CRIMSON NEWS

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Με δύο ήττες και πέντε νίκες σε 11 παιχνίδια...

Με την εικόνα που παρουσίαζε στο ξεκίνημα της σεζόν, κυρίως αμυντικά, αλλά φυσικά και λόγω της πενιχρής βαθμολογικής της συγκομιδής, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την κατέτασσαν στις βασικές υποψήφιες για υποβιβασμό. Οι "βυσσινί" εξάλλου προχώρησαν σε ένα extreme make over του ρόστερ τους το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να χρειάζονται χρόνο για να παρουσιάσουν ένα πιο ομοιογενές σύνολο κι από τη στιγμή που βρήκαν μία... σταθερά στον πάγκο τους, έχουν πάρει τα πάνω τους για τα καλά.

Θυμίζουμε άλλωστε πως έχουν ήδη αλλάξει δύο προπονητές τη φετινή σεζόν, αφού μετά τον Πάους, ο Ματάισεν πρόλαβε να καθοδηγήσει τη Λάρισα σε μόλις τρία παιχνίδια, αποτελώντας παρελθόν έπειτα την τεσσάρα από τον Πανιώνιο! Εκείνος που τον διαδέχτηκε ήταν ο Ηλίας Φυντάνης, αρχικά ως υπηρεσιακός, αλλά πλέον μοιάζει σχεδόν... ακούνητος από τη θέση του, όσο μπορεί να το πει αυτό κάποιος, αναφερόμενος στον "ηλεκτρικό" πάγκο της Λάρισας.

Εντεκα αγώνες συμπλήρωσε άλλωστε ο έμπειρος τεχνικός στο τιμόνι της "βασίλισσας του κάμπου", έχοντας δεχτεί δύο ήττες όλες κι όλες, από τον Παναθηναϊκό (2-1) με γκολ στο 93' και παράπονα για τη διαιτησία κι εκείνη από τον Παναιτωλικό (3-1), αμφότερες στο πρωτάθλημα.


Το χθεσινό -τεράστιο- τρίποντο επί της Ξάνθης (1-0) με το buzzer beater του Κριεζμάν στο 94' ήταν η πέμπτη νίκη της Λάρισας σε αυτό το διάστημα, έχοντας απολογισμό 5-4-2 σε όλες τις διοργανώσεις υπό τις οδηγίες του Ηλία Φυντάνη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-1). Αποτέλεσμα αυτού να σκαρφαλώσει στην 7η θέση, ξεφεύγοντας σημαντικά από τη διακεκαυμένη ζώνη (+6 β.) που αποτελεί και τον αντικειμενικό στόχο της ομάδας. Αν ρωτούσε βέβαια κανείς τον Αλέξη Κούγια, δεδομένα θα απαντούσε πως ρίχνει... κλεφτές ματιές και στην πρώτη πεντάδα (-5 β.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον χαρακτήρα που δείχνει η Λάρισα, η οποία για μία ακόμη φορά "χτύπησε" στο φινάλε, όπως και συνέβη και στις δύο προηγούμενες νίκες της (στο 95' με Λεβαδειακό 1-0, στο 85' με Απόλλωνα Σμύρνης 1-0, στο 89' το 1-1 με ΠΑΟΚ !)έχει βελτιώσει τρομερά τις αμυντικές τις επιδόσεις. Ενδεικτικό ότι στα 11 αυτά ματς έχει παθητικό μόλις οχτώ γκολ, όταν στα έξι προηγούμενα παιχνίδια της από το ξεκίνημα της σεζόν δέχτηκε σχεδόν τα διπλάσια τέρματα (15), με τρεις τεσσάρες στο ενεργητικό της!



sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου