CRIMSON NEWS

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Έμειναν στην ισοπαλία στο Ηράκλειο

Δύο γκολ που ακυρώθηκαν από το VAR (οριακές φάσεις, αλλά πιθανότατα σωστές αποφάσεις), κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο 0-0 με τον ΟΦΗ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα με τον Λισάντρο Σεμέντο να δείχνει ορεξάτος και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο.

Ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και να καταγράψει καλή ευκαιρία στο 22ο λεπτό με τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Ο Γιώργος Δώνης ζήτησε από τον Μπαρτ Σένκεφελντ και τον Δημήτρη Κολοβέτσιο να αμύνονται πιο ψηλά, καθώς και από τον Γιασίν Αγιούμπ να μην οπισθοχωρεί πολύ.

Γενικώς, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ήθελε επιπλέον πίεση κοντά στα αντίπαλα καρέ, αφού πίστευε ότι οι αμυντικοί του ΟΦΗ θα ήταν επιρρεπείς στο λάθος.

Το πρόβλημα του «τριφυλλιού» ήταν τα άστοχα γεμίσματα (0/7), η αδυναμία στην παραγωγή τελικών προσπαθειών (μόλις μία) και, παραδόξως, η χαμηλή για τα δεδομένα του κατοχή μπάλας (44%).

Ο ΟΦΗ, στον αντίποδα, ναι μεν έκανε οκτώ τελικές, αλλά οι περισσότερες έγιναν εκτός περιοχής και δεν έκαναν τον Σωκράτη Διούδη να αισθανθεί απειλή.

Το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον τραυματισμό του Λισάντρο Σεμέντο και μία μικροένταση μεταξύ Γιώργου Κουτρουμπή-Δημήτρη Κολοβού.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο β’ μέρος, είχε δοκάρι με τον Φεντερίκο Μακέντα στο 58’ και ακυρωθέν γκολ με τον ίδιο παίκτη στο 59’ (οφσάιντ, οριακή φάση).

Ο Δώνης άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2 και έπειτα σε 4-3-3, όμως το 0-0 παρέμενε παρά τις προσπάθειες των παικτών του.

Και ο Σίμος επέλεξε 4-3-3, προκειμένου να απειλήσει περισσότερο η ομάδα του, όμως πέραν κάποιων προσπαθειών του Πασχάλη Στάικου ο ΟΦΗ δεν δεν κυριάρχησε σε κανένα σημείο.

Στο 85ο λεπτό ο νεοεισελθών Αργύρης Καμπετσής είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.

Τελικά, ο διαιτητής Καραντώνης δε μέτρησε το γκολ για αντικανονική προσπάθεια του Χουάν Χοσέ Περέα.

Ήταν ένα ματς με εντάσεις (Κουτρουμπής-Κολοβός, Μαρινάκης-Σένκεφελντ, ακόμα και… Μακέντα-Αγιούμπ σε νορμάλ πλαίσιο). Ο Παναθηναϊκός καλύτερος στα σημεία, αλλά με λίγες τελικές. Το πήγε όπως έπρεπε για να πάρει τους τρεις βαθμούς, βρήκε δίχτυα δύο φορές, αλλά…

sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου