιλοξενούμενους μαζί με τον Μάντσον.

Καλύτερος ήταν ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τα ηνία του ματς. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 9' με τον Μάτος να σταματά στη γραμμή το σουτ του Ντιγκινί σε αντεπίθεση.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και τελικά έκαναν στο 18' το 1-0. Σκόρερε ο Πέλκας από εμφανή θέση οφσάιντ με τον Κούλα να κλείνει τα μάτια και να δείχνει σέντρα βάζοντας μπαρούτι στην αναμέτρηση. Το αποτέλεσμα ήταν να εκνευριστούν οι φιλοξενούμενοι και ειδικά ο πάγκος τους να διαμαρτύρεται σε κάθε φάση.

Το γκολ έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι. Δεν χρειαζόταν να ρισκάρει και να επιτίθεται με αρκετούς παίκτες. Έκατσε λίγο πιο πίσω, έπαιξε πιο έξυπνα και έτσι γλίτωσε άλλες αντεπιθέσεις αφαιρώντας έτσι ένα σημαντικό όπλο από τους φιλοξενούμενους.

Όπως ήθελαν οι γηπεδούχοι κυλούσε το ματς, αλλά το πρόβλημα για εκείνους ήταν πως στο 35' έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Πέλκας. Ο Ελ Καντουρί έδειξε ανέτοιμος και δεν κατάφερε στη συνέχεια να βοηθήσει καθόλου. Μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι με την κάθε ομάδα να έχει από μία καλή στιγμή.

Στο δεύτερο μέρος οι Περιστεριώτες μπήκαν καλύτερα. Σε αυτό ίσως βοήθησαν και οι ψυχολογικές ντόπες του Κάναντι, ο οποίος τους είπε πως δεν έχει χαθεί κάτι και μπορούν να τα καταφέρουν. Στο 59' απείλησαν με τον Ντιγκινί, ο οποίος δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, όπως και ο Βασιλακάκης, ο οποίος έπαιζε δεξιά.

Συνέχισαν να πατούν καλύτερα για κάποια λεπτά ακόμη οι φιλοξενούμενοι και είχαν άλλη μία φάση με τους Ντιγκινί και Βασιλακάκη. Ο δεύτερος έπαιζε πλάγια και από δεξιά δεν ήταν δύσκολο το έργο του, αφού έπρεπε να τον μαρκάρει ο Βιεϊρίνια, ο οποίος εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις.

Κάπου εκεί, όμως, αφυπνίστηκε και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος για κάποια λεπτά πάτησε γκάζι. Μπορεί ο νεοεισελθών Πρίγιοβιτς από μόνος του να μην απειλούσε, αλλά έπαιρνε παίκτες πάνω του και βοηθούσε τους υπόλοιπους. Μάτος και Λημνιός είχαν κάποιες τελικές με τον δεύτερο να ανεβάζει στροφές και να προκαλεί αρκετά προβλήματα στον Σάκιτς.

Το εύθραυστο 1-0 έκανε τον Ατρόμητο να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να χτυπήσει σε κάποιο λάθος των Περιστεριωτών και τελικά αυτό έγινε στο 85'. Ο Κυριακίδης πούλησε την μπάλα και ο Σάκχοφ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 δίνοντας έτσι σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας) Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Μπαλτάς (Αχαΐας) 4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: 24' Μάτος - 70' Μπουζούλατζιτς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Λημνιός, Πέλκας (35' λ. τρ. Ελ Καντουρί), Μακ (78' Κάμπος), Κουλούρης (64' Πρίγιοβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Μπουσουλάζιτς (84' Κυριακίδης), Μάντσον, Νάτσος (84' Ούμπιντες), Βασιλακάκης, Ντάουντα (72' Βασιλείου).
a sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου