CRIMSON NEWS

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Πέρασε σαν "σίφουνας" από την Λαμία!

Με τον Μίλος Ντέλετιτς να «χτυπάει» δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, η φορμαρισμένη ΑΕΛ πέρασε από την έδρα της Λαμίας (2-0) και θα κάνει... χαρούμενα Χριστούγεννα, με 20 βαθμούς και βλέψεις για πεντάδα.


H Λαμία χρειαζόταν τη νίκη στο γήπεδό της στην αποψινή αναμέτρηση, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, προκειμένου να απομακρυνθεί οκτώ πόντους από την προτελευταία Κέρκυρα και την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα. Από την πλευρά της η ΑΕΛ, η οποία το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιεί... πορεία πρωταθλητισμού, έψαχνε ένα ακόμη τρίποντο για να εδραιωθεί στην 7η θέση και να «μπει» στο 2018 με ελπίδες ακόμη και για παρουσία στην πρώτη πεντάδα.


Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη ήταν «φωτιά» στην κόντρα στο πρώτο ημίχρονο και αφού... προειδοποίησε δύο φορές, με τον Σάντι Κρίζμαν στο 8' και τον Αντνάν Αγκάνοβιτς στο 9', άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό του ματς, όταν ο 30χρονος Κροάτης επιτελικός μέσος έφυγε στην αντεπίθεση, παρέμεινε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του, τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Μίλος Ντέλετιτς και αυτός άνοιξε το σκορ, με ψύχραιμο δεξί πλασέ.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου τέρματος της ΑΕΛ, από κοντά στο 31', έπειτα από ενέργεια από τα αριστερά και μεταβίβαση σε σωστό χρόνο του έτερου Κροάτη συμπαίκτη του, του Κρίζμαν. Επτά λεπτά αργότερα θα ακυρωθεί ως οφσάιντ ένα γκολ του Πατρίκ Βουό, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίτι, σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση, στην οποία όμως ο διαιτητής Σκουλάς φαίνεται ότι πήρε την σωστή απόφαση.


Με την έναρξη της επανάληψης η Λαμία έφτασε πολύ κοντά στο να μειώσει και να ξαναμπεί δυνατά στο παιχνίδι, όταν το πολύ δυνατό σουτ του Νίκου Αναστασόπουλου, κόντρα στην πρώην ομάδα του, κόντραρε στον Νίκο Γκόλια και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μλάντεν Μπόζοβιτς. Ακολούθησε μια κεφαλιά του Κρίζμαν που έφυγε άουτ (50'), έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς, και 40 λεπτά... πραγματικής κακοποίησης του ποδοσφαίρου.

Το 2-0 παρέμεινε μάλλον φυσιολογικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σκουλά, με την ΑΕΛ να παίρνει μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη, χάρη στην ποιότητα της... γιουγκοσλαβικής τριάδας των Κρίζμαν-Αγκάνοβιτς-Ντέλετιτς, αλλά και την σταθερότητα του Μαυροβούνιου Μπόζοβιτς κάτω από τα δοκάρια της, ενώ η Λαμία παρέμεινε στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα, με τις μεσοαμυντικές αδυναμίες της να της κοστίζουν ακριβά σήμερα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (28' Τσούκαλος), Κουκόλης, Όμο, Βασιλαντωνόπουλος, Καραγιάννης, Μπλάζιτς, Πίτι (61' Φράγκος), Αναστασόπουλος (55' Μπουλούλης), Βουό
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (90+2' Γιαννιτσάνης), Αγκάνοβιτς (79' Μπάλλας), Κρίζμαν (88' Μασούρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου