CRIMSON NEWS

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Οι αλλαγές του Τάκη Λεμονή οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε σημαντική νίκη στην Κέρκυρα. Τζούρτζεβιτς, Μάριν και... φουλ επίθεση στην επανάληψη έφεραν την ανατροπή και το τελικό 3-1 για τους Πειραιώτες.

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, προσπαθώντας να παίξει με την κλασική, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας παρά την έντονη βροχή και τις δύσκολες συνθήκες, ωστόσο, μετά από ένα καλό πρώτο πεντάλεπτο η επιθετικότητα των «ερυθρόλευκων» γρήγορα ατόνησε. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν παρ' όλα αυτά να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και τη μπάλα στα πόδια τους για λίγη ώρα, στοιχεία που ωστόσο δεν τους προσέφεραν κάτι ουσιαστικό στο πρώτο τέταρτο. Αντιθέτως, η ουσία στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν με τη μεριά των γηπεδούχων, που παρουσίασαν έναν πολύ καλά στημένο και οργανωμένο μεσοαμυντικά σύνολο.


Η πρώτη τελική στο ματς ήρθε μόλις στο 1ο λεπτό για τον Ολυμπιακό, με ένα σουτ του Φορτούνη στην κίνηση που «έβγαλε» ο Γιαννακόπουλος, ενώ αντίθετα αρκετά άουτ κατέληξε αυτό του Ανσαριφάρντ ένα λεπτό μετά. Μετά από λίγα λεπτά μάλλον «φλύαρης» κυκλοφορίας της μπάλας για την ομάδα του Λεμονή, η Κέρκυρα σιγά σιγά άρχιζε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να κρατά περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της.

Το ισορρόπησε και προηγήθηκε

Οι «Φαίακες» προειδοποίησαν στο 15' με το καλό σουτ του Αρτυματά που πέρασε 1-2 μέτρα άουτ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εκμεταλλεύθηκαν μια από τις αρκετές σε αυτό το ματς κακές αμυντικές αντιδράσεις των πρωταθλητών για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ήταν η φάση του 16', όταν ο Επστάιν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ιωάννου νίκησε κατά κράτος τον Ταχτσίδη στον αέρα, η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Γρομητσάρη ο οποίος νίκησε τον Προτό με δυνατό σουτ, παρά την προσπάθεια του Βέλγου να σώσει το 1-0.

Για περίπου δέκα λεπτά μετά το γκολ της Κέρκυρας, ο Ολυμπιακός «ψαχνόταν» πάνω στο χορτάρι. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Βοσνιάδη έκανε με μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτά που έπρεπε για να κρατά μακριά από τα καρέ της τον αντίπαλο και ταυτόχρονα να απειλεί όποτε τις δινόταν η ευκαιρία, είτε στην κόντρα είτε με στημένες μπάλες που ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Τελικά, με τη συμπλήρωση 25 λεπτών, οι πρωταθλητές βρήκαν απάντηση με μια κλασική ευκαιρία. Φάση που όμως δεν είχε ευτυχή για αυτούς κατάληξη, αφού ο Σπίνουλας έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Φορτούνη στην κίνηση μετά από ατομική προσπάθεια του Ταχτσίδη.

Η παραπάνω πάντως ήταν και η μοναδική «αντίδραση» του Ολυμπιακού μετά το 1-0. Ενός Ολυμπιακού που προσπαθούσε μεν, αλλά δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, «πετώντας» ένα ακόμη φετινό πρώτο ημίχρονο. Η Κέρκυρα πάλι και ήθελε και μπορούσε να εκμεταλλευθεί τα λάθη του αντιπάλου στην άμυνα, απειλώντας δύο φορές για «κλειδώσει» το ματς με ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Αρχικά στο 32' όταν ο Γεωργίου βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας μετά από κόρνερ, αλλά δεν σημάδεψε σωστά και έπειτα στο 37' όταν ο Προτό νίκησε στο τετ-α-τετ τον Παμλίδη, μετά από σουτ του Αναστασίου που μετατράπηκε σε πάσα. Μια ακόμη φάση της Κέρκυρας που δημιουργήθηκε από λάθος της άμυνας, αφού ουσιαστικά ο Σισέ είχε ξεχαστεί και είχε κρατήσει καλυπτόμενο τον φορ των γηπεδούχων.

Αλλαγές, «αλλαγμένος»!

Μετά από αυτό το «πεταμένο» πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αλλαγμένος προς το πολύ καλύτερο στην επανάληψη. Και σε αυτό βοήθησαν τα μέγιστα οι δύο αλλαγές του Τάκη Λεμονή που έριξε στο ματς Μάριν και Τζούρτζεβιτς αντί των Πάρντο και Ταχτσίδη και άλλαξε το σχήμα ουσιαστικά σε ένα 4-4-2.

Μέσα στο πρώτο 5λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη τρεις ευκαιρίες, είχαν ισοφαρίσει, ενώ σε λιγότερο από ένα τέταρτο είχαν «καθαρίσει» το ματς συνολικά. Πρώτη φάση της επανάληψης ήταν η κοντινή κεφαλιά του Σισέ την οποία απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος, όμως ο Σενεγαλέζος ισοφάρισε μετά το κόρνερ που κέρδισε. Ο Μάριν έκανε τη σέντρα, ο Μποτία την πρώτη κεφαλιά-πάσα και ο Σισέ από κοντά απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1. Ένα γκολ, το οποίο έριξε στα... Τάρταρα την ψυχολογία των γηπεδούχων που στα επόμενα λεπτά κατέρρευσαν και αγωνιστικά.

Το καθάρισε σε τρία λεπτά

Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή φάση στο 48' μετά από λάθος του Μποτία, όμως ο Παμλίδης αστόχησε. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός δεν... ξανακοίταξε πίσω. Στο 49' ο Γιαννακόπουλος «βγάζει» το φάουλ του Φορτούνη, στο 56' Σεμπά και Μάριν αστοχούν έπειτα από ατομική προσπάθεια του Ανσαριφάρντ, ενώ στο 58' ο Ρομαό χάνει μοναδική ευκαιρία, σουτάροντας στο οριζόντιο δοκάρι μετά από «τακουνάκι» του Καρίμ. Μετά από μια ακόμη χαμένη ευκαιρία στο 65' με τον γκολκίπερ της Κέρκυρας να διώχνει την κεφαλιά του Μάριν, ήρθε τελικά αυτό που «μύριζε» για πολλή ώρα: το 1-2. Μετά από σέντρα του Σεμπά στο 65' και γύρισμα της μπάλας του Σισέ, ο Τζούρτζεβιτς έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με ωραίο βολέ στην κίνηση.

Τρία λεπτά μετά, στο 68' οι πρωταθλητές «καθάρισαν» το ματς με ένα τρίτο, πολύ ωραίο γκολ. Αυτή τη φορά ο Τζούρτζεβιτς έδωσε την πάσα στον Γερμανός και αυτός μετά από έναν ελιγμό νίκησε τον Γιαννακόπουλο με έξοχο πλασέ στη γωνία από το ύψος της περιοχής.

Με τη βροχή πλέον να έχει δυναμώσει και να κάνει πολύ δύσκολες τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, την κούραση να έχει αρχίσει να επιδρά και τον Ολυμπιακό πλέον να μην έχει λόγο να ρισκάρει, το ματς σιγά σιγά άρχισε να «σβήνει». Οι γηπεδούχοι είχαν μια σπουδαία φάση στο 69' για να ξαναμπούν στο ματς, όμως από τη στιγμή που ο Προτό έσωσε το κοντινό σουτ του Ντιογκό, τα πάντα τελείωσαν. Οι δύο ομάδες είχαν από 2-3 τελικές ως το φινάλε, όμως τίποτα δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή, πήρε το «τρίποντο» και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, τουλάχιστον ως τη Δευτέρα.

Πως ξεκίνησαν

Σχήμα 4-1-4-1 επέλεγε για την Κέρκυρα ο Αλέκος Βοσνιάδης, με τον Γιαννακόπουλο στο τέρμα, Αναστασίου αριστερό μπακ, Σπίνουλα δεξί και στόπερ τους Ιωάννου – Γρομητσάρη. Ο Σιόντης ήταν ο αμυντικός χαφ, λίγο πιο μπροστά σε ρόλο κεντρικών χαφ έπαιξαν οι Αρτυματάς και Κρητικός, στην αριστερή πτέρυγα ξεκίνησε ο Επστάιν, στη δεξιά ο Γεωργίου και στην «κορυφή» της επίθεσης ο Παμλίδης.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής, κατέβασε τον Ολυμπιακός με ένα επιθετικό 4-2-3-1, επιλέγοντας να αφήσει εκτός τελικά τον Οτζίτζα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Προτό, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κούτρης, στο δεξί ο Ομάρ, με δίδυμο κεντρικών αμυντικών Σισέ – Μποτία. Οι Ταχτσίδης και Ρομαό ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Φορτούνης επιτελικός, οι Σεμπά και Πάρντο τα δύο εξτρέμ -αριστερά και δεξιά αντίστοιχα- και ο Ανσαριφάρντ σέντερ φορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (82' Ζορμπάς), Κρητικός (54' Ντιογκό), Γεωργίου (75' Μπάουμαν), Παμλίδης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης.
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Σισέ, Μποτία, Ομάρ, Ταχτσίδης (46' Τζούρτζεβιτς), Ρομαό, Φορτούνης (68' Ζιλέ), Σεμπά, Πάρντο (46' Μάριν), Ανσαριφάρντ.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου