CRIMSON NEWS

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Σημαντικές νίκες για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Μετά από ένα μάλλον μέτριο παιχνίδι, ο «τσαμπουκαλεμένος» Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 1-0, μέσα στο Αγρίνιο, παίρνοντας μια πολύ σπουδαία νίκη στη «μάχη» για μια θέση στην πρώτη πεντάδα της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Το γκολ που έκρινε το ματς το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο της εξ αναβολής 15ης αγωνιστικής πέτυχε ο Μπουζούκης στο 32’, «σφραγίζοντας» το πρώτο -αλλά και τόσο... απαραίτητο για ψυχολογία και συνέχεια- «τρίποντο» των «πράσινων» μέσα στο 2019 για το πρωτάθλημα!

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να παίξει για περισσότερη από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59’, όμως αυτό δεν τον πτόησε να πάρει τη νίκη που τον ανέβασε μόνο πέμπτο, με 27 πόντους, αλλά και ματς περισσότερο…


Τα είδε όλα ο ΠΑΟΚ, αλλά καθάρισε!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά με τον Σβιντέρσκι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας στο 87’ της αναμέτρησης επικράτησε στην Τούμπα με 2-1.

Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 38’ με την εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα, παράβαση που κέρδισε ο Άκπομ, που υποχρέωσε τον Ευαγγέλου με την πίεσή του σε διπλό λάθος. Ωστόσο, με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52’ ο Μάνος πέτυχε το δεύτερό του γκολ (χωρίς να το πανηγυρίσει) με τη φανέλα του ΠΑΣ κρεμώντας τον Πασχαλάκη, σε μια φάση που έστω και πολύ οριακά φαίνεται να ξεκινάει από θέση οφσάιντ από την πάσα του Μπουκουβάλα.



Ήταν εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ άρχιζε να αγχώνεται, αν και θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα, στο 75' ο Άκπομ κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι (αφού ο Λίλα δεν κάνει τίποτα στον επιθετικό των γηπεδούχων), αλλά απέναντι στον Βελλίδη δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με το 1-1 να μένει μέχρι το 87'.

Σε εκείνο το σημείο, ο Βελλίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Σβιντέρσκι που βρέθηκε σε επίκαιρη θέση δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν τη σχεδόν αλάνθαστη πορεία τους στο πρωτάθλημα, έχοντας στο πρόγραμμά τους το ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Από την άλλη μεριά, ο Άγιαξ της Ηπείρου δεν μπόρεσε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό, στον οποίο έφτασε πολύ κοντά στο να τον κατακτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου