CRIMSON NEWS

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Τα ζευγάρια της φάσης των "16", συναρπαστικά ματς!

Γνωστά έγιναν τα πρώτα δύο ζευγάρια της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τα ματς της Δευτέρας: Ουρουγουάη - Πορτογαλία και Ισπανία - Ρωσία.

Συγκλονιστική εξέλιξη στις αναμετρήσεις του 2ου ομίλου το βράδυ της Δευτέρας και με δύο τέρματα στην εκπνοή, ένα σε κάθε αγώνα, η Ισπανία (2-2 με το Μαρόκο) και η Πορτογαλία (1-1 με το Ιράν) πήραν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντιστοίχως.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου (21.00) στο Σότσι, η Ουρουγουάη που έκανε το 3/3 στον 1ο όμιλο θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, ενώ μια ημέρα αργότερα, την Κυριακη 1η Ιουλίου (17.00), η Ισπανία θα αναμετρηθεί με τη διοργανώτρια Ρωσία στο «Λουζνίκι» της Μόσχας


Η Ισπανία είδε δύο φορές τον Χάρο με τα μάτια της, ωστόσο με γκολ του Ιάγκο Άσπας στις καθυστερήσεις πήρε το 2-2 που την έφερε από το πουθενά στην πρώτη θέση του ομίλου και απέναντι στην Ρωσία!


Η Ισπανία καιγόταν για την νίκη πρωτιά, όμως το Μαρόκο έπαιζε με το μαχαίρι στα δόντια για την τιμή του, για το ένα γκολ, για τον ένα βαθμό, για την μία νίκη, για το γαμώτο.


Οι «φούριας ρόχας» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, βλέποντας το φάσμα του αποκλεισμού να πλησιάζει, όμως σώθηκαν in extremis. Το γκολ του Ιάγκο Άσπας στις καθυστερήσεις (που κατακυρώθηκε μέσω VAR) που έφερε το τελικό 2-2 και η ισοφάριση του Ιράν στο άλλο παιχνίδι, έφερε αίφνης την Ισπανία στην πρώτη θέση του ομίλου και απέναντι στην Ρωσία. Το καλύτερο δυνατό σενάριο, με τον πιο χιτσκοκικό τρόπο.

Ξύλο για να σπάσει ο τσαμπουκάς!

Ο μόνος τρόπος για να βάλεις δύσκολα σε αυτή την Ισπανία είναι να την… δείρεις. Να παίξεις physical στα όρια του επιτρεπτού. Οι Μαροκινοί, παρότι αποκλεισμένοι, είδαν το ματς σαν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και από νωρίς ξεκίνησαν τις… ψιλές. Αυτό αποσυντόνισε τους «φούριας ρόχας», που άρχισαν να δίνουν βιαστικά, απρόσεκτα την μπάλα, μην τυχόν και εισπράξουν καμιά κλωτσιά. Αυτό έφερε την απόλυτη ψυχρολουσία!

Ο Αντρές Ινιέστα άνοιξε το κοντρόλ σε μία εύκολη φάση στο κέντρο, ο Σέρχιο Ράμος άφησε την μπάλα να περάσει και ο Μπουταΐμπ, ο οποίος έκλεψε την μπάλα πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ντε Χέα για το 0-1 (14’)!

Ωστόσο, οι Ισπανοί δεν ζορίστηκαν. Είναι τέτοια η κλάση των παικτών του που συνέχισε να παίζει σαν να μην γίνεται τίποτα. Ένα μαγικό τρίγωνο ανάμεσα σε Ντιέγκο Κόστα, Ινιέστα και Ίσκο, έφερε τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης σε ιδανική θέση κι εκείνος δεν αστόχησε (19’, 1-1).

Μπορεί οι Ισπανοί να είχαν την φλύαρη κατοχή, αλλά το Μαρόκο είχε τις κλασικές φάσεις, απέναντι σε μία άμυνα με ερασιτεχνικές τοποθετήσεις. Από ένα απλό πλάγιο άουτ, ο Μπουταΐμπ έκανε ανενόχλητος 40 μέτρα, όμως λύγισε απέναντι στον Ντε Χέα, ο οποίος έβγαλε το κλασικό τετ-α-τετ (24’).

Μέσα σε ένα τέταρτο οι Μαροκινοί είδαν τέσσερις κάρτες, όμως το πλάνο τους είχε πιάσει. Παρά το εκπληκτικό παιχνίδι των Ινιέστα και Ίσκο, η Ισπανία δεν μπορούσε να φτιάξει καθαρές φάσεις και το 1-1 ήταν η δίκαιη ανταμοιβή για την ομάδα του Ερβέ Ρενάρ.

Σοκ και…δέος!

Η εικόνα του ματς ήταν καρμπόν και στην επανάληψη, χωρίς όμως τόσο ξύλο. Το Μαρόκο προσπαθούσε με φάσεις στην πλάτη της ισπανικής άμυνας να φτιάξει φάσεις και η έγκαιρη έξοδος του Ντε Χέα προ του Μπουσούφα (50’) ήταν αυτή που έσωσε τους Ισπανούς.

Λίγο αργότερα (55’) ο Ντε Χέα έμεινε απλός θεατής της φάσης, όμως το εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής του Αμράμπατ τράνταξε την συμβολή των δοκών, αλλά δεν μπήκε μέσα, σε μία απίθανη φάση!

Δύο κεφαλιές από Ίσκο (61’) και Πικέ (62’) μετουσιώθηκαν σε δύο κλασικές χαμένες ευκαιρίες, όμως οι Ισπανοί έδειχναν ράθυμοι και λίγο υπερόπτες στο γήπεδο.

Κάπως έτσι, έγινε το μεγάλο μπαμ. Ο Ελ-Νεσίρι με υπέροχη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 1-2 και έφερε τον απόλυτο πανικό στην Ισπανία που ξαφνικά βρισκόταν αντιμέτωπη με μία οδυνηρή έκπληξη.

Οι «φούριας ρόχας» βγήκαν μαζικά μπροστά και στις καθυστερήσεις ισοφάρισαν με τρόπο που δεν συνηθίζουν. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Ιάγκο Άσπας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με τακουνάκι έκανε το 2-2, γκολ που μέτρησε μόνο μετά από το βίντεο ριπλέι.

Από εκεί που οι Ισπανοί κινδύνευαν να μείνουν τρίτοι, βγήκαν ξαφνικά πρώτοι, αφού το Ιράν ισοφάρισε σε 1-1 την Πορτογαλία. Ο απόλυτος παραλογισμός…

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Σέρχι Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τιάγκο Αλκάνταρα (74’ Μάρκο Ασένσιο), Σίλβα (84’ Ροντρίγκο), Ίσκο, Ντιέγκο Κόστα (74’ Ιάγκο Άσπας).

ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Ελ-Καζουί, Ασράφ Χακίμι, Ντα Κόστα, Σαις, Αμράμπατ, Ντιράρ, Ζίγες (85’ Μπουχαντούζ), Ελ-Αχμάντι, Μπουσούφα, Μπελχάντα (63’ Φαζρ), Μπουταΐμπ (71’ Ελ-Νεσίρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου