CRIMSON NEWS

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Λύτρωση στο 91΄!


Ονειρικός Αχμέντ Μούσα για Νιγηρία και… Αργεντινή!

Ο Αφρικανός φορ πέτυχε δύο γκολάρες απέναντι στην Ισλανδία και όχι μόνο σφράγισε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (2-0), η οποία ανέβηκε πλέον στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου, αλλά… έφτιαξε και την παρέα του Λιονέλ Μέσι που έμεινε ολοζώντανη στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Ο 25χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 49’ (μετά από υποδειγματικό αιφνιδιασμό και δικό του υπέροχο κοντρόλ πριν το σουτ) και… κλείδωσε το τρίποντο στο 79’ με τρομερή κούρσα από αριστερά και νέο προσωπικό του τέρμα. Κατώτεροι του αναμενομένου οι Βίκινγκς, δεν μπήκαν σχεδόν ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης και μάλιστα στο 83’ έχασαν πέναλτι (το κέρδισε το Φινμπόγκασον, το έχασε ο Σίγκουρτσον), το οποίο ίσως να παίξει ρόλο σε τυχόν ισοβαθμίες στο φινάλε…

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

Κροατία 6β. (5-0)
Νιγηρία 3β. (2-2)
Ισλανδία 1β. (1-3)
Αργεντινή 1β. (1-4)

Η επόμενη αγωνιστική

Ισλανδία-Κροατία
Νιγηρία-Αργεντινή

Με… δυο λόγια τα σενάρια: Αν η Αργεντινή νικήσει τη Νιγηρία και η Ισλανδία δεν νικήσει την (βαθμολογικά αδιάφορη) Κροατία, τότε περνά στην επόμενη φάση η «αλμπισελέστε». Αν νικήσουν και Αργεντινή και Ισλανδία, τότε τα πάντα θα κριθούν στο μεταξύ τους goal average, όπου αυτή τη στιγμή οι Σκανδιναβοί υπερτερούν κατά ένα γκολ. Αν η Νιγηρία νικήσει την Αργεντινή, περνά στην επόμενη φάση. Αν φέρει ισοπαλία, τότε θα πρέπει η Ισλανδία να μην νικήσει την Κροατία ή να το κάνει με ένα γκολ διαφορά.
Στο τέλος ήταν Βραζιλία! 

Η σελεσάο μπορεί να βρέθηκε μία ανάσα από τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της στο Μουντιάλ, που θα την έβαζε για τα καλά σε… μπελάδες, ωστόσο με λυτρωτή τον Φελίπε Κοουτίνιο κατάφερε έστω και στο φινάλε (91’) να βρει το πολυπόθητο τέρμα και επικρατήσει της Κόστα Ρίκα με 2-0. 

Ο Νεϊμάρ ήταν εκείνος που με πλασέ από κοντά μετά από γύρισμα του Ντόουγκλας Κόστα σφράγισε τη νίκη της ομάδας του στο 97’. 

Δίκαιη η επικράτηση των Βραζιλιάνων που παρά τη μέτρια εικόνα τους στο πρώτο μέρος του ματς, απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ πολύ νωρίτερα, αν ο Κέιλορ Νάβας δεν βρισκόταν σε εξαιρετικό απόγευμα. 

Στους 4 βαθμούς και στην κορυφή του Ε' ομίλου ανέβηκε προσωρινά το συγκρότημα του Τίτε και περιμένει το αποτέλεσμα της βραδινής αναμέτρησης ανάμεσα στην Σερβία και την Ελβετία για να γνωρίζει αν θα αποκτήσει συγκάτοικο στην κορυφή. 

Επόμενη αγωνιστική την προσεχή Τετάρτη με τα παιχνίδια Σερβία-Βραζιλία και Κόστα Ρίκα-
Ελβετία. 

Με γκολ των Τσάκα και Σακίρι, που δεν έχασαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, η Ελβετία «τούμπαρε» στο β' ημίχρονο τη Σερβία επικρατώντας 2-1 και... πέταξε για πρόκριση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου