CRIMSON NEWS

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Στην Super League ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία!

Ο Άρης είχε την τελευταία του ευκαιρία να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου. Ωστόσο, η Λαμία πήγε στο «Κλ. Βικελίδης» και πήρε αυτό που ήθελε, τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) και πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Σε ένα αρκετά κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Άρης ήταν πιο κινητικός, μπήκε στο παιχνίδι και πίεσε τον αντίπαλο, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το γρήγορο γκολ. Έτσι, όσο τα λεπτά περνούσαν η Λαμία ισορρόπησε και μπορούμε να πούμε πως έλεγχε το παιχνίδι από τα μισά του πρώτου μέρους. Η μεγάλη φάση όμως έλειψε και από τις δύο πλευρές, με κάποια μακρινά σουτ του Τάτου και του Καράμπελα να μην απειλούν ουσιαστικά τον Πίτκα.

Ακόμα χειρότερο ήταν το θέαμα στην επανάληψη! Εκεί που θα περίμενε κανείς πως ο Άρης θα μπει μέσα με το... μαχαίρι στα δόντια, οι γηπεδούχοι και πάλι δεν έδειξαν το πάθος που χρειαζόταν σε ένα τέτοιο ματς. Ναι μεν είχαν την κατοχή και την υπεροχή σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, χωρίς και πάλι όμως να απειλήσει σε κανένα σημείο σοβαρά τον Πίτκα! Κάπως έτσι κύλησε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με την Λαμία πολύ καλά στημένη στην άμυνα να πανηγυρίζει με το τελευταίο σφύριγμα την παρθενική της άνοδο στη Σούπερ Λιγκ!

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας (63' Μπαργκάν), Ταυλαρίδης, Σόουζα, Παυλίδης, Τάτος, Ντούνης, Πίτου Γκαρσία (89' Νέτο), Καπνίδης, Μιλούνοβιτς (46' Ίλιτς).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Πεταυράκης, Χριστοφιλέας, Αναστασιάδης, Βαλιός, Μπλάζιτς, Όμο, Καραγιάννης (69' Μπουλούλης), Ματσούκας (77' Τσούκαλος), Βάντερσον, Ντουρμισάι (52' Ρότσα).

Απόλλων και Τρίκαλα έμειναν στο 0-0 στη Ριζούπολη, αποτέλεσμα που κάνει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να πανηγυρίζει την επιστροφή της στη Super League! Φωνάζουν για γκολ του Κουσκουνά που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 18′ οι φιλοξενούμενοι. Καλύτερος ο Απόλλων σ’ όλη τη διάρκεια του ματς, χωρίς όμως να βρει το στόχο προς την εστία του Αποστολίδη.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με δύο στιγμές να δίνουν… χρώμα σε ένα 45λεπτο που δεν είχε πολλά να προσφέρει.  Στο 18′ ο Κουσκουνάς βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Στο 20′, ο Σιατραβάνης επιχείρησε το πρώτο σουτ του αγώνα αλλά η μπάλα πέρασε αουτ.  Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαρτολινι έπιασε την κεφάλια από τον κόρνερ του Κονέ αλλά ο Βέρτζος έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 31′ ο Αποστολίδης βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Σιατραβάνη. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στα Τρίκαλα με τον Κουσκουνά να πιάνει την κεφάλια, η οποία πέρασε αουτ στο 54′. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντάσιος δοκίμασε ένα σουτ το οποίο επίσης δεν είχε στόχο, ενώ στο 66′ ο Αποστολίδης δεν είχε θέμα στο διαγώνιο σουτ του Κάσσου.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες και των δύο ομάδων μάλλον περίμεναν την ώρα να περάσει για να λήξει το ματς. Τίποτα το τρομερό δεν συνέβη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Αριστείδη Διαμαντόπουλου, όπου και επισφραγίστηκε η επιστροφή του Απόλλωνα στα σαλόνια της Super League!

Αναλυτικά η 31η αγωνιστική
Απόλλων Σμύρνης - Τρίκαλα 0-0
Άρης - Λαμία 0-0
Χανιά - Πανελευσινιακός 0-0
Καλλιθέα - Καλλονή 4-1
Σπάρτη - Αχαρναϊκός 1-2
Παναιγιάλειος - Κισσαμικός 1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός 2-1
Αιγινιακός - Αγροτικός Αστέρας 2-0
Πανθρακικός - ΟΦΗ 0-3 (α.α.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Απόλλων Σμύρνης 77
2. Λαμία 74
................................................
3. Άρης 68
4. ΟΦΗ 63
5. Τρίκαλα 62
6. Αγροτικός Αστέρας 46
7. Σπάρτη 45
8. Πανσερραϊκός 40
9. Παναιγιάλειος 38
10. Αναγέννηση Καρδίτσας 35
11. Αχαρναϊκός 35
12. Αιγινιακός 35
13. Κισσαμικός 33
14. Χανιά 32
................................................
15. Πανελευσινιακός 28
16. Καλλιθέα 27
17. Καλλονή 10
18. Πανθρακικός -
*Εννέα βαθμοί αφαιρέθηκαν από την Καλλονή
*Έξι βαθμοί αφαιρέθηκαν από τα Χανιά

Η επόμενη 32η αγωνιστική (28/05)
Άρης–Απόλλων Σμύρνης
Τρίκαλα–Χανιά
Πανελευσινιακός–Καλλιθέα
ΟΦΗ–Σπάρτη
Καλλονή–Παναιγιάλειος
Αχαρναϊκός–Αναγέννηση Καρδίτσας
Κισσαμικός–Αγροτικός Αστέρας
Πανσερραϊκός-Αιγινιακός
Λαμία–Πανθρακικός 3-0 (α.α.)

Πηγή: gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου