CRIMSON NEWS

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Nίκες για ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ

 




Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ημίωρο με Μιτρίτσα, ο Παναιτωλικός τον έτρεξε, ισοφάρισε με Ντίας, έχασε ευκαιρίες για την ανατροπή και στο 80' ο Σίντκλεϊ έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο του βορρά, με τον Πασχαλάκη να «βγάζει» πλασέ του Καρέλη στο 88'!


Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μην πείθει, αλλά συνεχίζει να κερδίζει, με το άστρο του Ραζβάν Λουτσέσκου να τον οδηγεί. Ο Δικέφαλος έφυγε από την Αγρίνιο με τους τρεις βαθμούς της νίκης, σε ένα παιχνίδια που θα μπορούσε να το είχε χάσει με βάση την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός δεν τελείωσε τις φάσεις ούτε στο 1-1 ούτε στο 1-2 και έμεινε μα άδεια χέρια...


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πατά στην περιοχή τον Παναιτωλικού και να χάνει ευκαιρία με τον Μουργκ. θέλησε να πάρει εξ’ αρχής τα ινία  και έψαξε τρόπους να αναπτυχθεί τόσο από τα άκρα, με τους Μουργκ και Μιτρίτσα, όσο και από τον άξονα, με τον Σβαμπ να οδηγεί τη μπάλα και να ψάχνει την πάσα. Ο Παναιτωλικός αρχικά απορρόφησε την πίεση του ΠΑΟΚ  καθώς οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να συνδεθούν με τον Άκπομ, και στη συνέχεια άρχισε να ψάχνει τον Βέργο, ο οποίος είχε τρεις ευκαιρίες να τελειώσει φάσεις, χωρίς να το καταφέρει με τον τρόπο που θα ήθελε. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, με κεφαλιά του Μιτρίτσα. Ναι, του Ρουμάνου μεσοεπιθετικού που είναι, δεν είναι 1,67, την ώρα που ο Άκπομ του 1,86 δεν μπορούσε να «φανεί» στην περιοχή. Σε σχέση με την αναμέτρηση στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το προβάδισμα «κόντρα στο ροή του αγώνα». Είχε κατοχή, ήταν «δραστήριος», διεκδίκησε πράγματα, σε ένα παιχνίδι πιο ανοικτό, πιο «γεμάτο» από τα δυο πρώτα των ασπρόμαυρων.


Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναιτωλικό να… καταφέρνει να μη σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μόρσεϊ να μην μπορεί εξ’ επαφής να δώσει στη μπάλα κατεύθυνση προς την εστία, καθώς μόνο αυτό χρειαζόταν να κάνει. Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ, έκαναν φάσεις αλλά δεν βρήκαν δίχτυα. Και δεν τα βρήκαν ούτε πριν το γκολ του Σίντκλεϊ στο 80΄, κόντρα στη ροή του αγώνα, ούτε και μετά, με τον Καρέλη να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 88', με τον Πασχαλάκη να κάνει άλλη μια σημαντική επέμβαση.


Μια ματιά στα κορμιά των αμυντικών του Απόλλωνα μετά το τέλος του αγώνα στο Φάληρο, θα είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον μετά τις συγκρούσεις τους με τον Βραζιλιάνο. Θαρρείς και στις περισσότερες φάσεις έπεφταν πάνω σε… κορμί από σίδερο! Μια χορταστική πρώτη συνάντηση του Τικίνιο Σοάρες με τα δίχτυα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και μια εμφάνιση που αφήνει μεγάλες υποσχέσεις για τη συνέχεια της σεζόν!





Αλέξανδρος Σόμογλου

22 Σεπτεμβρίου 2021 20:05


Θωρηκτό Τικίνιο έκανε σμπαράλια τον Απόλλωνα!


Ο Τικίνιο άνοιξε λογαριασμό με εντυπωσιακό τρόπο στο ελληνικό πρωτάθλημα και με δύο γκολ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε επιβλητικό 4-1 επί του Απόλλωνα


Το μήνυμα αγωνιστικού… restart του Ολυμπιακού δόθηκε στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα, όταν οι φίλοι των πρωταθλητών άρχισαν να τραγουδούν ρυθμικά το όνομα του Πέδρο Μαρτίνς στις εξέδρες! Θαρρείς και η «ερυθρόλευκη» κερκίδα θέλησε να στείλει τη δική της απάντηση στο καθησυχαστικό μήνυμα του Πορτογάλου τεχνικού μετά την αγχωτική νίκη επί της Λαμίας. Όπερ και εγένετο…


Στην πιο ουσιαστική και γεμάτη εμφάνισή τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (αν και είναι σίγουρο ότι ο Μαρτίνς θα ήθελε να δει την ομάδα του να διατηρεί ανέπαφη την εστία της σε ένα παιχνίδι που η άμυνά της δεν πιέστηκε καθόλου), οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην προβληματική, αμυντικά, ομάδα του Γιάννη Πετράκη και αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη από μια αναμέτρηση που έλεγξαν απόλυτα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. 


Το τελικό 4-1 φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή ενός… θωρηκτού που οι φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν υπομονετικά να… αγκυροβολήσει στα δίχτυα των αντιπάλων των πρωταθλητών. Ο Τικίνιο Σοάρες δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις κι ο Μπρούνο Άλβες το γνωρίζει καλά.


Στην πρώτη του εντυπωσιακή εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν σκέτος… δυναμίτης, έκανε σμπαράλια την άμυνα του Απόλλωνα και απογείωσε στα ουράνια τους φίλους του Ολυμπιακού. Ιδιαίτερα το δεύτερο προσωπικό του γκολ ήταν μια απολαυστική ζωγραφιά στον καμβά του Καραϊσκάκη.

SPORTDAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου