CRIMSON NEWS

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

"Ο Ερμής Αγιάς δεν θα είναι "πυροτέχνημα"...."

Για τους... γνώστες, πάντως, ο σύλλογος από τη Λάρισα δεν ξεπήδησε έτσι τυχαία. Πρόκειται για μια προσπάθεια με σοβαρή οργάνωση, σταθερή χρηματοδότηση από τον Θοδωρή Ριζούλη και τους συνεργάτες του, φέρνοντας την ομάδα από τα τοπικά πρωταθλήματα στο «κατώφλι» της μεγάλης κατηγορίας με «βήματα» σταθερά και σίγουρα. Τώρα, νιώθει πιο έτοιμος από ποτέ για τη μεγάλη πρόκληση, που θα ήταν να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς, Θοδωρής Ριζούλης, μίλησε στο SDNA για τις φιλοδοξίες της ομάδας, εξηγώντας το πώς τελικά αποφάσισε να καταθέσει τον φάκελο, για να πάρει την άνοδο, «μαχόμενη» μαζί με τον Κόροιβο. Ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία του, ότι η προσπάθεια των Λαρισαίων θα κερδίσει, αναφέροντας το τι θα γίνει στην επόμενη ημέρα, είτε τους βρει στην Basket League είτε ξανά στην Α2. Παράλληλα, αναφέρεται στο μεγάλο στοίχημα του να «αγκαλιάσει» το εγχείρημα το τοπικό κοινό, ενώ τονίζει πως ο σύλλογος δε σκοπεύει να γίνει ακόμη ένα «πυροτέχνημα», από τα πολλά που έχει συναντήσει το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Ποιο κίνητρο σας ώθησε να καταθέσετε αυτόν τον φάκελο και να διεκδικήσετε τη συμμετοχή στην Basket League;

«Στην περιοχή δεν υπάρχει ομάδα που να εκπροσωπεί την πόλη στην Basket League και προσπαθούμε να γίνουμε αυτή, που θα θεωρείται ως η ομάδα της Λάρισας, ξεφεύγοντας από το να αναφερόμαστε ως ομάδας μόνο της Αγιάς. Η Λάρισα είναι μια πόλη μπασκετική, που έχει αναδείξει παίκτες σαν τον Σπανούλη, τον Ντικούδη και άλλους. Είναι κρίμα, λοιπόν, να μην εκπροσωπείται, τόσο η πόλη όσο και η Θεσσαλία. Εκτιμώ, ότι υπάρχει μεγάλη «δίψα» από τον κόσμο και μπορούμε να τον εκπροσωπήσουμε επάξια».

Έχετε την αισιοδοξία, ότι θα τα καταφέρετε;

«Υπάρχει, βεβαίως, η αισιοδοξία. Κάναμε τα χαρτιά μας, έχουμε όλα τα δικαιολογητικά, δημιουργούμε υπεραξία με μια αγορά 300 χιλιάδων κατοίκων, που έχει η περιοχή της Λάρισας, διαθέτουμε σύγχρονο μεγάλο γήπεδο και δεν χρωστάμε ούτε ευρώ σε κανέναν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα, φέρνοντας και τον κόσμο στο γήπεδο».

Θεωρείτε, αν τα καταφέρετε, ότι θα είναι η εκπλήρωση των προσδοκιών που έχετε εδώ και χρόνια, με τον Ερμή να πρωταγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες;

«Δεν ήταν στόχος η Basket League αρχικά για εμάς, για να ξεκαθαρίσω για το πώς θέλαμε να πρωταγωνιστήσουμε στην τελευταία σεζόν στην Α2. Θέλαμε να περάσουμε στα playoffs ανόδου και... ηθικά τα καταφέραμε μπορώ να πω, αφού χάθηκε η 5η θέση μέσα από ισοβαθμίες. Είχαμε σκοπό να βάλουμε στόχο να ανέβουμε φέτος, αλλά αφού προέκυψε το θέμα της wild card, καταθέσαμε τον φάκελο. Όταν σου δίνουν την ευκαιρία, πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι».

Έχετε στο μυαλό σας συγκεκριμένα πράγματα για το τι θα κάνετε, αν δεχθούν το δικό σας φάκελο; Έχετε ξεκαθαρίσει στόχους μεταγραφικούς και αγωνιστικούς;

«Έχουμε στο μυαλό συγκεκριμένα πράγματα, που έχουμε συζητήσει, αλλά προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσιμα, καθώς δεν ξέρουμε τυπικά σε ποια κατηγορία αγωνιζόμαστε. Αν, πάντως, πάρουμε την άνοδο με αυτή τη διαδικασία, την επόμενη κιόλας μέρα θα αρχίσουμε να υλοποιούμε το σχεδιασμό μας και θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Υπάρχει η προεργασία για τη συμμετοχή στην Basket League».

Είτε κερδίσετε την άνοδο είτε όχι, πάντως, θα έχετε περιορισμένο χρόνο για τις κινήσεις σας, σε σύγκριση με ομάδες που άρχισαν να υλοποιούν το σχεδιασμό τους τον Ιούλιο, ή ακόμη και τον Ιούνιο. Το θεωρείτε πρόβλημα το θέμα του χρόνου, ειδικά αν δεν καταφέρετε να πάρετε την άνοδο;

«Νομίζω πως ισχύει το αντίθετο, γιατί έχουμε κάνει το σχεδιασμό μας για την Α2, έχουμε κάνει μεταγραφές, έχουμε ανανεώσει παίκτες και δε θα δυσκολευτούμε να κλείσουμε το ρόστερ, αν τελικά δε γίνει αποδεκτός ο φάκελός μας. Δε θα μας κοστίσει, λοιπόν, το να ακούσουμε το «όχι» για την άνοδο. Αν, όμως, ανέβουμε στην Basket League, πρέπει να «τρέξουμε», καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει τις κινήσεις τους και οι καλές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών έχουν κατά κύριο λόγο κλείσει. Θα παλέψουμε, βέβαια, αν και νομίζω πως οι αρμόδιοι έπρεπε να έχουν προχωρήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες».

Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε το κοινό της Λάρισας να μην αγκαλιάζει τις προσπάθειες που έγιναν στην περιοχή, με τελευταίο παράδειγμα τον ΓΣΛ Φάρο. Εσείς πώς πιστεύετε, ότι θα καταφέρετε να το προσεγγίσετε και να το πείσετε να έρθει στο Κλειστό της Νεάπολης;

«Δεν ήταν ομάδα της Λάρισας στην πραγματικότητα ο Φάρος, γιατί απλά πήρε το ΑΦΜ του ΓΣΛ και ήρθε να παίξει εδώ. Δεν πατούσε στα πόδια του, όπως πατάμε εμείς. Μπορεί να είμαστε από μια κωμόπολη δίπλα στη Λάρισα, αλλά υπάρχουν ήδη σημαντικά δείγματα για την ανταπόκριση του κόσμου, από την οργάνωση που κάναμε τη σεζόν που πέρασε στην Α2».

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συναντήσει πολλές καταστάσεις με ομάδες στην Basket League. Άλλες να είναι αφερέγγυες, άλλες να πληρώνουν μεν, αλλά σύντομα οι ιδιοκτήτες τους να κουράζονται και να διαλύουν την ομάδα, ή να πουλούν το ΑΦΜ της. Με λίγα λόγια, έχουμε δει πολλά «πυροτεχνήματα». Χωρίς αυτή η αναφορά να αποτελεί μομφή για τον Ερμή Αγιάς, τι μας δίνει την εγγύηση, ότι αυτή η ομάδα δε θα είναι μια παρόμοια περίπτωση;

«Εμείς είμαστε μια ομάδα καθαρή από χρήματα, αναφορικά με τους επιχειρηματίες που τη στηρίζουν. Στηριζόμαστε στην επιχειρηματικότητα των ατόμων που επενδύουν σε αυτό το σύλλογο και τα χρήματά μας βγαίνουν με κόπο. Οι φίλοι μου κι εγώ ετοιμάζουμε ένα δημιούργημα με μέλλον, που δε θα σταματήσει έτσι εύκολα. Έχετε δίκιο να με ρωτάτε, γιατί υπήρξαν τόσα «πυροτεχνήματα» τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρατε εσείς, αλλά ο Ερμής Αγιάς δεν είναι τέτοιο».

Προπονητή έχετε επιλέξει τον Κώστα Κεραμιδά; Πώς καταλήξατε στην πρόσληψή του και πώς νιώθει ο ίδιος στην προοπτική της Basket League;

«Η αλήθεια είναι, ότι προσλάβαμε τον κόουτς Κεραμιδά αρχικά με την προοπτική της Α2. Εφόσον, λοιπόν, πάμε στην Basket League, θα συζητήσουμε μαζί του και θα δούμε αν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, έχοντας ως συνεργάτη τον Γιάννη Τζήμα. Είναι κάτι, που θα αποφασίσουν εκείνοι. Αν θεωρούν, ότι μπορούν να σηκώσουν το «βάρος» της ευθύνης, τότε θα προχωρήσουμε μαζί. Αν, όμως, έχουν επιφυλάξεις, τότε θα πάμε σε άλλη λύση προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου