CRIMSON NEWS

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Άνετα νικητές ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ

Πολλά γκολ, ανοιχτό παιχνίδι, ποδοσφαιρικός πολιτισμός αλλά και τους προπονητές Μάρτινς και Ένινγκ να τσεκάρουν σχήματα και παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας περιλάμβανε η αναμέτρηση Ολυμπιακού-Άρη που κράτησε σε αγωνία φιλάθλους και τηλεθεατές για 22 λεπτά. Ο Άρης μετά το 1-0 άνοιξε σαν βεντάλια, ο Ολυμπιακός έριξε μια τεσσάρα σε ρυθμό προπόνησης και πήρε αυτό που όλοι περίμεναν: Ένα εύκολο τρίποντο.

Εξαιρετικό παιχνίδι ως προς τις φάσεις και τον ρυθμό του σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερα, να έχουν αμφότερες αρκετά κενά στις άμυνές τους και την ποιότητα του Ολυμπιακού να κάνει τη διαφορά από τη μέση και μπροστά. Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, στα πρώτα 45λεπτά του παίχτηκε καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, με τον ρυθμό να είναι εξαιρετικός μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα, κάνοντας το γνωστό παιχνίδι τους με τη γρήγορη κυκλοφορία και τις πλαγιοκοπήσεις, ωστόσο ο Άρης ήταν αυτός που βρήκε πρώτος τις δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αξιοποιώντας κάποια λάθη στην άμυνα των Πειραιωτών. Αυτές οι φάσεις ξύπνησαν και τις δύο ομάδες, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στη συνέχεια.

Ως το εικοσάλεπτο, οι «κίτρινοι» στέκονταν πολύ καλά στο Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό αντίθετα να κάνει κάποιες βιαστικές επιθέσεις αλλά και να προσφέρει φάσεις στον αντίπαλο μετά από δικά του λάθη σε χαφ και άμυνα, κυρίως από τον Σεμέδο. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν το πλήρωσε, η ομάδα του Μαρτίνς στη συνέχεια βρήκε γρήγορα τη λύση από μια στημένη μπάλα για το 1-0 του Γκιγιέρμε και γρήγορα σόκαρε εις διπλούν τον Άρη με το άμεσο 2-0 πριν καλά καλά οι «κίτρινοι» οργανωθούν και πάλι.


Ο Άρης συνέχισε πάντως να επιτίθεται, παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητα και κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 37', μπαίνοντας ξανά στο ματς. Και πάλι όμως, παρά το γεγονός ότι ήταν καλός από τη μέση και μπροστά με γρήγορες και επικίνδυνες επιθέσεις, στην άμυνα τα μεγάλα κενά του παρέμεναν. Έτσι, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός έφτασε και στο 3-1 σε μια γρήγορη επίθεση που κατέληξε με υπέροχο γκολ του Ομάρ, δείχνοντας να «κλειδώνει» το ματς.

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως προς την εικόνα και τη ροή του ματς στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για περισσότερα γκολ έχοντας την υπεροχή και τον Άρη με τη σειρά του να πιέζει στα χαφ και να βγάζει αρκετούς παίκτες στην επίθεση όποτε του δινόταν η ευκαιρία, αφήνοντας μοιραία και αρκετά κενά στα μετόπισθεν. Σε μια από αυτές τις στιγμές που οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και πάλι χώρο, ο Βαλμπουενά κέρδισε πέναλτι στο 61', δύο λεπτά μετά το εκτέλεσε εύστοχα και κάπως έτσι ουσιαστικά σφράγισε οριστικά τη νίκη της ομάδας του.

Το ματς παρέμεινε «ανοιχτό» ως το φινάλε του αγώνα πάντως, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο μεν αλλά και με τα λάθη να παραμένουν και στη δική του άμυνα. Σε μια από τις πολλές λάθος τοποθετήσεις του Σεμέδο, ο Ντιγκινί υποδέχθηκε μπαλιά του Λάρσον και μείωσε σε 4-2 λίγο πριν το τέλος. Αυτό το 4-2 ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το αήττητο για 29ο ματς πρωταθλήματος, 20ο εντός έδρας, παραμένοντας φυσικά και στην κορυφή της βαθμολογίας.




Έπαιξε όσο χρειάστηκε…

Ο ουσιαστικός, ΠΑΟΚ, επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης (με 10 από το 64’ λόγω αποβολής του Σουάρεθ) στην Τούμπα, δίχως να εντυπωσιάσει και κρατάει τη νίκη με την οποία συνεχίζει το «κυνήγι» στον Ολυμπιακό.

Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 29’, με το… σεντερφορίσιο γκολ, ο Πέλκας «χτύπησε» στο 59’ και ο Λάμπρου στο 79’. Μείωσε ο Μαρκ Φερνάντεθ στο 87' με προβολή.

Οι Αρκάδες, οι οποίοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μισή ώρα (λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Ισπανό), έβαλαν δύσκολα για ένα ημίχρονο στους γηπεδούχους και θα μπορούσαν να είχαν παγώσει την Τούμπα αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.

Δικαιολογημένα παράπονα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος για πέναλτι του Ντόουγκλας στον Μπόρχα Φερνάντεθ, αλλά ο Σκουλάς προφανώς θεώρησε ότι έχει προηγηθεί διώξιμο στην μπάλα πριν την ανατροπή του Βραζιλιάνου στον αντίπαλό του. Το παράκαναν με τις καθυστερήσεις οι διαιτητές λόγω του VAR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου