CRIMSON NEWS

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Άμεση προσφυγή στις εθνικές κάλπες ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Άμεση προσφυγή στις εθνικές κάλπες ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την βαριά ήττα της κυβέρνησής του.

«Δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω το αποτέλεσμα. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα. Δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο. Δεν θα το πράξω και τώρα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ευρεία διαφορά στις Ευρωεκλογέ που αγγίζει τις 9 ποσοστιαίες μονάδες.

«Μένω πιστός στις αρχές μου και στις αρχές της Αριστεράς. Η αφοσίωσή μας στο λαό, δεν είναι τακτική επιλογή αλλά ηθική υποχρέωση. Είναι απαράβατος κανόνας. Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει το σχέδιό μας. «Παρά το ότι εμπεδωνει τη θέση μας δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και στρατηγήματα, δεν επέλεξα ποτέ τον ευκολο δρόμο. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Μένω πιστός στις Αρχές μου και στις Αρχές της Αριστεράς».

«Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει το σχέδιο μας και συνολικά το ιστορικό εγχείρημα. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντα στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως κάναμε πάντα. Αμέσως μετά τον β' γυρο θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών για να είναι ο ελληνικός λαός αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση για το σχέδιο με το οποίο θα πορευτεί η χώρα» ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητάμε τη δική σας καθαρή εντολή. Πορεύτηκα και πορευτήκαμε με το κεφάλι ψηλά, για να μπορούν οι πολλοί να κάνουν το ίδιο. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας την έδωσε πάντα ο ελληνικός λαός. Το μέλλον είναι στα χέρια σας» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.


reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου