CRIMSON NEWS

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Στις καθυστερήσεις πήρε τον βαθμό το Μεξικό!

Χάρη στην κεφαλιά του Έκτορ Μορένο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, το Μεξικό απέσπασε ισοπαλία (2-2) από την Πορτογαλία, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Confederations Cup της Ρωσίας.

Στη σκιά της τραγωδίας που εξελίσσεται στην πατρίδα τους, με την τρομερή δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Λεϊρία η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 60 ανθρώπους, οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 35', μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια και πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία επέτρεψε στον Ρικάρντο Κουαρέσμα να πλασάρει μετά από «εύκολη» προσποίηση τον Γκιγιέρμο Οτσόα.

Δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα ο Αργεντινός διαιτητής Νέστορ Πιτάνα ακύρωσε σωστά γκολ του ευρισκόμενου σε θέση οφσάιντ Πέπε (μετά από εξαιρετικό σουτ του 32χρονου σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στο δοκάρι), κάνοντας χρήση του instant replay, ενώ στο 33' ο έμπειρος Μεξικανός τερματοφύλακας έσωσε την εστία του από παραβίαση, μετά από άσχημα υπολογισμένη κεφαλιά προς τα πίσω του... συμπαίκτη του, Κάρλος Σαλσίδο.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο κατάφερε να ισοφαρίσει με κοντινή κεφαλιά του Τσιτσαρίτο Ερνάντες, μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του Ράφαελ Γκερέιρο και σέντρα του Κάρλος Βέλα, ενώ ο 29χρονος επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν έχασε και μια καλή ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στο σκορ στους τυπικά φιλοξενούμενους λίγο αργότερα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λιγότερο ενδιαφέρον, ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν μια ανάσα από το να πάρουν τελικά την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, καθώς έκαναν το 2-1 στο 86', με σκαστό σουτ του δεξιού οπισθοφύλακά τους, Σέντρικ Σοάρες, μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, ο Έκτορ Μορένο νίκησε στον αέρα τον Χοσέ Φοντέ μετά από εκτέλεση κόρνερ και με «παλικαρίσια» κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.


Πλέον, η γηπεδούχος Ρωσία έχει πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Confederations Cup, χάρη στη χθεσινή νίκη της με 2-0 επί της Νέας Ζηλανδίας, ενώ Πορτογαλία και Μεξικό θα ψάξουν στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια τους βαθμούς που χρειάζονται, με την ισοπαλία αυτή στο Καζάν να αφήνει ασφαλώς ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου