CRIMSON NEWS

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Στον τελικό Μάντσεστερ και Άγιαξ!

Τα εμφράγματα πολλών οπαδών της Γιουνάιτεντ αποφεύχθηκαν με το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή κόντρα στη Θέλτα, αλλά τελικά ο στόχος για τους «κόκκινους διαβόλους» επετεύχθη.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο προηγήθηκε, έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, αλλά κάθισε ανεξήγητα στο γκολ του Φελαϊνί από το 17'. Η Θέλτα από την άλλη δεν είχε τίποτα να χάσει, ισοφάρισε στο 86' με κεφαλιά του Ρονκάλια, βάζοντας... φωτιά στο «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο η ανατροπή δεν έγινε ποτέ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-1), η Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Europa League, εκεί που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο έπειτα από 6 χρόνια, με αντίπαλο τον Άγιαξ και επιπλέον θα έχει την τελευταία διέξοδο για να επιστρέψει στο Champions League.
Επέζησε στην… κόλαση και θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό τίτλο έπειτα από 21 χρόνια ο Άγιαξ!

Μετά από μια ματσάρα-θρίλερ, που συγκλόνισε… τους πάντες, τα «μωρά» του Μπος έχασαν 3-1 από την Λιόν, ωστόσο χάρη στην προίκα τους από τον πρώτο αγώνα (4-1), έκλεισαν θέση για τον τελικό του Europa League, όπου στην Στοκχόλμη, στις 24 Μαΐου, θα αντιμετωπίσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα στο «Parc Olympique Lyonnais», με τον ρυθμό να μην επιτρέπει να σηκωθείς ούτε... δευτερόλεπτο από την καρέκλα σου. Ο Αίαντας έδειξε να εκμεταλλεύεται την... παιδική χαρά των γηπεδούχων στα μετόπισθεν και στο 26' ο Ντόλμπεργκ άνοιξε το σκορ. Από 'κει και ύστερα, οι «λιονέ» χρειάζονταν ένα θαύμα. Και ο Λακαζέτ έδειξε διάθεση να σηκώσει την ομάδα του στις πλάτες του. Με δύο γκολ στο νήμα του ημιχρόνου, έφερε τα πάνω-κάτω και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες για μία επική ανατροπή.Το δεύτερο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Γάλλων, που έχαναν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τους πιτσιρικάδες του Άγιαξ να δείχνουν αγχωμένοι. Και πάνω που θα μπορούσαν να «τελειώσουν» οριστικά την υπόθεση πρόκριση, όταν ο Ντε Μπεκ είχε δοκάρι στο 79', τελικά μπήκε... φωτιά στην αναμέτρηση. Στο 81', λοιπόν, ο Γκεζάλ έγραψε το 3-1 και πλέον η Λιόν είχε μπροστά της δέκα λεπτά για να βρει άλλη μία φορά δίχτυα και να στείλει το παιχνίδι σε παράταση (παίζοντας, μάλιστα, και με παίκτη παραπάνω από το 84' λόγω αποβολής του Βίργκεβερ). Πίεσε ασφυκτικά, κατασκήνωσε μπροστά από τα καρέ του Ονανά, αλλά δύο λεπτά πριν τη λήξη ο Κορνέ σημάδεψε χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι των Ολλανδών και το...γκοοολ, μετετράπη σε.... γκόχιιι. Κάπως έτσι, ο Άγιαξ γλίτωσε από του χάρου τα δόντια και ανακουφισμένος εξασφάλισε το εισιτήριο για το τελευταίο ραντεβού του θεσμού.
πηγή:sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου