CRIMSON NEWS

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Νίκες για ΠΑΣ και ΑΕΚ

Νικηφόρα πέρασε το βράδυ του Σαββάτου η ΑΕΚ από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας με 2-0 σκορ του Πανιωνίου , για την 18η αγωνιστική της Super League. Oι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τον Μάνταλο στο 14ο λεπτό, φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι για χέρι του σκόρερ (το ριπλέι φαίνεται να τους δικαιώνει), ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Πόνσε.

Γκολ: 14' Μάνταλος (ΑΕΚ), 90+2' Πόνσε (ΑΕΚ).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά (65' Καμαρά), Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Κούρντι, Κεϊτά, Παπαγεωργίου, Ντουρμισάι, Σιντί Αλί (77' Τσιλούλης).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Μπακασέτας (81' Μπογέ), Γκάλο, Κλωναρίδης (61' Κρστιτσιτς), Πόνσε (93' Aλμπάνης).


Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο Παναιτωλικός και η Ξάνθη, καθώς έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0) το Σάββατο στο Αγρίνιο, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι εγκλώβισαν τους Αγρινιώτες στο πρώτο ημίχρονο με την αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία τους, «έκοψαν» την κυκλοφορία της μπάλας στους αντιπάλους τους και μηδένισαν τους κινδύνους για την περιοχή του Ζίβκοβιτς.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική φάση που ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης σε αυτό το διάστημα ήταν ένα φάουλ του Μοράρ στο 42ο λεπτό, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του, ενώ στο 17΄ δεν είχε πρόβλημα σε ένα σουτ του Μάζουρεκ. Επιθετικά, πάντως, οι Ακρίτες δε δημιούργησαν την παραμικρή ευκαιρία.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και στο 57΄, σε σουτ του Κοβάτσεβιτς και ασταθή απόκρουση του Γιαννακόπουλου προσπάθησε να επωφεληθεί ο Σαρπόνγκ, αλλά ο Μαρινάκης κόντραρε το σουτ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Σταδιακά η Ξάνθη ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, όμως η κλασική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε για κανέναν από τους αντίπαλους.

Η ομάδα της Θράκης έφτασε στους 24 βαθμούς και είναι μόνη στην πέμπτη θέση, αλλά με παιχνίδι περισσότερο από Παναθηναϊκό - Άρη που έπονται και τους οποίους «έπιασε» ο Παναιτωλικός.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης (86΄ Γκούγκας), Μιχάι, Μαλής, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (79΄ Μπάιροβιτς), Ουίλιαν, Μάζουρεκ (74΄ Λιάβας), Μοράρ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Καντά (82΄ Ντίρεσταμ), Ακόστα (90΄+1 Μελισσόπουλος), Σαρπόνγκ, Μπρίτο (76΄ Φακκής).

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται.

Στο 6’ ο Μάνος πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, αλλά στο 75’ ο διαιτητής Ζαχαριάδης έγινε ο πρωταγωνιστής.


Ο Βάσιτς βρέθηκε εκτός περιοχής για να αποκρούσει σουτ του Μάνου, όμως δεν χρησιμοποίησε τα χέρια, αλλά η μπάλα βρήκε στο πρόσωπό του.


Ωστόσο δεν απέφυγε την κόκκινη κάρτα, με τον Οριχουέλα να τον αντικαθιστά επάξια κάτω από τα δοκάρια.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (85’ Ξύδας), Μάνος (90+1’ Λεό), Κρίζμαν (72’ Αθανασιάδης).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46’ Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα, Ντεφεντέρικο, Ντούρσο, Ναζλίδης (63’ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (73’ Βάρκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου