CRIMSON NEWS

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Άνετα κέρδισαν ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ

Η κόντρα ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν άνεμος και από το Αγρίνιο, συντρίβοντας με 3-0 τον Παναιτωλικό.
49 παιχνίδια αήττητος και το σερί του ΠΑΟΚ συνεχίζεται... Ο Δικέφαλος πέρασε και από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-0, βρίσκει σε κάθε παιχνίδι διαφορετικούς πρωταγωνιστές και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, σπάζοντας -πλέον- κάθε ρεκόρ.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ καθώς μόλις στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός «πλήρωσε» την επιλογή του να πιέσει ψηλά, δίνοντας αρκετό χώρο στους φιλοξενούμενους να «χτυπήσουν» στην πρώτη οργανωμένη επιθετική τους ανάπτυξη.

Η επιλογή της τοποθέτησης του Βιεϊρίνια μπροστά από τον Γιαννούλη, του δίνει την ευχέρεια να παίζει εσωτερικά της γραμμής, αφήνοντας χώρο στον αριστερό μπακ, τον οποίο εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Κατερινιώτης σεντράροντας για τον Πέλκα που -με τη σειρά του- πήρε το ριμπάουντ από την απομάκρυνση του Κνετ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το απόγευμα φάνηκε πως θα είναι εύκολο για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δημιούργησαν «ρήγματα» από τα πλάγια, έβαλαν σε ένα ακόμη παιχνίδι στην εξίσωση της κουβέντας τον Μαουρίσιο και είχαν σε μεγάλα κέφια τον Πέλκα αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν σαφές προβάδισμα πριν το ημίχρονο.

Όσο -μάλιστα- η ώρα περνούσε, ένας Παναιτωλικός, ορμώμενος από το ένστικτο της επιβίωσης δεδομένου πως ακόμη αναζητά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενος και την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση του Δικεφάλου. Οι Αγρινιώτες, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί, καταγράφοντας μόλις μια υποψία φάσης με τον Μιμίτο.

Με το Μάκη Χάβο να προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να πιέσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ και τον Αμπέλ Φερέιρα να απαντά με «πινελιές» στην επίθεση, οι δύο προπονητές προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι του β΄ημιχρόνου στα μέτρα τους, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αναδεικνύεται... νικητής.

Η επιλογή του Άκπομ από τον πάγκο αποδείχθηκε κομβική με τον 23χρονο, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να σφραγίζει με ασίστ και γκολ το «τρίποντο» του ΠΑΟΚ. Στο 66΄ο Άκπομ έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Λημνιό να στέλνει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η δική του σειρά να χριστεί σκόρερ, εκμεταλλευόμενος μια απίθανη κάθετη του Μίσιτς, εκτελώντας τον Κνετ για το 0-3, σφραγίζοντας με επιβλητική παρουσία τη νίκη του ΠΑΟΚ που έφτασε τους 49 αγώνες αήττητος και 24 εκτός έδρας. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το σερί των 32 αγώνων εκτός έδρας, που ο Δικέφαλος σκοράρει ακατάπαυστα...

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός παραμένει τελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα και ψάχνει πλέον τα ψυχικά αποθέματα για να ανακάμψει αγωνιστικά...


Ο σοβαρός Ολυμπιακός «έπνιξε» από νωρίς τον Αστέρα στην Τρίπολη με δύο γκολ στο δεκάλεπτο, για να σταματήσει τελικά στα 5 και να πάρει το πανεύκολο τρίποντο που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ.
Ένα ματς που τελείωσε πριν καν αρχίσει, παίχτηκε στην Τρίπολη ανάμεσα σε Αστέρα και Ολυμπιακό για την 14η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε σε σπουδαία μέρα τους περισσότερους παίκτες της, ευτύχησε να προηγηθεί με δύο γκολ πριν το δεκάλεπτο αξιοποιώντας τις μεγάλες ευκαιρίες της, ενώ μετά την αποβολή του Πασαλίδη στο 16' για «φονικό» τάκλιν που τραυμάτισε τον Γκιγιέρμε, οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν ολοκληρωτικά και οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν, όποτε το ήθελαν πάνω στο χορτάρι, φτάνοντας στο άνετο 0-5.


Το τι θα συνέβαινε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» φάνηκε μάλλον από το 30ο δευτερόλεπτο, σε μια φάση που παρότι τελικά «ακυρώθηκε» με καθυστέρηση για οφσάιντ, ο Ελ Αραμπί είχε χαμένο τετ-α-τετ προ του Παπαδόπουλου. Τελικά το γκολ των Πειραιωτών δεν άργησε, αφού μόλις στο 5' ο Μασούρας σκόραρε με ασίστ του Σουντανί και 4 λεπτά μετά, ο Ποντένσε έκανε το 0-2 με ασίστ του Ελ Αραμπί.

Μετά την αποβολή του Πασαλίδη που ακολούθησε το 0-2 του Ολυμπιακού, ένας διαλυμένος τακτικά Αστέρας ήταν πια ένα... σκορποχώρι στη μεσαία γραμμή, με χαμένες θέσεις, αργές επιστροφές και πολλές λάθος πάσες, απόρροια φυσικά και του εξαιρετικού πρέσινγκ του Ολυμπιακού που παρέμεινε σε υψηλή ένταση παρά το προβάδισμα στο σκορ. Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το ματς είχαν την επιθετική αποτελεσματικότητα που τους έλειψε σε αρκετά φετινά εκτός έδρας ματς, είχαν την σταθερά εξαιρετική και ταχύτατη κυκλοφορία μπάλας, ήταν μάλλον λογικό και επόμενο να διαλύσουν πλήρως τον αντίπαλό τους στη συνέχεια, με πολλές φάσεις και δύο ακόμη γκολ από τον Ελ Αραμπί για το 0-4 του πρώτου ημιχρόνου.



Το δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε όμως ήταν μάλλον λογικό σε λίγο χαμηλότερο ρυθμό, με τον Μαρτίνς ίσως να... τραβάει λίγο τα γκέμια στην ανάπαυλα προκειμένου να προφυλάξει την ομάδα του συνολικά για τη συνέχεια. Βεβαίως, στη συνολική οικονομία του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και τον Αστέρα να ζει έναν κανονικό εφιάλτη. Οι φάσεις συνεχίστηκαν μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να κρατά το 0-4 σε δύο περιπτώσεις και τον Μπουχαλάκη να έχει δοκάρι στο 67'.  Τελικώς το 5ο γκολ βρέθηκε, με τον Μασούρα να πετυχαίνει το δεύτερό του στο ματς στο 73' και τον Σουντανί να μοιράζει την 3η του ασίστ.



Τίποτα άλλο δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να «ξεμπουκώνει» επιθετικά και να παίρνει μια εμφατική νίκη, παραμένοντας αήττητος στο πρωτάθλημα για 24ο σερί ματς και αήττητος εκτός έδρας για 12ο.

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου