CRIMSON NEWS

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Aπίστευτος Ρονάλντο, στο τέλος Ιράν και Ουρουγουάη!


Μπορεί η Ισπανία και η Πορτογαλία να αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο Σότσι, στον εναρκτήριο παιχνίδι τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ωστόσο στο ιβηρικό ντέρμπι νίκησε το ποδόσφαιρο.

Το παιχνίδι είχε έξι γκολ, πλούσιο θέαμα, ένα δοκάρι, συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, έναν Κριστιάνο Ρονάλντο on fire, σημειώνοντας χατ-τρικ και έναν Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος άρχισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με δύο γκολ.

Ο Κριστιάνο μόλις στο 3ο λεπτό μπήκε στην περιοχή των «φούριας ρόχας» και ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ, Νάτσο, τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή του ματς να διατάσσει η μπάλα να στηθεί στην άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο... παθών, ο οποίος νίκησε τον Ντε Χέα και άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος. Ο καταλογισμός του πέναλτι φάνηκε αυστηρός, καθώς ο Κριστιάνο έδειχνε να αρχίζει την πτώση του, πριν ο Νάτσο έρθει σε επαφή με τα πόδια του. Πάντως, το VAR έδειξε κανονικά ότι είναι ορθή η στιγμιαία απόφαση του ρέφερι.

Στο 24ο λεπτό ήρθε η απάντηση των Ισπανών, οι οποίοι ισοφάρισαν με εξαιρετικό πλασέ του Ντιέγκο Κόστα, ενώ δύο λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Ιέρο είχε δοκάρι (οριζόντιο) με τον Ίσκο.

Κι ενώ ολα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, μετά από ένα τραγικό λάθος του Ντε Χέα σε σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία ανέκτησε το προβάδισμα, κάνοντας το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του αστέρα της Ρεάλ.

Στο 54ο λεπτό ο Ντιέγκο Κόστα απάντησε στον «CR7» και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση έκανε το 2-2 για την Ισπανία, με τον Νάτσο τέσσερα λεπτά αργότερα να κάνει την ολική ανατροπή για την ομάδα του Ιέρο. Πάντως ο Ρονάλντο δεν είχε πει την τελευταία του λεξη και με μια άπιαστη απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε στο 87' το 3-3.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ Σοάρες, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα (69' Κουαρέσμα), Γκονσάλο Γκέντες (80' Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χεά, Νάτσο, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίδ Σίλβα (86' Λούκας Βάσκεζ), Ίσκο, Ινιέστα (70' Αλκάνταρα), Ντιέγκο Κόστα (77' Άσπας).

Με το ...δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 21ο Μουντιάλ η εθνική ομάδα της Ουρουγουάης η οποία νίκησε στην Εκατερίνεμπουργκ Αρένα την Αίγυπτο με 1-0.

Ένα ματς στο οποίο η παρέα των Σουάρες και Καβάνι, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 89' για να σκοράρει όταν ο Χοσέ Χιμένες με κεφαλιά λύτρωσε την ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες.

Το παιχνίδι στο γήπεδο της Ρωσίας ήταν πολλά με λίγα. Ο Σουάρες έχανε τα άχαστα, ο Ελ Σεναουί για την Αίγυπτο έπιανε τα άπιαστα, αλλά νικήθηκε στην φάση του 89' με αποτέλεσμα η Ουρουγουάη να φτάσει στη νίκη με 1-0.

Με τον... αέρα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Ατλέτικο Μαδρίτης μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο Χοσέ Χιμένες κατάφερε ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα να κάνει αυτό που ως το 89' δεν κατάφεραν ο Σουάρες και ο Καβάνι σε ένα παιχνίδι που άρχισε νωθρά, αλλά εξελίχθηκε σε θρίλερ!

Η Ουρουγουάη δεν έβρισκε χώρους, Καβάνι και Σουάρες ήταν καλά κλεισμένοι, η Αίγυπτος ήταν καλά διαβασμένη και εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο, δεν είχε τον σούπερ σταρ στον πάγκο, αλλά τον τερματοφύλακα Ελ Σεναουί σε απίστευτη φόρμα, αλλά τελικά δεν απέφυγε την ήττα.

Νωχελικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ομάδες με την Ουρουγουάη να έχει την πρωτοβουλία στο ξεκίνημα του αγώνα και την Αίγυπτο να πιέζει με σκοπό να εκμεταλλευτεί λάθος των αντιπάλων της. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 8' όταν ο Καβάνι έκανε ένα καλό σουτ με το δεξί από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ελ Σεναουί μπλόκαρε.

Στο 12' ο Τρεζεγκέ βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε και ο Μουσλέρα δεν ανησύχησε, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ουρουγουάη βγήκε ωραία στην επίθεση, ο Νάντες έκανε τη διαγώνια κίνηση, ο Βαρέλα έκοψε δεξιά για τον Σουάρες, αλλά αυτός τα χάλασε στην τελική προσπάθεια και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Μετά το πρώτο τέταρτο, οι «Φαραώ» ισορρόπησαν, κέρδισαν τη μεσαία γραμμή και έδειξαν διάθεση να δημιουργήσουν παιχνίδι και να γίνουν επιθετικοί, την ώρα που οι Ουρουγουανοί αδυνατήσουν να φτάσουν σωστά τη μπάλα σε Σουάρες και Καβάνι.

Στο 23' ο Καβάνι έκανε ένα βολ πλανέ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, ο Γκαμπρ έβαλε το κεφάλι του και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η «σελέστε» έχασε και άλλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς η μπάλα στρώθηκε ωραία στον Σουάρες, αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο με αποτέλεσμα να τη στείλει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Με την συμπλήρωση 27 λεπτών αγώνα ο Ουάρντα έκανε ωραία προσπάθεια, έβγαλε στον Μόχσεν, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Με μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σουάρες άρχισε η επανάληψη όταν ο Καβάνι με καταπληκτική πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον άσο της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Ελ Σεναουί έσωσε το... σίγουρο γκολ. Ο Ταμπάρες εντόπισε πρόβλημα της ομάδας του στις πτέρυγες και λίγο πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβαλε τους πιο έμπειρους Σάντσες και Ροντρίγκες σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην ανάπτυξη της Ουρουγουάης.

Στο 64' γύρισμα του Κάσερες από αριστερά με στόχο τον Σουάρες, πρόλαβε ο Χεγκάζι και απομάκρυνε προ του επιθετικού της Ουρουγουάης. Στο 72' σουτ από τον Φάτχι στην κίνηση και εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Μουσλέρα και ένα λεπτό αργότερα ο Σουάρες έχασε την τρίτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Καβάνι τον έβγαλε εξαιρετικά σε θέση βολής, αλλά ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα καθυστέρησε αδικαιολόγητα και ο Ελ Σεναουί έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.

Ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου ήταν σε καταπληκτική μέρα και στο 83' έκανε την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ βολ πλανέ του Καβάνι από το ημικύκλιο της περιοχής, ενώ στο 88' σε καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καβάνι, ο Ελ Σεναουί δεν μπορούσε να αποκρούσει και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Η λύτρωση για τους Ουρουγουανούς ήρθε στο 89' όταν ο ο Σάντσες εκτέλεσε φάουλ και ο Χιμένες με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των Αιγύπτιων για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και μελών του τεχνικού τιμ. Κάπως έτσι η Ουρουγουάη χωρίς να πείσει πήρε τη νίκη κόντρα στους μαχητικούς Αιγύπτιους.

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (51' Μόρσι), Ουάρντα (82' Σόμπι), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόχσεν (63' Καχράμπα).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (58' Σάντσες), Μπετανκούρ, Βεσίνο, Ντε Αρασκαέτα (58' Ροντρίγκες), Σουάρες, Καβάνι.



Με το αυτογκόλ του Αζίζ Μπουχαντούζ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, το Ιράν των τριών «Ελλήνων» επικράτησε με 1-0 του Μαρόκου στην Αγία Πετρούπολη.

Μια Εθνική υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης της Αγίας Πετρούπολης, μπροστά σε περισσότερους από 63.000 θεατές και αυτή ήταν το Μαρόκο, το οποίο με τους «δαιμόνιους» Χαρίτ - Αμραμπάτ στα άκρα ταλαιπώρησε αφάνταστα την μεσοαμυντική γραμμή των Ιρανών και έφτασε τρεις φορές κοντά στο 1-0, με αποκορύφωμα την ευκαιρία του αρχηγού του, Μεντχί Μπενατιά, στο 19'.

Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ, με τους τρεις «Έλληνες» στην βασική ενδεκάδα, ισορρόπησε την κατάσταση μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 43ο λεπτό όταν ο Σαρντάρ Αζμούν βγήκε «φάτσα» με τον Μονίρ Ελ Κατζούι, ωστόσο ο 29χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του με ωραίο στιλ.

Κακοποίηση του ποδοσφαίρου στη μεγαλύτερη διάρκεια της επανάληψης, με συνεχή φάουλ αλλά χωρίς ωραίο θέαμα και τον Πέρση τερματοφύλακα Αλί Μπεϊρανβάντ να σταματάει με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του Χακίμ Ζιγιέκ έξω από την περιοχή στο 80. Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ και νικητή, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εχσάν Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ και ο Αζίζ Μπουχαντούζ έστειλε άθελά του με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 υπέρ του Ιράν.

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζούι, Ασράφ Χακίμι, Μπενάτια, Σάις, Ζίγιεκ, Ελ Αχμαντί, Μπελχαντά, Μπουσουφά, Ν. Αμραμπάτ (76' Σ. Αμραμπάτ), Χαρίτ (82' Ντα Κόστα), Ελ Κααμπί (77' Μπουχαντούζ).

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Τσέσμι, Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Μασούντ (67' Ταρέμι), Εμπραχίμι (79' Μονταζερί), Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά (84' Γκόντος), Αζμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου