CRIMSON NEWS

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ζωντανός ο ΠΑΟ, κέρδισε την ΑΕΚ!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός καθώς παρά το γεγονός ότι ήταν…. αποδεκατισμένος κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ με 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου (χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λέτο στο 62) και να μείνει ζωντανός στην προσπάθειά του να αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι οφ.
Αντιθέτως, η Ενωση εμφανίστηκε σαφώς κατώτερη των περιστάσεων και μετά την αποψινή της ήττα απόλεσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση των πλέι οφ από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν ο έμμεσα κερδισμένος από το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.


 Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν το ματς επιφυλακτικά, με την ΑΕΚ να ξεκινάει την πίεσή της από το αμυντικό τρίτο του Παναθηναϊκού και να δυσκολεύει την ανάπτυξη των «πράσινων», ωστόσο, το ίδιο συνέβαινε και με το τριφύλλι, με τα πολλά λάθη εκατέρωθεν και τον αργό ρυθμό να κυριαρχούν στο ματς, στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα που δημιούργησε υποσχόμενη ευκαιρία, με τον Λέτο να δίνει στον Λουντ στο 7’ και τον Φινλανδό μέσο να σουτάρει διαγώνια, αλλά δίπλα απ’ το δοκάρι.


Στο 10’ η ΑΕΚ αναπτύχθηκε ωραία από αριστερά, ο Ντίντακ έβγαλε συρτή σέντρα αλλά ο Κουτρουμπής με προβολή πρόλαβε τον Μάνταλο και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 23’ η Ενωση έκανε την πρώτη της τελικής προς την «πράσινη» εστία, με τον Μάνταλο να εκτελεί με κοντινή πάσα φάουλ προς τον Χριστοδουλόπουλο, το δυνατό σουτ του οποίου πέρασε δίπλα απ’ τη δεξιά κλειστή γωνία του Βλαχοδήμου.


Στο 30’ οι δύο ομάδες είχαν στο ενεργητικό τους τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, με τον Λουντ να εκτελεί κόρνερ για τον Παναθηναϊκό σημαδεύοντας τον Μολέδο, η κεφαλιά του οποίου τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ανέστη.
Στο ίδιο λεπτό και στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, όταν ο Μάνταλος άφησε για τον Χριστοδουλόπουλο που πέρασε πανέμορφα τον Χουλτ και βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, ο οποίος κατάφερε με τα πόδια να αποκρούσει σωτήρια το πλασέ του Ελληνα μεσοεπιθετικού.


Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο (43’) ανήκε στους «κιτρινόμαυρους», όταν ο Γκάλο έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά με τελικό αποδέκτη τον Μάνταλο που κοντρόλαρε σωστά και ελευθερώθηκε από τον Μαρινάκη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.


Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με απόλυτη ισορροπία στις τελικές προσπάθειες (τρεις στο σύνολο και μία προς την εστία για κάθε ομάδα) και με την κατοχή οριακά υπέρ του Παναθηναϊκού (54-46%).
Ο ρυθμός του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Παναθηναϊκός (που είχε αλλάξει το σχηματισμό του σε 4-1-4-1) στο 60’ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, σε χέρι του Γκάλο μέσα στην περιοχή, μετά από γρήγορη εκτέλεση πλάγιου άουτ του Λουντ προς τον Χατζηγιοβάννη που μπήκε στην περιοχή, τσίμπησε την μπάλα και αυτή βρήκε στο χέρι του Βραζιλιάνου αμυντικού.
Ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 62’ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρότι ο Ανέστης έπεσε στη σωστή γωνία, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Η ΑΕΚ τα έπαιξε «όλα για όλα» στο τελευταίο 15λεπτο και στο 84’ το σουτ του Γιόχανσον κόντραρε στον Ρέις και πέρασε κόρνερ, όπως και το σουτ του Αραούχο ένα λεπτό αργότερα.
Στο 94’ ο Βράνιες επιδίωξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την δέχτηκε από το διαιτητή Ζαχαριάδη.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Χατζηγιοβάννης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (79’ Ρέις), Κλωναρίδης (65’ Π. Βλαχοδήμος), Λέτο (70’ Μολίνς).


ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (64’ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (71’ Πατίτο), Γαλανόπουλος (75’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου