CRIMSON NEWS

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

"Διπλό" του ΠΑΟ επί της Λαμίας

 


Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Λαμία χωρίς εκτός έδρας νίκη -και μόλις ένα βαθμό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- με την ψυχολογία στα κάτω της, από τη συντριβή από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και τον Γιοβάνοβιτς να αλλάζει ξανά την ενδεκάδα δείγμα του... θολωμένου του μυαλού. Οι "πράσινοι" παρατάχθηκαν στο Πανθεσσαλικό με 4-3-3 και τους Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες στη μεσαία γραμμή ως οχτάρια. Αυτά ως προς τη θεωρία, γιατί στην πράξη ο Παναθηναϊκός ήταν μία από τα ίδια.


Ανούσια κατοχή και... ψυχρολουσία

Στατικός, χωρίς έμπνευση, χωρίς ατομικές προσπάθειες και χωρίς Καρλίτος τον οποίο έχασε στο 25ο λεπτό με τραυματισμό (και την ευχή να μην είναι θλάση). Όχι πως η Λαμία (η οποία έχασε με τραυματισμό στο 18' τον Τζανδάρη) έκανε κάτι το τρομερό, αλλά είχε την ουσία και η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ. Δύο ενέργειες στην περιοχή του Παναθηναϊκού κι ένα τέρμα, από τον Αραμπουλί με κεφαλιά στο 35ο λεπτό. Όλο το πρώτο ημίχρονο σε μία φάση, όλο το πρώτο ημίχρονο ο εφετινός Παναθηναϊκός.


Το πρόβλημα δεν ήταν στο αν είχε την επιθετική διάθεση να απειλήσει τους γηπεδούχους, το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε την έμπνευση να κάνει ούτε τα βασικά, με την κατοχή απλώς να επιβεβαιώνει την "άρρωστη" εικόνα του. Είχε την μπάλα και δεν ήξερε τι να την κάνει.


Βρήκε το γκολ νωρίς, πήρε το μομέντουμ

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε άρδην η εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά η ειδοποιός διαφορά είχε να κάνει με το ότι "έσβησε" το προβάδισμα της Λαμίας νωρίς-νωρίς και είχε το χρόνο για να φτάσει την ανατροπή. Συγκεκριμένα, στο 56ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το 1-1 όταν ο Βιγιαφάνιες μετά από ντρίμπλες έδωσε τη μπάλα στον Λούντκβιστ ο οποίος έκανε με τη μία το διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.


Το γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι άνοιξε και οι διάδρομοι έγιναν περισσότεροι για να δημιουργηθούν συνθήκες ανατροπής στην αντίπαλη εστία. Σε συνδυασμό με την όρεξη που έβγαλαν στο χορτάρι οι "πράσινοι" -σταματώντας να είναι στατικοί- η εικόνα άλλαξε υπέρ των φιλοξενούμενων με τη Λαμία να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο προσπαθώντας να ανακόψει τις επιθέσεις.


Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει και από τα πλάγια, έγινε μία κανονική ομάδα που κυνήγησε με ορθολογικό τρόπο το δεύτερο γκολ, ήταν πιο παραγωγική μπροστά, αλλά είχε αντίπαλο τον χρόνο, με το ρολόι να "τρέχει" και το (βολικό για τη Λαμία) 1-1 να παραμένει βασανιστικά. Είχε συνάμα και την ατυχία να χάσει στο 73' τον Λούντκβιστ, τον καλύτερό του παίκτη στο β' μέρος.


Λύτρωση στο τέλος

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε από την άσπρη βούλα. Ο Μαουρίσιο κέρδισε πέναλτι (ελέχθηκε και από το VAR), ο Μακέντα το εκτέλεσε στο 86ο λεπτό και έφερε τούμπα το παιχνίδι, με τον Μαουρίσιο δύο λεπτά αργότερα από "δημιουργός" του δεύτερου γκολ να γίνεται εκτελεστής του τρίτου, σκοράροντας για το 1-3.


Το θρίλερ του Πανθεσσαλικού για τον Παναθηναϊκό έλαβε τέλος με... χιτσκοκικό επίλογο, αλλά η ουσία είναι ότι το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς πήρε το τρίποντο έστω κι αν καρδιοχτύπησε, έστω κι αν χρειάστηκε να κυνηγήσει το σκορ... και τη Λαμία. Το 1-3, την 22α Νοεμβρίου, 10η αγωνιστική, "έγραψε" το πρώτο εφετινό διπλό του τριφυλλιού στο πρωτάθλημα που τον διατηρεί σε τροχιά πλέι οφ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Λαμία: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (72' Σκόνδρας), Τζανδάρης (18' λ.τ. Τιρόνε), Γκέντσογλου, Αραμπούλι (70' Τσούκαλος), Μανούσος


Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάρλια, Κώτσιρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Λούντκβιστ (77' λ.τ. Αίτόρ), Βιγιαφάνες, Βιτάλ (77' Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (64' Παλάσιος), Καρλίτος (25' λ.τ Μακέντα)


 sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου