CRIMSON NEWS

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Το βάρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού


 Συνεχίζεται η παρουσία της ΑΕΛ στο Καρπενήσι, με το πρόγραμμα της ημέρας (26/8) να περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση στο Αθλητικό κέντρο της περιοχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα δείχνει ιδιαίτερο ζήλο και διάθεση στο καθημερινό πρόγραμμα του τεχνικού επιτελείου.


Κατά την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο, ο καιρός ήταν ιδανικός. Ωστόσο, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτό άλλαξε, με την προπόνηση να διεξάγεται υπό συνθήκες βροχής. Παρά το γεγονός αυτό όλα κύλησαν ομαλά με τους ποδοσφαιριστές να μην επηρεάζονται και να δουλεύουν με βάση το πρόγραμμα.


Η προπόνηση ξεκίνησε με το καθιερωμένο ζέσταμα το οποίο περιλάμβανε ορισμένες ασκήσεις με μπάλα. Στην συνέχεια, υπήρξε τακτική, με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη και τους συνεργάτες του να δουλεύουν στην ορθολογική ανάπτυξη και το “χτίσιμο” του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση. Άλλωστε, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ανάπτυξη του παιχνιδιού από την αμυντική ζώνη δίνει αρκετά πλεονεκτήματα στην ομάδα που μπορεί να την εκτελέσει αποτελεσματικά. Η συγκεκριμένη προπονητική μονάδα αποσκοπεί στην βελτίωση απόδοσης της ομάδας, ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα και μεταφέροντας την μπάλα προς τις επόμενες ζώνες, με συνεργασίες μεταξύ των παικτών.


Στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης υπήρξε ελεύθερο παιχνίδι, με το τεχνικό επιτελείο να αφήνει το στοιχείο της φαντασίας που πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί καλύτερο μιας τυποποιημένης τακτικής ανάπτυξης.


Αύριο το δεύτερο φιλικό στο Καρπενήσι…


Η παρουσία της ΑΕΛ στο Καρπενήσι συνεχίζεται αύριο με φιλική αναμέτρηση. Ειδικότερα, στις 18:00 οι “βυσσινί” θα αντιμετωπίσουν στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου τα Χανιά, ομάδα επίσης Super League 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου