CRIMSON NEWS

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Βαθμός παραμονής για τον Λεβαδειακό

Δίχως να… βραχεί πέρασε από τα Πηγάδια ο Λεβαδειακος. Η Ξάνθη προηγήθηκε δις, αλλά οι Βοιωτοί τσίμπησαν βαθμό (2-2) που μπορεί να θεωρηθεί εκτός προγράμματος και υπερπολύτιμος για τη συνέχεια.
εις μόλις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και την 5η θέση που οδηγεί στα play-off αλλά και προερχόμενη από εκτός έδρας ήττα στην Κέρκυρα, η Ξάνθη υποδέχθηκε στο ματς της 25ης αγωνιστικής τον Λεβαδειακό με αποκλειστικό στόχο το «τρίποντο». Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ήθελε τους βαθμούς (ή έστω το βαθμό) φυσικά για διαφορετικό λόγο, αφού πριν τη σέντρα αυτού του ματς βρισκόταν μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βεβαίως, οι Βοιωτοί εκτός από μια πολύ καλή ομάδα, είχαν αφενός να αντιμετωπίσουν τις πολλές απουσίες (Μουλόπουλος, Καραμπουέ, Μάντζιος, Τριποτσέρης, Νιάσε και Μεντί), αφετέρου την βαρύτατη εις βάρος τους παράδοση: η Ξάνθη είχε υποδεχθεί 15 φορές τον Λεβαδειακό μετρώντας -μέχρι αυτό το ματς- 13 νίκες και 2 ισοπαλίες!

Με δεδομένη την ιδιαίτερη θέση που βρίσκονταν οι δύο ομάδες, μάλλον δεν υπήρχε χώρος και χρόνος για σκοπιμότητα σε αυτό το παιχνίδι. Τόσο η Ξάνθη, όσο και ο Λεβαδειακός φρόντισαν μάλιστα να το επιβεβαιώσουν με το «καλημέρα», παίζοντας ελεύθερα και δημιουργώντας από τα πρώτα λεπτά φάσεις μπροστά στις αντίπαλες εστίες.

Μόλις στο 3' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους κλασική ευκαιρία. Ο Ντε Λούκας έκανε το σουτ υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις όμως απέκρουσε ο Ναμάσκο. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά από γέμισμα που έγινε ο Βούρος βρήκε εμφανώς τη μπάλα με το απλωμένο χέρι, ωστόσο ο Βάτσιος έδειξε «παίζετε». Νέο σουτ του Τριάδη στη συνέχεια, το απέκρουσε και πάλι ο Ναμάσκο.

Ότι δεν έδωσε ο ρέφερι του αγώνα στη φάση του 3ου λεπτού, το έδωσε δύο λεπτά μετά, μάλλον εξαντλώντας την αυστηρότητά του, καταλογίζοντας πέναλτι για σπρώξιμο του Ουόν στον Γιουνές μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Γιουνές το εκτέλεσε εύστοχα αλα Πανένκα και έβαλε νωρίς μπροστά την Ξάνθη με 1-0. Μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, η Ξάνθη είχε επίσης ένα μακρινό σουτ του Λάζιτς που όμως δεν απείλησε, αλλά και ένα ακόμη σουτ του Μπαξεβανίδη υπό καλές προϋποθέσεις μετά από συνεργασία των Γιουνές-Βασιλακάκη, το οποίο όμως ήταν κακό και πέρασε επίσης ψηλά άουτ. Σε γενικές γραμμές πάντως, μέχρι αυτό το σημείο του αγώνα, η Ξάνθη είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Μετά το τέταρτο πάντως ο Λεβαδειακός άρχισε σιγά σιγά να βγαίνει από τα καρέ του, να βρίσκει την αυτοκυριαρχία του μέσα στο γήπεδο και να επιτίθεται πιο ορθολογικά, πιο οργανωμένα. Στο 17' και το 20' ο Βασιλείου είχε δύο τελικές που όμως δεν βρήκαν στόχο, ενώ στις δύο αυτές φάσεις η Ξάνθη «απάντησε» με δύο αντίστοιχες δικές τις τελικές από Ντε Λούκας (23') και Βασιλακάκη (24') που δεν ανησύχησαν τον Ναμάσκο.

Τελικώς, ο Λεβαδειακός ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση εκμεταλλευόμενος το καλό του διάστημα στο παιχνίδι, στη φάση του 28ου λεπτού. Ο Μιλιάζες έκανε τη «γλυκιά» σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε λίγο στο κεφάλι του Φλίσκα και τελικά έφτασε στον Βασιλείου, ο οποίος στην τρίτη τελική του νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-1.

Παρ' όλα αυτά, η χαρά του Λεβαδειακού κράτησε μόλις δύο λεπτά αφού στην αμέσως επόμενη φάση της, η Ξάνθη μπήκε και πάλι μπροστά στο σκορ. Ήταν το 30ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Γιουνές από τα δεξιά, ο Λάζιτς βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με ωραία σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Ναμάσκο «γράφοντας» το 2-1. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Λεβαδειακός απείλησε με τον Σίλβα στο 35' όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το πλασέ του, ενώ στο 43' ο Ναμάσκο μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του Γιουνές. Οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στα αποδυτήρια με αυτό το 2-1, με την Ξάνθη να είναι καλύτερη στις λεπτομέρειες σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν επιθετικά και να φτάσουν στο γκολ, με αποτέλεσμα το ματς να έχει εξαιρετικό ρυθμό και πολλές ωραίες φάσεις. Ο Λεβαδειακός ήταν αυτή τη φορά αυτός που ευτύχησε να το καταφέρει στο ξεκίνημα, μόλις 1,5 λεπτό μετά τη σέντρα. Ήταν η φάση του 47ου λεπτού, όταν και πάλι ο Μιλιάζες έβγαλε μια απίθανη μπαλιά 40 μέτρων στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, ο Σίλβα νίκησε τους πάντες στο σπριντ και πλάσαρε εύστοχα τον Ζίβκοβιτς για το 2-2.

Ο Λεβαδειακός μετά το γκολ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο για αρκετά λεπτά, χωρίς όμως να βρίσκει άμεσα κι άλλες ευκαιρίες. Στο 57' οι Βοιωτοί είχαν μια πολύ καλή επίθεση και μια σέντρα-σουτ του Σίλβα άουτ, ενώ η Ξάνθη άρχισε να ανεβαίνει και πάλι μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Στο 62' ο Γιουνές δεν σημάδεψε σωστά με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λάζιτς και πέντε λεπτά μετά, στο 67', ο Τριάδης προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ένα παραλίγο τραγικό λάθος του Κουλιμπαλί που δοκίμασε να κοντρολάρει μέσα στην μικρή περιοχή, όμως η κόντρα του παίκτη της Ξάνθης πέρασε λίγο άουτ. Η «τριάδα» των ευκαιριών και παράλληλα άστοχων προσπαθειών της Ξάνθης ολοκληρώθηκε στο 69', όταν ο Βασιλακάκης είχε δοκάρι με πλασέ στην κίνηση.

Μετά το πολύ καλό αυτό δεκάλεπτο των γηπεδούχων, ο Λεβαδειακός απείλησε δις με τη σειρά του, αρχικά με την εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες στο 72' που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς και έπειτα στο 78' με το σόλο του Βούρου έπειτα από επίσης ωραία ενέργεια του Σίλβα, με τον Φλίσκα να σώζει οριακά με προβολή μέσα στην περιοχή του.

Προς το φινάλε του αγώνα πια, η Ξάνθη πίεσε για το τρίτο γκολ, ενώ ο δε Λεβαδειακός αποφάσισε να κλειστεί στην περιοχή του αποδεχόμενος ότι ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν μια καλή... παρηγοριά στη μάχη για την παραμονή του. Ως το τέλος, οι γηπεδούχοι είχαν τρεις ακόμη φάσεις με Βασιλακάκη και δις με Γιουνές, ωστόσο δεν βρήκαν στόχο, με το 2-2 να είναι ένα πολύτιμο αποτέλεσμα για τον Λεβεδειακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές, Μεχία, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς, Σιλά, Λισγάρας.

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Βασιλείου, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Ουόν, Γιουσούφ, Βούρος, Μιλιάζες, Σουμπίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου