CRIMSON NEWS

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Τα αποτελέσματα στην 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ

Ο δαίμων της Φθιώτιδας ξαναχτύπησε... Συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τον Παναθηναϊκό να μην κερδίζει τη Λαμία εκτός έδρας.

Το «τριφύλλι» φιλοξενήθηκε το Σάββατο (24/8) από τους «κυανόλευκους», στο παιχνίδι που άνοιξε τη αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1, αλλά έμεινε στο 1-1.

Για ακόμα μία φορά, οι «πράσινοι» τα βρήκαν... μπαστούνια κόντρα στην μαχητική και άριστα στημένη από τον Σωτήρη Αντωνίου Λαμία και πέταξαν δύο βαθμούς.

Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ και το «τριφύλλι» να ισοφαρίζει με πέναλτι.

Στα αξιοσημείωτα, η χρήση του VAR σε τρεις περιπτώσεις από τον διαιτητή Σκουλά, όλες συνοδευόμενες από σωστές αποφάσεις.

Μετά από ένα ισορροπημένο και δίχως φάσεις εικοσάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Πλιάτσικα αλλά ο Σκουλάς είπε «παίζετε». Στην εξέλιξη της φάσης μπήκε γκολ... Ο Ρόμανιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και, εκμεταλλευόμενος κακή έξοδο του Διούδη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τη Λαμία. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 35' ισοφάρισε σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που δόθηκε έπειτα από χρήση VAR, ενώ στο 44' απείλησε και για δεύτερο γκολ με το σουτ του Δώνη.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό σε ποιότητα, με τους «πράσινους» να έχουν την υπεροχή αλλά να μη μπορούν να διασπάσουν την άμυνα της Λαμίας, που κράτησε άνετα το «Χ». Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Ινσούα στο 87' που δεν βρήκε στόχο.

Κορυφαίος των Φθιωτών ήταν ο Σάλιακας ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο 38χρονος Βύντρα.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, ξεχώρισαν Ζαχίντ και Ινσούα.

Διαιτητής ήταν ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), με βοηθούς τους Νικολακάκη (Ηρακλείου) και Μεϊντάνα (Αχαΐας). Τέταρτος ήταν ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 34' Πλιάτσικας, 90' Βύντρα - 45+2' Μακέντα, 50' Ινσούα, 79' Δώνης

ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σάλιακας (90+3' Τσούκαλος), Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς (76' Σκόνδρας), Καραμάνος, Τουράμ (62' Βασιλόγιαννης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (81' Μπουζούκης), Ζαχίντ, Κολοβός, Χατζηθεοδωρίδης (60' Μολό), Μακέντα.



Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (24/8) η αναμέτρηση του Άρη με τον ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1.
Ένα ματς στο οποίο οι «κίτρινοι» ήταν ανώτεροι και άξιζαν την νίκη, όμως ο ΟΦΗ παίζοντας έξυπνα και έχοντας σε ορισμένες φάσεις την τύχη με το μέρος του, πήρε στο φινάλε έναν πολύτιμο βαθμό.

Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν χάρις σε τέρμα του Μεγιάδο στο 19’ για να ισοφαρίσει στο 69’ ο Σάσα. Ο Μαρτίνες είχε δοκάρι στο 11’ για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη και στο 55’ ο Ντιγκινί χαμένο πέναλτι σε τραγική εκτέλεση.

Πολύ καλός για τον Άρη ο Φετφατζίδης με το γνωστό παιχνίδι του, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Ματίγια και φυσικά ο σκόρερ Σάσα. Μοιραίος για τους «κίτρινους» ο Ιντέγιε που έχασε τα άχαστα. Για τον ΟΦΗ πολύ καλό παιχνίδι έκαναν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Γιαννούλης και Νάστος, οι οποίοι πήραν άριστα όποτε χρειάστηκε να επέμβουν.



Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός... Οι Πειραιώτες νίκησαν με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης το βράδυ του Σαββάτου (24/8) στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας 1 για τη σεζόν 2019-20.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τρίποντο ποδαρικό στο πρωτάθλημα αν και αγχώθηκαν. Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πολύτιμη επικράτηση όντας καλύτερος, αλλά στο φινάλε του 90λεπτου ζορίστηκε πολύ από τους εξαιρετικούς (ειδικά στο β’ ημίχρονο) Αρκάδες. Βέβαια είναι γεγονός ότι αυτή τη φορά οι Πειραιώτες κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα.

Φυσικά, σημαντικό βαθμό στη μακρινή από τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού, έπαιξε το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θέλοντας και μη έκανε ροτέισον στα 6/11 του βασικού σχήματος σε σχέση με τα ευρωπαϊκά ματς.

Αναγκαίο κακό, αλλά υποχρεωτικά ο Πορτογάλος προπονητής των Πειραιωτών θα κληθεί να το διαχειριστεί και αυτό στη διάρκεια της περιόδου, ειδικά με τις αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αναμέτρηση με τις μισογεμάτες εξέδρες (18.921 εισιτήρια - διόλου άσχημα) του «Γ. Καραϊσκάκης» κρίθηκε από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 6’, έπειτα από καθαρή παράβαση σε χέρι του Πασαλίδη. Ένα τέρμα νωρίς νωρίς, που δημιούργησε προσδοκίες για μια άνετη και εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό, η οποία, ωστόσο, ήρθε δύσκολα…

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς με ένα δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ούτε σε μια – δύο κλασικές ευκαιρίες με βασικό πρωταγωνιστή τον Σουντανί (με κορυφαία αυτή του 38’), ούτε στο δοκάρι του Ελ Αραμπί στο 69’… Έτσι ο Αστέρας, που όσο περνούσε η ώρα πίστευε περισσότερο στον εαυτό του και κέρδιζε μέτρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής άρχισε να πιέζει.

Για να φτάσουμε στο 80’ όπου έχασε εξαιρετική ευκαιρία με τον Βαλιέντε και ταυτόχρονα στην ίδια φάση έγινε χρήση VAR. O Μπαράλες έπεσε σε κράτημα από τον Ελ Αραμπί και ο ρέφερι της αναμέτρησης Κουμπαράκης διέκοψε το ματς για να δει ξανά και ξανά τη φάση μέχρι να πει «παίζετε» και να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για τον μη καταλογισμό του πέναλντι.


asports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου