CRIMSON NEWS

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Kόσοβο-Ελλάδα 1-1


 Αποκαρδιωτική η εθνική του Φαν'τ Σχιπ δεν κατάφερε να κερδίσει το αδύναμο Κόσοβο (1-1) και είδε το ποδόσφαιρο να την τιμωρεί στις καθυστερήσεις για την... κακοποίηση του.Η Εθνική μας ομάδα έπαιξε με τη φωτιά και πήρε αυτό που της άξιζε (1-1) κόντρα στο Κόσοβο. Το "καμπανάκι" ήχησε δυνατά ενόψει Σουηδίας (Tετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, 21:45).


Οι δύο μοναδικοί ποδοσφαιριστές που έπαιξαν τόσο στο περσινό ματς του Σεπτεμβρίου στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο όσο και σε αυτό το βράδυ της Κυριακής ήταν ο Γιαννούλης και ο Μπακασέτας. Αυτό δείχνει, μεταξύ άλλων, τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο φαν'τ Σχιπ στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Εξ ου η συμμετοχή, πρώτη επίσημη, του Δουβίκα, αλλά και το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε με 3-5-2 περισσότερο από ανάγκη παρά από επιλογή.


Αυτό το σύστημα, βέβαια, δεν λειτούργησε στο επιθετικό κομμάτι (δεν είχαμε σουτ στο πρώτο ημίχρονο). Οξύμωρο από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα κατάφερε να βρει το γκολ. Θα έλεγε κανείς άκρως αποτελεσματικό στη μία και μοναδική φορά, σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, που λειτουργήσαμε υποδειγματικά στο να κόψουμε στα δύο το Κόσοβο και να σκοράρουμε. Το έκανε ο Μπακασέτας και εκτέλεσε με υποδειγματικό πλασέ ο Δουβίκας λίγο πριν από την ανάπαυλα. Γκολ και φύγαμε για τελικό, για να θυμηθούμε τα παλιά.


Η γενικότερη αίσθηση, όμως, έμεινε. Αμυντικά ήμασταν σχεδόν άψογοι, ο Βλαχοδήμος ήταν περισσότερο θεατής παρά ενεργό μέλος του αγώνα, αλλά μπροστά ήμασταν... Houston we have a problem. Τίποτα δεν μπορούσε να δουλέψει, δυσλειτουργία συστήματος, κανένα παιχνίδι από τα μπακ και μία Εθνική άνευρη, άτολμη και προβληματική. Το απίστευτο, βέβαια, είναι πως αυτή η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 0-1.


Το γκολ έδωσε ψυχολογικό αέρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά μη φανταστείτε τίποτα σπουδαίο. Μία τελική κάναμε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. 

Το Κόσοβο μπήκε χωρίς ορμή και τάσεις να γίνει επικίνδυνο, ενώ η Εθνική μας συνέχισε σε αυτό το μονότονο παιχνίδι αμυντικής προσήλωσης δίχως ρίσκο και θάρρος να καθαρίσει το ματς και να κλειδώσει το τρίποντο.


Τι ήθελε, λοιπόν, η Ελλάδα στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα για να μην καρδιοχτυπήσει; Έναν παίκτη να κρατήσει μπάλα (έβαλε τον Μάνταλο γι αυτό το λόγο ο φαν Σιπ), καλύτερη κυκλοφορία και επιθετικές βλέψεις για να μη δώσει το δικαίωμα στους Κοσοβάρους να ελπίζουν σε ισοπαλία. Τι έκανε από όλα αυτά; Μόνο την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας κρατήστε και πετάξτε όλα τα άλλα.


Μόνο μετά το 75' άρχισε η ελληνική ομάδα σιγά-σιγά να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως με στατικές φάσεις την ώρα που οι γηπεδούχοι έδιναν περισσότερη ένταση στο παιχνίδι τους προσπαθώντας να κάνουν ό,τι δεν κατάφεραν στα προηγούμενα λεπτά: να απειλήσουν για το 1-1.


Όσο το εύθραυστο 0-1 δεν άλλαζε και η Εθνική μας ομάδα δεν έκανε κάτι για να κλειδώσει το διπλό τόσο η αγωνία μεγάλωνε. Όλοι έψαχναν τον Μουρίτσι (απείλησε με καλό σουτ τον Βλαχοδήμο), ο φαν Σιπ γέμιζε με στόπερ την ενδεκάδα και τα νύχια μας είχαν τελειώσει για φάγωμα.


Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα πάμε για πατατράκ... και πήγαμε. Το σοκ ήρθε στο 92'! Κάκιστη έξοδος του Βλαχοδήμου στο δεύτερο δοκάρι, ο Μουρίτσι νίκησε τον Τζαβέλλα στον αέρα και σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.


Ας είμαστε σωστοί: το 1-1 ήταν το δίκαιο του πράγματος βάσει της συνολικής εικόνας της ελληνικής ομάδας και τα πράγματα σοβαρεύουν ενόψει Σουηδίας την προσεχή Τετάρτη. Κι εμείς πρέπει να σοβαρευτούμε. Για να δούμε...

Οι συνθέσεις:


Κόσοβο: Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι (78' Βαζίχι), Ραχμάνι, Βοϊβόντα, Μπέρισα (78' Λοσάι), Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (84' Μουσλίγια), Ράσιτσα, Μουρίτσι, Καστράτι (46' Μπιτίκι)


Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (89' Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Σιώπης, Δουβίκας (63' Μάνταλος), Μπακασέτας, Γιαννούλης, Παυλίδης (80' Φούντας)


 SPORTDAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου