CRIMSON NEWS

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πρώτο γκολ του Μέσι, Νίκη-"μύθος" της Σέριφ


Η Παρί πήρε το μεγάλο ντέρμπι με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της νέας του ομάδας απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα και να γίνεται ο πρωταγωνιστής στο 2-0 επί της Σίτι.

Η Σίτι μπορεί να δέχθηκε από νωρίς το γκολ από τους Παριζιάνους στο μεγάλο ντέρμπι, όμως, η συμπεριφορά της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα βοήθησε ώστε να ξεδιπλωθεί στο χορτάρι η ποιότητα και των δύο ομάδων στο «Παρκ ντε Πρενς».


Από το 82% της κατοχής της μπάλας στο πρώτο τρίλεπτο, οι «πολίτες» βρέθηκαν να μαζεύουν τη μπάλα από τα δίχτυα τους στο 8ο λεπτό. Από γύρισμα του Μπαπέ από δεξιά, ο Νεϊμάρ έκανε σουτ που κόντραρε στον Ντίας, ο Μαχρέζ απέτυχε να διώξει και ο Γκέιγ με πολύ δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.


Ο σύλλογος του Μάντσεστερ αμέσως βγήκε στην επίθεση, έφτασε στα καρέ του Ντοναρούμα που έκανε ντεμπούτο στο Champions League και στο 26' ήταν απορίας άξιο πως δεν κατάφερε η αγγλική ομάδα να ισοφαρίσει. Ο Στέρλινγκ με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε ακριβώς το ίδιο μπροστά σε κενή εστία!




Η Παρί όταν κατάφερε να βρει χώρους έφτιαξε πολύ καλές στιγμές για να κάνει πιο ασφαλές το προβάδισμά της, στο 36' ο Ερέρα με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής είδε τον Έντερσον να του αρνείται το γκολ, ο Μαρκίνιος στο 38' δεν πρόλαβε το γύρισμα του Μπαπέ και η Παρί έχει κάθε δίκιο να φωνάζει για το μαρκάρισμα του Ντε Μπρόινε λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Βέλγος θα μπορούσε να έχει δει την κόκκινη κάρτα έτσι όπως πάτησε τον Γκέιγ, όμως τη γλίτωσε...


Η Σίτι του Πεπ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο με τόλμη και με ψυχολογία για να πάρει κάτι από το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ήταν μεν απειλητική, όμως δεν έβγαζε φάσεις για να προκαλέσει τρόμο στον Ντοναρούμα και τους αμυντικούς της Παρί.


Ο Νεϊμάρ στο 65ο λεπτό απέτυχε να κάνει σωστή κίνηση πατώντας από δεξιά στην περιοχή, όπου κλείστηκε γρήγορα και δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα έπρεπε, όμως, αυτό τελικά ίσως και ν' αποτέλεσε... προειδοποίηση.




Ο Λιονέλ Μέσι με το πρώτο του γκολ ως μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν με υπέροχο αριστερό σουτ στο 74' έπειτα από εκπληκτική συνεργασία με τον Μπαπέ έγραψε το τελικό 2-0, «πληγώνοντας» τον Πεπ και πετυχαίνοντας το 7ο γκολ του σε 5 αναμετρήσεις απέναντι στον Καταλανό.


Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπριζ με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Λειψίας έφτασε στο 2-1 και έχει πλέον 4 βαθμούς στο γκρουπ!

gazzetta.gr


Για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League, η Ίντερ αναδείχθηκε ισόπαλη στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δέχτηκε ήττα σοκ από τη Σερίφ στο Μπερναμπέου!


Ρεάλ Μαδρίτης-Σερίφ Τιρασπόλ 1-2


Η «σταχτοπούτα» του εφετινού Champions League, η «ελληνική» Σερίφ Τιρασπόλ των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού, η οποία νίκησε με 1-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου», σε μία απ’ τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.


Οι Μολδαβοί προηγήθηκαν στο 25′ με τον Γιακσιμπάεφ και μολονότι δέχθηκαν την ισοφάριση στο 65′ με αμφισβητούμενο πέναλτι του Μπενζεμά (το οποίο έδειξε με υπόδειξη VAR ο Βέλγος ρέφερι Βίσερ), όχι μόνο άντεξαν ως το φινάλε έχοντας ως «ήρωα» του Γιώργου Αθανασιάδη -ο οποίος έκανε συγκλονιστικές αποκρούσεις στο 17′ (φάουλ Μπενζεμά), στο 54′ (πλασέ Αζάρ) και στο 75′ (σουτ Μόντριτς που απέκρουσε με το… πρόσωπο)- αλλά βρήκαν και γκολ νίκης στο 90′ με απίστευτο «κεραυνό» του Τιλ που έφυγε «καρφί» για το «παραθυράκι» του Κουρτουά!


Απίστευτη εκκίνηση της Σέριφ που βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου, έχοντας πίσω της της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ και Ίντερ.

kingsport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου