CRIMSON NEWS

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Μπλόκο και μπαράζ για Ιταλία, στο Κατάρ η Ελβετία!

 


Στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν αρκούσε να νικήσει για να κλείσει εισιτήριο για το Mundial, όμως δεν κατάφερε να το κάνει ούτε αυτό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της Βορείου Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ (0-0), όμως ακόμα και αν το είχαν κάνει με ένα ή δύο γκολ, δεν θα είχαν πετύχει τον σκοπό τους, αφού η Ελβετία σκόρπισε στο δεύτερο μέρος την Βουλγαρία (4-0) και πήρε τεράστια πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.



Στα μπαράζ θα διεκδικήσουν την παρουσία στο Mundial πλέον οι Azzurri, οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι στο προτελευταίο ματς του ομίλου, έχασαν πέναλτι στο 90’ στον αγώνα με την Ελβετία και την ευκαιρία να τελειώσουν οριστικά την πρόκριση.


Η Ιταλία είχε καλή στιγμή στο 8’ με τον Ντι Λορέντζο και πήρε άμεσα την κατοχή, όμως είχε απέναντί της μια πολύ physical και άριστη τακτικά ομάδα που στην έδρα της δεν δέχθηκε κανένα γκολ. Μπαρέλα, Ινσίνιε, Κιέζα δοκίμασαν τα πόδια τους από μακρινή απόσταση αφού δεν έβρισκαν λύσεις, ενώ την καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος είχε ο επιθετικός της Νάπολι στο 37’ αλλά ο keeper των γηπεδούχων μπλόκαρε.


Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο δεύτερο μέρος για την Squadra Azzurra, η οποία δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις και τα γεμίσματα δεν είχαν αποτέλεσμα απέναντι στους ψηλούς αμυντικούς της Βορείου Ιρλανδίας. Στο φινάλε μάλιστα λίγο έλειψε η Ιταλία να χάσει μετά την αποτυχημένη έξοδο του Ντοναρούμα από την περιοχή του, όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.



Η Ελβετία από την άλλη, είχε θεωρητικά πιο εύκολο έργο, εντός έδρας κόντρα σε πιο αδύναμη ομάδα. Παρά το γεγονός αυτό, η Βουλγαρία αμύνθηκε καλά στο πρώτο μέρος και τα άσχημα τελειώματα του Βάργκας και το δοκάρι του Οκαφόρ κράτησαν το 0-0 για 45’. Στην επανάληψη όμως ήταν μια άλλη ιστορία.


Στο 48’ ο Οκαφόρ με κεφαλιά από σέντρα του Σακίρι έκανε το 1-0 και στο 57’ ο Βάργκας δεν κατάφερε να το χάσει από κοντά για το 2-0. Οι Βούλγαροι είχαν πλέον καταρρεύσει και οι γηπεδούχοι έβαλαν ακόμα δύο γκολ. Στο 72’ ο Ιτεν με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 91’ ο Φρόιλερ με σουτ από όριο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-0.


Τελική βαθμολογία


1. Ελβετία 18 (15-2)

2. Ιταλία 16 (13-2)

3. Β. Ιρλανδία 9 (6-7)

4. Βουλγαρία 8 (6-14)

5. Λιθουανία 3 (4-19)

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου