CRIMSON NEWS

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Κροατία και Αργεντινή τα κατάφεραν

Η Κροατία μπορεί να ήταν ήρεμη έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση της, όμως στάθηκε στο ύψος της και τίμησε τη φανέλα της κερδίζοντας με 2-1 την παθιασμένη αλλά «άσφαιρη» Ισλανδία. Πλέον, η «Χρβάτσκα» ετοιμάζεται για τη Δανία, την οποία θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16».

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να είχε πάθος ειδικά από την πλευρά των Ισλανδών, όμως αυτή η υπεροχή δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ, καθώς ο Λοβρέ Κάλινιτς είχε κατεβάσει ρολά και έδειχνε ότι δεν θα… χαριστεί στους Σκανδιναβούς.

Στο δεύτερο μισό οι δύο ομάδες ήταν σαφώς πιο δραστήριες αλλά και πιο αποτελεσματικές. Το παιχνίδι είχε βρει έναν καλό ρυθμό και στο 51′ ο Μίλαν Μπάντελ με σουτ από τα 35 μέτρα τράνταξε το δοκάρι Χάντορσον.

Αυτό, όμως ήταν απλά ένα προειδοποιητικό μήνυμα, καθώς δύο λεπτά αργότερα (53′) ο μέσος της Φιορεντίνα μετά από καραμπόλες και κόντρες που ξεκίνησαν από τον Μόντριτς βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με δεξί σκαστό βολέ άνοιξε το σκορ.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαχόζ (Ισπανία)

ΓΚΟΛ: 53’ Μπάντελ, 90’ Πέρισιτς – 76’ Σίγκουρντσον (πεν.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14’ Μάρκο Πιάτσα, 83’ Γεντβάι / 59’ Εμίλ Χάλφρεντσον, 64’ Φινμπόγκασον, 84’ Σάβαρσον

Έπειτα από ένα δραματικό ματς, με γκολ του Μάρκος Ρόχο στο 86ο λεπτό, η Αργεντινή επικράτησε 2-1 της Νιγηρίας και προκρίθηκε ως 2η από τον 4ο όμιλο στη φάση των «16».

Τηρουμένων των αναλογιών, ο Γκέρνοτ Ρορ παρέταξε την ομάδα του με αρκετά επιθετικούς προσανατολισμούς, αποσκοπώντας προφανώς να περιορίσει σε χώρο και να ωθήσει σε λάθος τον αντίπαλο.

Ένα λάθος γύρισμα του Χαβιέρ Μαστσεράνο προς τον Μάρκος Ρόχο στο 13’ λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για την Αργεντινή, αφού καραδοκούσε ο Κελέτσι Ιχεανάτσο.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Έβερ Μπανέγα βρήκε με μία πανέμορφη μακρινή μπαλιά τον Λιονέλ Μέσι, εκείνος κοντρόλαρε ιδανικά, εκτέλεσε εξίσου ωραία με το δεξί και άνοιξε το σκορ.

Αυτό ήταν το 100ό γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το πρώτο του άσου της Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση μετά από 662 αγωνιστικά λεπτά (το τελευταίο ήταν και πάλι κόντρα στη Νιγηρία το 2014).

Ο Μέσι είχε «χρυσή» ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ του στο 34ο λεπτό, όταν με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φράνσις Ουζόχο.

Η Αργεντινή πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και αυτό ήταν θετικό για εκείνη, υπό την έννοια ότι στα προηγούμενα 26 ματς που το έπραξε δεν είχε γνωρίσει την ήττα (από τον τελικό του 1930 με την Ουρουγουάη είχε να συμβεί).

Βέβαια, στην προκειμένη χρειαζόταν τη νίκη και όχι την ισοπαλία, κάτι που τέθηκε εν αμφιβόλω από το 51’, όταν ο Βίκτορ Μόουζες ισοφάρισε με ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Λέον Μπαλόγκουν από τον Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Αμέσως μετά ο Ντι Μαρία ζήτησε πέναλτι (ορθώς δεν δόθηκε), ενώ στο 75’ ο Τουνεΐτ Τσακίρ έκρινε μέσω του VAR ότι δεν υπήρχε χέρι του Ρόχο, σε μία φάση που ο Οντιόν Ιγκάλο έχασε κλασική ευκαιρία για την ανατροπή.

Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Αρμάνι κράτησε ζωντανή την Αργεντινή σε τετ-α-τετ με τον Ιγκάλο στο 83’ και 3 λεπτά αργότερα, από σέντρα του Μερκάδο, ο Ρόχο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Νιγηρίας!

Πλέον, η Ισλανδία χρειαζόταν γκολ στο άλλο ματς, όμως η ομάδα που το έβαλε ήταν η Κροατία και, έκτοτε, η «αλμπισελέστε» θα έπρεπε να κρατήσει το προβάδισμα για να πάρει εκείνη το δεύτερο εισιτήριο της φάσης των «16».

Όπερ κι εγένετo, με συνέπεια να προετοιμάζεται πια για το μεγάλο ραντεβού με τη Γαλλία, τη στιγμή που η πρωτοπόρος του ομίλου Κροατία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Δανία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΓΚΟΛ: 51’ πέν. Μόουζες – 14’ Μέσι, 86’ Ρόχο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32’ Μπαλόγκουν, 90+1’ Όμπι Μίκελ – 49’ Μαστσεράνο, 64’ Μπανέγα, 90+4’ Μέσι)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόγου, Εκόνγκ, Μπαλόγκουν, Ομοερούο (90′ Ιουόμπι), Εντιντί, Ετέμπο, Μίκελ, Μούσα (90+2′ Νουάνκουο), Μόουζες, Ιχεανάτσο (46’ Ιγκάλο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ταγλιαφίκο (80’ Ταγλιαφίκο), Μαστσεράνο, Ρόχο, Οταμέντι, Μπανέγα, Ντι Μαρία (72’ Μέσα), Πέρες (61’ Παβόν), Ιγκουαΐν, Μέσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου