CRIMSON NEWS

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Nίκη του Ολυμπιακού

 


Ο Αστέρας το πάλεψε, έχασε τις ευκαιρίες του, δεν του δόθηκε κι ένα πέναλτι, και ο Σωκράτης με μια κοντινή κεφαλιά τον τιμώρησε για το τελικό 1-0 του Ολυμπιακού που ξέρει να κερδίζει ακόμα και σε ρυθμό προπόνησης.

Επιστροφή στις νίκες για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι-οφ της Super League, το απόγευμα της Τετάρτης. Σε ένα ματς χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο ομάδες, ήταν μια ευκαιρία για ελεύθερο ποδόσφαιρο χωρίς άγχος και δοκιμές σε πρόσωπα και καταστάσεις από τους δύο προπονητές. Οι πολλές αλλαγές στα αρχικά σχήματα αυτών όμως, μάλλον έπαιξαν το ρόλο τους στο κομμάτι του θεάματος, αφού το συγκεκριμένο 90λεπτο σίγουρα θα ξεχαστεί γρήγορα...


Ο Ολυμπιακός έκανε κλασικό ξεκίνημα σε εντός έδρας παιχνίδι με κατοχή μπάλας και υπομονή στην επίθεση, ενώ αντίθετα ο Αστέρας ήταν ευχαριστημένος με το να περιμένει στο μισό γήπεδο, θέλοντας θέλοντας να παίξει παιχνίδι αντεπιθέσεων. Βρήκε πάντως 2-3 τέτοιες και μάλιστα επικίνδυνες, αφού η ομάδα του Μαρτίνς από την πλευρά της ήταν ελαφρώς πιο χαλαρή από ότι συνήθως, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους τα πήγαν πολύ καλά στο κομμάτι της τακτικής, χωρίς να παραχωρούν χιλιοστό ελεύθερου χώρου στους γηπεδούχους, ή χρόνου με τη μπάλα στα πόδια χωρίς πίεση. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να βρουν 3-4 καλές φάσεις σε ένα φτωχό πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης χωρίς αποτέλεσμα ήταν και οι γρήγορες κόντρες του Αστέρα, ο οποίος είχε και τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα με την ατομική προσπάθεια του Ριέρα και το σουτ που «έγλυψε» το δοκάρι του Κρίστινσον.


Στην επανάληψη, μετά από νέα σειρά αλλαγών από τους δύο τεχνικούς, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του φάση, αυτή του 52', με το πρώτο γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τα ερυθρόλευκα. Ένα λεπτό νωρίτερα πάντως, ο πολύπειρος στόπερ είχε τραβήξει τον Ιγκλέσιας μέσα στην περιοχή, χωρίς ο Σιδηρόπουλος να καταλογίσει παράβαση. Μετά το 1-0, ο ήδη... αδιάφορος ρυθμός, έπεσε ακόμη περισσότερο, ειδικά μετά το δεύτερο γκρουπ αλλαγών στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Μαρτίνς διατηρούσε με άνεση τον έλεγχο του παιχνιδιού, ο Αστέρας δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο και κάπως έτσι το ματς... έσβησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου. Επιστροφή στα «τρίποντα» για τους πρωταθλητές με την 15η νίκη τους σε 16 παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, έβδομο σερί ματς χωρίς νίκη για τον Αστέρα.


sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου